Mit lehet kezdeni egy olyan lakóval, akinek a gyerekei úgy dübörögnek minden áldott nap, hogy az egész házban hallatszik?
Szólni kell. Sajnos mást nem lehet tenni. Neveletlen kölkök.
Alattunk is hasonló család lakik, 3 gyerek, méghozzá tavaly karácsonykor még egy kiskutyát is beszereztek. És ezt csak hangokból tudom... Lola a kutya neve, napi 5-10-szer szidták szerencsétlent. Szerencsére mármost jobb egy fokkal, a gyerekek is 4-5 év alatt (5 éve lakunk itt) lenyugodtak már hála istennek. Max az esti fürdetést kell még végighallgatni, meg néha az ordibálós veszekedést, de megszoktuk. Este csendbe vannak, az a lényeg.
Szólni kell, felhozni a lakógyűlésen, akár a közös képviselőnél panaszt tenni. Akár a gyereknek szólni. Összefogni több lakóval, stb. Vagy a drasztikusabb: elköltözöl... vagy beletörődsz.
Nekem ez kicsit sántít. Szerintem egyszerűen csak kerestél ürügyet, hogy gyerekeket hibáztathass, nyilvánvalóan utálod őket. Két emelettel lejjebb, és persze mindig... hogyne.
Vagy esetleg direkt azért írtál rossz kategóriába, mert itt akarsz lázongást kelteni.
Amúgy ha mégis igaz, a társas ház ilyen. Előtted a lehetőség, hogy menj kertesbe.
Akik nem hiszik el, hogy két emelettel lejjebbről felhallatszik a zaj, az még nem lakott társasházban. A csövek, a szellőzők is viszik a hangot, elég jól sajnos.
És nem, a gyerek nem gyerek és ennyivel elintézzük. A gyerek lakásban él, meg kell tanítani arra, hogy másokat ne zavarjon. Gyerekkoromban több barátnőm is lakásban lakott (én kertesben) és mikor náluk voltam és kezdtünk túl hangosak lenni, vagy elkezdtünk dübögni stb, simán bejött az anyuka és ránk szólt (annak ellenére, hogy én úgymond vendég, más gyereke voltam). Mi abbahagytuk és megpróbáltunk csendesebben játszani. És ez 3-4 különböző osztálytársamnál megtörtént. Érdekes, 15-20 éve megoldható volt, most meg már elfelejtették az emberek, hogy a gyerekeket nevelni is kell?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!