Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Megbánnánk, ha gyerekkel...

Megbánnánk, ha gyerekkel elköltöznénk a kertes házból városi lakóparkba?

Figyelt kérdés

Érvek kertes ház mellett: nagy tér,nincs alattunk-felettünk senki, csend van (a kutyaugatást leszámítva, amit gyűlölök,de nem ugatnak ejszaka csak napközben). Van hely mindennek,kertben, természetben lenni szeret a gyerek.

Ellenérvek: a belváros innen egy óra. Nincsenek bevásárlóközpontok, pékségek, cukrászdák sétányira, csak messzebb. Ha eladnánk a házat, akkor is csak egy maximum 60 nm (de inkább kisebb) modern városi lakóparkra futná, de az édes kevés szerintem.

Nekem nagyon a város fele húz a szívem, de a városi ismerőseim meg városon kívüli kertes házra vágynak kivétel nélkül. Ti mit választanátok?

2022. aug. 1. 00:18
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
100%
De a kérdező nem falun lakik xD a belváros egy óra. Gondolom... külváros? Azért az nem ugyanaz.
2022. aug. 1. 18:25
 42/49 anonim ***** válasza:
64%

Én kertes házban nőttem fel egy kis városban, ahol sulin meg egyszem cukrászdán kívül semmi nem volt.

Gyakorlatilag mindenért Bp-re kellett bejárnunk, ha a barátokkal akartam találkozni, ha cipő, ruha kellett volna, a hlye közlekedés miatt kétszer meg kellett gondolnom, milyen (diák)munkát tudok elvállalni, ha nem akarok 1,5 órát csücsülni este az Örsön két hév között, vagy egyenesen lekésni az utolsó hévet.

Végülis középsuliig jó volt a kisváros, de utána rhadt nagy teher, hogy semmi nem volt helyben, ráadásul az egyetemi koliba sem vettek fel, mert 40 km nem volt a lekhelyem és a suli között - de azért 1,5 óra volt bejutni a bkv-val (az ami autóval 25 perc kb).

2022. aug. 3. 18:16
 43/49 anonim ***** válasza:
59%

Amíg kicsik a gyerekek oké a kertes ház. A gondok akkor kezdődnek, amikor pl középsuliba a nagyvárosba jár, és vagy felkel rhadt korán, hogy beérjen első órára, vagy éppen tök későn esik haza.

Esetleg van szakkör, 8-9. óra, kötelező suliutáni program...

Unokatesóm Bp-re jár suliba, 5-kor kel, hogy beérjen, és amikor 9. órája is van, akkor este hat utánra csak hazaér. "Imádja", főleg, hogy az összes barátja Bp-n él.

2022. aug. 3. 18:19
 44/49 anonim ***** válasza:
32%

Egyébként aki szerint vidéken, kisvárosban élni, álom, az súlyos tévedésben él.

Hétvégente flex, vagy hajnali 5-kor már füvet nyír a szomszéd, de amikor a zsomszéd házat újították fel, ca fléven keresztül ment az ütvefűró, etc. Nyaranta az udvarra teregetés kilőve, mert mindenki grillezik. Ősszel a levelet égetik, télen pedig hadd ne mondjam, mi mindent bxnak be a vegyestüzelésűbe.

Nekem megváltás volt a "panel" ezek után. Bár 60 m2 gyerekkel nagyon nagyon kevés.

2022. aug. 3. 18:23
 45/49 anonim ***** válasza:
84%

Ez a legnagyobb baromság... A többiek előtted legalább jókat írtak.

Ez ugyanaz, mint a panelban az állandó szex, felújítás amitől az egész utca zeng, a beáramló cigifüst meg kaja szag a szomszédtól.

Vidék egyébként elég nagy Bp hez képest, érdekes lenne, ha a több millió kertben mindenki grillezne meg fél évig újítana fel :D

Valóságban meg a legtöbb kertben nincsen semmi... Se grill, se falevél, se felújítás, se flex se semmi.

Pláne, hogy manapság az emberek lószart nem csinálnak nemhogy még mindenki házibarkácsba kezdjen.

Ezek tipikusan az ilyen 20 meg 30 éves kerti rémsztorik amiket mindig szajkóznak manapság csak amíg régen igaz volt addig manapság nem az.

Egyáltalán aki ilyenek ír látott már 10-15 éves lakótelepeket és ott a kertesházakat? Mert biztos, hogy nem...

2022. aug. 3. 20:10
 46/49 anonim ***** válasza:
100%

43, én így nőttem fel és nem volt vele bajom. Tudod másnak mi volt a baja? Hogyha ott aludtam, hallottam az anyjáékat szexelni, hogy 60nmen nem lehetett elvonulni, mert a tinik "hangosak", nem tudtunk zenét hallgatni, mert hangos volt(nemis), veszélyes volt az utcákon hazafelé, nem mehetett egyedül haza, ha szórakoztunk. Korán keltünk(6:30kor kell indulni a 8kori beééréshez), de mindenki ilyenkor kel, ha megnézed, egyáltalán nem vészes. A gyerek szeme kipattan nyáron automatikusan hatkor, az enyém is, szüleimé is, ehhez vagyunk szokva. Ja, télen szívás, mert sötét van, de a másik három évszakban tök jó. Gondolom készülődött egy órát, mert az nem létezik, hogy 8ra jár suliba, és majd 3 órát utazik érte csak oda. Az kb budapest-nyíregyháza távolság, agglomerációból másfél óra max és bp egyik feléből a másikba jutsz.

Én sokszor írtam buszon leckét, vagy oda, vagy visszafelé, így otthon nem kellett annyit szívni. Meg a tinik szeretnek egyedül lenni. Koliba meg felvettek volna, de meggondoltam magam, nálunk kb 15-20 kmre van csak. Egyeteme válogatja.

2022. aug. 4. 05:47
 47/49 A kérdező kommentje:
Az nyilvánvaló, hogy mindkettőnek vannak árnyoldalai. Én is laktam régebben lakóparkban is, ott is sok idegesítő dolog volt, de igy 10+ ev távlataból valoszínuleg megszepultek az emlekek. Most a csaladi haz hatranyait latom, ebben èlek. De most nagyon úgy érzem, jobb volt a lakópark. Most úgy érzem, bármit megadnék, hogy ne kutyaugatasra kelljen kelnem, hogy végigsétálhassak egy ház-pékség távolságot egy csinos magassarkúban az egyenes betonon (itt meredek, régi utak vannak), hogy ne a rohadt füstszag álljon a teraszon ha szélcsend van és tüzelnek valahol..
2022. aug. 4. 09:58
 48/49 Shaddark ***** válasza:
100%
Ha nem érzed jól magad abban a közegben, akkor egyértelmű, költözz.
2022. aug. 4. 10:36
 49/49 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt az a baj, hogy 2 végletet látnak az emberek.

A megfelelő várost kell megtalálni, ami elég közel van a nyüzsihez, hogy a tini gyereked ne vernyogjon, de elég vidékies hogy még örülj a kert grillezés illatának, és egy köpésre legyen a természet. Ahol szép cipőben elmész ude oda, vagy felveheted a túrabakkancsot is.

2022. aug. 4. 11:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!