Megbánnánk, ha gyerekkel elköltöznénk a kertes házból városi lakóparkba?
Érvek kertes ház mellett: nagy tér,nincs alattunk-felettünk senki, csend van (a kutyaugatást leszámítva, amit gyűlölök,de nem ugatnak ejszaka csak napközben). Van hely mindennek,kertben, természetben lenni szeret a gyerek.
Ellenérvek: a belváros innen egy óra. Nincsenek bevásárlóközpontok, pékségek, cukrászdák sétányira, csak messzebb. Ha eladnánk a házat, akkor is csak egy maximum 60 nm (de inkább kisebb) modern városi lakóparkra futná, de az édes kevés szerintem.
Nekem nagyon a város fele húz a szívem, de a városi ismerőseim meg városon kívüli kertes házra vágynak kivétel nélkül. Ti mit választanátok?
Kutya a lakóparkban is lesz. Csak majd alattad vagy fölötted ugat. Sokszor.
50-60 nm-en el sem fér az ember rendesen gyerekkel, ha eddig tágasabb térhez volt szokva.
Férjed mit mondd?
Én laktam társasházban, kertesben, és "panelban" is.
Első körben megjegyezném, hogy akinek olyan gyenge az idegrendszere, olyan érzékeny zajokra, hogy nem bírja a kutyák ugatását, az maradjon távol a várostól, szóval itt már bukó. Engem ez sem zavar, a város sem, vonat, autók, sziréna, ordibálás, a szomszéd veszekedése, szerelése sem, akkor sem, ha fúrtak. Egyedül a turmixot nem szerettem, az olyan magas hangon turmixolt, hogy felkeltem rá, de nem volt különösebb gond.
Ráadásul lakásban is tartanak kutyát, itt közelebbről ugatnak:))
Neked szerintem esélytelen nyugalmas életet élni városban.
Aztán hiába van több program, könnyebb elérés, de azt tőletek is el lehet érni. Nálunk is agglomeráció, a belváros egy óra, de nem is kell odáig menni, eltömegközlekedünk a külső részekre. Bár erősen nézek, hogy neked a fagyi a program, 6 évessel ez elég ingerszegény.. Nem is értem, miért nem haverkodsz össze a falutok/kisvárosotok anyáival, közösen kimenni a játszótérre, átjárni egymáshoz, aztán néha bekirándulni a városba kötélpályára, játszóházba, bobozni, állatkávézóba, 4d moziba meg ilyesmi..
A te gyerekednek több gyerek társasága kell, nem a fagyi. Ezért városba költözni úgy, hogy eleve érzékeny idegrendszered van hangokra tiszta hülyeség. Vegyetek pingpongasztalt, hívd át a barátait, majd lesz programjuk. Vegyetek olcsó medencét, hívd át a barátait, lesz programjuk. Ugyanez trambulinra, focikapura, társasjátékokra, aztán havonta egyszer vegyétek a fáradtságot, utazzatok be strandra, vagy az egyik általam felsorolt programra. Hol vannak a gyerekek az életéből?
Nehéz kérdés. 60 nm nagyon kicsi.
De a gyereknek barátok, edzés, különóra időszak jön.
Én imádtam a városban lakni gyerekekkel. Ovi, suli, edzés, uszoda, bevásárlás gyalog távolságra volt. Nekem munkahely szintén. Kért helyett 5 percre park játszótérrel. Visszasírom, pedig most van kert és majdnem 2x akkora területen élünk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!