Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Megbánnánk, ha gyerekkel...

Megbánnánk, ha gyerekkel elköltöznénk a kertes házból városi lakóparkba?

Figyelt kérdés

Érvek kertes ház mellett: nagy tér,nincs alattunk-felettünk senki, csend van (a kutyaugatást leszámítva, amit gyűlölök,de nem ugatnak ejszaka csak napközben). Van hely mindennek,kertben, természetben lenni szeret a gyerek.

Ellenérvek: a belváros innen egy óra. Nincsenek bevásárlóközpontok, pékségek, cukrászdák sétányira, csak messzebb. Ha eladnánk a házat, akkor is csak egy maximum 60 nm (de inkább kisebb) modern városi lakóparkra futná, de az édes kevés szerintem.

Nekem nagyon a város fele húz a szívem, de a városi ismerőseim meg városon kívüli kertes házra vágynak kivétel nélkül. Ti mit választanátok?

2022. aug. 1. 00:18
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
53%
Mindig is utaltam kerteshazban lakni, nekem egyértelmű a városi lakás. A gyerek is önállóan tud lenni, ha nem kell mindenhova hurcolni
2022. aug. 1. 06:09
 12/49 anonim válasza:
89%

Kutya a lakóparkban is lesz. Csak majd alattad vagy fölötted ugat. Sokszor.

50-60 nm-en el sem fér az ember rendesen gyerekkel, ha eddig tágasabb térhez volt szokva.

Férjed mit mondd?

2022. aug. 1. 06:17
 13/49 anonim ***** válasza:
89%
Ti lehet nem. Én hatalmas visszalépésnek érezném az életemben, hogy egy családi udvaros ház után egy városi dobozban lennénk összezárva a lassan kiskamasz gyerekkel.
2022. aug. 1. 06:32
 14/49 anonim ***** válasza:
43%
Nem laknek 60 percre a varostól. Az egesz kamaszkorom egy remalom volt, mert nem bulizhattam a többiekkel, az utolsó busz túl korai volt, az első túl kesői, a taxi meg horror ár. Soha nem tenném ezt meg a gyerekemmel. Nulla tarsasagi eletem volt emiatt. De milyen szipiszuper volt a jó levegő... kit érdekel. Mi maradunk a varosban.
2022. aug. 1. 07:18
 15/49 anonim ***** válasza:
100%

Én laktam társasházban, kertesben, és "panelban" is.

Első körben megjegyezném, hogy akinek olyan gyenge az idegrendszere, olyan érzékeny zajokra, hogy nem bírja a kutyák ugatását, az maradjon távol a várostól, szóval itt már bukó. Engem ez sem zavar, a város sem, vonat, autók, sziréna, ordibálás, a szomszéd veszekedése, szerelése sem, akkor sem, ha fúrtak. Egyedül a turmixot nem szerettem, az olyan magas hangon turmixolt, hogy felkeltem rá, de nem volt különösebb gond.

Ráadásul lakásban is tartanak kutyát, itt közelebbről ugatnak:))

Neked szerintem esélytelen nyugalmas életet élni városban.

Aztán hiába van több program, könnyebb elérés, de azt tőletek is el lehet érni. Nálunk is agglomeráció, a belváros egy óra, de nem is kell odáig menni, eltömegközlekedünk a külső részekre. Bár erősen nézek, hogy neked a fagyi a program, 6 évessel ez elég ingerszegény.. Nem is értem, miért nem haverkodsz össze a falutok/kisvárosotok anyáival, közösen kimenni a játszótérre, átjárni egymáshoz, aztán néha bekirándulni a városba kötélpályára, játszóházba, bobozni, állatkávézóba, 4d moziba meg ilyesmi..

A te gyerekednek több gyerek társasága kell, nem a fagyi. Ezért városba költözni úgy, hogy eleve érzékeny idegrendszered van hangokra tiszta hülyeség. Vegyetek pingpongasztalt, hívd át a barátait, majd lesz programjuk. Vegyetek olcsó medencét, hívd át a barátait, lesz programjuk. Ugyanez trambulinra, focikapura, társasjátékokra, aztán havonta egyszer vegyétek a fáradtságot, utazzatok be strandra, vagy az egyik általam felsorolt programra. Hol vannak a gyerekek az életéből?

2022. aug. 1. 07:46
 16/49 anonim ***** válasza:
81%
14 ilyenkor kell ott aludni barátoknál, barátnőnél. Geez. Ha emiatt nem volt társasági életed, akkor ott téged nem invitáltak meg hogy gyere aludj nálunk.
2022. aug. 1. 08:00
 17/49 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek mások a prioritásai. Én bánnám ha lecserélnénk a kertesházat valamiféle lakóközösségre. Utálnám.
2022. aug. 1. 08:14
 18/49 anonim ***** válasza:
71%

Nehéz kérdés. 60 nm nagyon kicsi.

De a gyereknek barátok, edzés, különóra időszak jön.

Én imádtam a városban lakni gyerekekkel. Ovi, suli, edzés, uszoda, bevásárlás gyalog távolságra volt. Nekem munkahely szintén. Kért helyett 5 percre park játszótérrel. Visszasírom, pedig most van kert és majdnem 2x akkora területen élünk

2022. aug. 1. 08:15
 19/49 anonim ***** válasza:
71%
Belvárosban lakunk, régi társasházban. (Újépítésűben még a szomszéd tüsszentését is hallottam, komolyan.) Imádom, hogy közel van minden, pedig plázákba nem járok. Na, és akkor itt véget is értek a pozitívumok. Hányok már ettől a sok bunkó, igénytelen embertől, akik körülöttem (a városban) élnek. A húgyszagú utcáktól, a csövesektől, a kutyaszartól, az egyre szaporodó putris csőcseléktől. A kutyaugatás gondolata tartott vissza évekig a kertes háztól, de ma már sokkal inkább azt választanám. Amint lehet megyünk kertes házba. Egyébként világ életemben városban, társashában laktam, és pár évvel ezelőttig imádtam Bp-t.
2022. aug. 1. 08:55
 20/49 anonim ***** válasza:
42%
Írd össze az előnyöket és a hátrányokat. Ez mindenkinek személyes. Pl én szemelyszerint semmi jót nem látok a kerteshazban-ott élek- ellenben rengeteget egy panelben.
2022. aug. 1. 09:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!