Megbánnánk, ha gyerekkel elköltöznénk a kertes házból városi lakóparkba?
Érvek kertes ház mellett: nagy tér,nincs alattunk-felettünk senki, csend van (a kutyaugatást leszámítva, amit gyűlölök,de nem ugatnak ejszaka csak napközben). Van hely mindennek,kertben, természetben lenni szeret a gyerek.
Ellenérvek: a belváros innen egy óra. Nincsenek bevásárlóközpontok, pékségek, cukrászdák sétányira, csak messzebb. Ha eladnánk a házat, akkor is csak egy maximum 60 nm (de inkább kisebb) modern városi lakóparkra futná, de az édes kevés szerintem.
Nekem nagyon a város fele húz a szívem, de a városi ismerőseim meg városon kívüli kertes házra vágynak kivétel nélkül. Ti mit választanátok?
Fával tüzelnek és húst sütnek?:D
Micsoda szemetek.. :DD
Szerintem ez trollkérdés, nem létezik olyan ember, akinek ilyen rossz az értékítélete, ennyire zavarja a világ:)
Te, mások azon pattognak, hogy műanyagot is égetnek a melegért és szúrja a szemüket a füst a szomszédtól, vagy csatornaszag van, vagy patkányok, vagy nem viszik el a szemetet, odahugyoznak a ház oldalába kutyák/emberek, oda is szrnak, de neki az a baja, hogy húst sütnek és fával fűtenek! Normális ember fával(szénnel) fűt. És húst is nyáron süt:) Fincsi grillszag, de jó is. Bent meg jön a fűszag, vagy a gyűjtögető szomszéd lakásából áradó bűz, gondolj már bele, 2 méterre van tőled kb:) Gyakran a falak is büdösek, és sokan dohányoznak a lakásaikban, van, hogy sima cigifüst áramlik ki a rosszul szigetelt csukott ajtón. Neked NAGYON nem való a város, de tudod te is, biztosan troll vagy.
Én imádom a grill illatot, a kerti falevelek égésekor létrejövő illatot is. Van egy különleges hangulatuk, amit közvetítenek.
De nem vagyunk egyformák, van aki egy kisebb "lyukban" ami szuper kényelmes sokkal jobban érzi magát, mint egy kertes házban, ahol valljuk be, mindig van mit csinálni.
Én szeretek kertes házban lakni, panelben is laktam és mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai.
Nekem a kertes milliószor magasabb értéket képvisel, még-ha több energiába és időbe is kerül a fent / rendben tartása. De van aki meg egy "automata" kisebb lakásban érzi jól magát, mert csak annyi a dolga hogy pihenjen, kikapcsolódjon munka után.
Bevásárolni amúgy is kocsival jár az ember, a 3 nagy táskát ha 100 méterre is van a bolt, nem fogom magam után húzni...
Kis bevásárlásokat meg nem nagyon csinálunk már, a kedvezmények ... miatt rászoktunk hogy heti egyszer mindent (is) megveszünk, és egy hétig nem megyünk, max. dinnyéshez.
32!
Nekem marokkói szomszédaim vannak -nem Magyarországon élek - akik tavasztól őszig mindennap grilleznek. Hidd el, egy-ket nap után a tokod tele van a grill szaggal- mert a 3. napra az mar szag, nem illat. Nem tudod kinyitni a hálószoba ablakot, ha nem akarsz kajaszagban aludni.
Uh, mifelénk csak hétvégén van és egy-két óra talán amíg tart.
Így inkább kellemes semmint kellemetlen.
Magyar-honban azért nem jellemző ez szerencsére :)
Hogy nem unják meg mindennap azt enni?
Én gyűlöltem faluban lakni.
15 perc kerékpár hogy eljussak a buszhoz ami 30 percet visz iskolába...
16 évesen elkezdtem futni, rendszeresen állítottak meg az idős nénik hogy gyere be addig hívja a rendőrséget....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!