Megbánnánk, ha gyerekkel elköltöznénk a kertes házból városi lakóparkba?
Érvek kertes ház mellett: nagy tér,nincs alattunk-felettünk senki, csend van (a kutyaugatást leszámítva, amit gyűlölök,de nem ugatnak ejszaka csak napközben). Van hely mindennek,kertben, természetben lenni szeret a gyerek.
Ellenérvek: a belváros innen egy óra. Nincsenek bevásárlóközpontok, pékségek, cukrászdák sétányira, csak messzebb. Ha eladnánk a házat, akkor is csak egy maximum 60 nm (de inkább kisebb) modern városi lakóparkra futná, de az édes kevés szerintem.
Nekem nagyon a város fele húz a szívem, de a városi ismerőseim meg városon kívüli kertes házra vágynak kivétel nélkül. Ti mit választanátok?
Egyetértek az egyik előzővel, hogy ha a kutyaugatás zavar, akkor olyan szinten megbánnád a lakást, hogy el sem tudod képzelni...
Még a legjobb Pesten nem létező lakásokban is több a zaj, mint egy kertes házban.
Én biztosan nem költöznék be a városba egy lakásba. Ha nem valami tízezerből egy amit kifogsz lakás, akkor bár közel lesz minden, de az otthoni nyugalomnak, csendnek, békének lőttek.
Most akinek a pihenés meg az otthon kényelme nem számít cserébe van cukrászda közel, annak jó lehet, minden más esetben természetesen nem.
Az, hogy vidékén jó a levegő egy legenda. Mindenhol van valaki, ak szeméttel fűt. Szerintem nálunk a városban télen jobb a levegő mint a vidéki települések nagy részén.
Engem a 60 nm tartana vissza. Kevés egy családnak. Egymás idegeire fogtok menni.
Mi is azért adtuk el a belvárosi lakásunkat, mert kinőttük. Amint kirepültek a gyerekek eladjuk és veszünk egy 2 hálós lakást a belvárosban.
Szerintem egy jogsi és egy olcsóbb autó a legjobb megoldás.
A ház szép, nyugodt, békés környezetben az emberek legtöbbjének egy álom.
A távolság pedig leküzdhető manapság, 3 hónap alatt megvan a jogsi és mehettek fagyizni vagy bárhová.
Amúgy mi a belvárosi lakásunkat kiadjuk és egy kertes házat bérlünk. Gyerekkel már kicsi volt, de maga a lakás jó helyen van, sokat költöttünk rá, átalakítottuk, később még lehet jól jön, ha majd kirepül a fiunk és nem akarunk kertészkedni, meg akkor már nagy lenne nekünk.
Sokan csinálják ezt.
Ami visszajön a saját lakás bérbe adásából.
Azaz ingyen cseréltek egy olyanra, amivel számukra magasabb élet minőséget érnek el. Szerintem jó deal :)
Eddig jó volt..
Csaknez gáz cirkó az meg távhő...
Ha nagy a baj, akkor max visszaköltözünk, de akkor a kauciót bukjuk mindkét helyen, mert évfordulóra tudjuk felmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!