Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A mostani fiatalsàg hogyan...

A mostani fiatalsàg hogyan jut kertes hàzhoz?

Figyelt kérdés

Nézem az ingatlanàrakat és olyan mértékben magasak az àrak,hogy azt màr én sem tudnàm kifizetni. Szerencsére én még tudtam venni egy kertes hàzat,de ma màr nem tudnék.

A mostani fiatalok mit gondolnak erről?

2022. júl. 25. 09:36
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
83%

#14 Ritka de el tudom képzelni ennek az ellenkezőjét is.

Be házasodik az illető egy jó kapcsolatba aztán ő kezd el irányítani, teljesen mindegy hogy nem ő keresi a pénzt.

2022. júl. 25. 11:53
 22/43 anonim ***** válasza:
90%
Nem tudom mennyire a mai fiatalokra gondolsz, mi 2 éve 26 évesen vettünk családi házat, persze hitelből. De így is kevesebb a törlesztő, mintha albérletet fizetnénk egy 2 szobás lakásért.
2022. júl. 25. 12:23
 23/43 anonim ***** válasza:
73%

"5.Olyat tanultál ki amivel jól lehet keresni, ezáltal saját magad tudsz venni."

"6.Ki mentél külföldre, pénzt gyűjtöttél egy sima betanított munkával, aztán évek múlva haza jössz és tudsz venni egy házat."

Ezek ma már nem működnek. 800-as nettókat viszek haza évek óta, de 30 évesen se vagyok közelében egy panel garzonnak. Nagyjából egy fél önerő van meg (tehát 20+ millió).

A sima betanított munkás külföldi léttel sem lehet annyit keresni pár év alatt, hogy te csak hazajössz és hoppá, itt egy ház.

Ma már nagyon erős rokoni háttér, vagy óriási szerencse nélkül kivitelezhetetlen...

2022. júl. 25. 12:38
 24/43 anonim ***** válasza:
26%

Soha nem akarnék kerteshàzat. Azért fizetsz, hogy mégtöbb dolgod és nyűgöd legyen

Biztos hogy nem fogok

2022. júl. 25. 12:41
 25/43 anonim ***** válasza:
92%

Én újépítésű környéken élek, körülöttem csupa fiatal 30-as, átlagos munkával rendelkező párral. Mi külföldön spóroltuk össze az építkezésünk árát (2 éve lettünk kész, most nem férne bele, vagyis hitellel igen).

Már anno is sokat gondolkodtunk rajta, hogy többet tudtak itt sokan házat venni/építkezni, és azért ahogy megismertük a többi lakót, néhányat jobban, kiderült, hogy kb. mindenki kapott és kap a mai napig szülői segítséget. Mondjuk megkapták a meghalt nagyszülők lakásának árát vagy pár milliót, sokaknak itt van lakása is kiadva, amit még a válság idején vett fillérekért családi segítséggel.

Iletve, a baráti körünkben is ezt látjuk, hogy sokan kapnak pénzt a családjuktól. Szerintem ez sokkal gyakoribb jelenség, mint gondolná az ember, csak sokan ugye nem mondják el másoknak, mert szeretnek vele villogni, hogy maguktól vitték ennyire.

2022. júl. 25. 12:57
 26/43 anonim ***** válasza:
87%
Örököltem nem ha hodalyt, el is adtam.
2022. júl. 25. 14:38
 27/43 anonim ***** válasza:
100%
-nem (bocsi)
2022. júl. 25. 14:38
 28/43 anonim ***** válasza:
9%

#23 Az attól függ hol és mennyit dolgozik külföldön az ember?+ha valaki párkapcsolatban él akkor valószínűleg az egyikük fizetését félre tudják rakni ha nem olyan nagylábon élnek.

Ausztriában van 13 és 14 havi fizetés is, így ezzel is lehet spórolni nyaralás ügyileg és hazalátogatás ügyileg is.

Van egy srác kint mosogató,havi 2000€ nettót keres,heti 5x 8 óra 30 percet dolgozik +13-14 havi fizu is jár neki,semmilyen idegen nyelven nem tudott mikor oda került.

Ennek a srácnak van barátnője aki reggeliztető,ebédeltető az az felszolgáló és mellette még takarító az az ő tartja tisztán az ebédlőt,teraszt + ha kell valami akkor azt ő veszi meg a boltban néha, ő havi nettó 1900€ keres+jatt 200-300€ és ugye 13-14 havi fizu, ő is heti 5 napot dolgozik csak ő 8 órás, alap németet beszélte mikor oda került.

Keddtől-Szombatig van munka,Vasárnap és a Hétfő szabad.

Kisebb panzió Tirolban.

Ingyen szállás és étkezés, az az jóformán alaphangon havi 3000€ félre tudnak rakni.

900-1100-1200€ ból meg bőven el vannak.

13-14 havi fizujukból nyaralnak egy évben többször is és ebből járnak néha haza is látogatóba.

Betanított munka, ne mond hogy így sem lehet összerakni házra a pénzt.

Azért ne haragudj, de 800 nettóből sokkal közelebb vagy egy ház vásárlásához mint egy minimálbért kereső ember,ha nincsenek nagy igényeid állandóan akkor tudsz majd venni házat idővel.

Van egy kamionos aki kint dolgozik szintén Ausztriában.

Igaz a kamionos munka azért már nehezebb mint egy mosogató és egy felszolgáló állás,de ha úgy vesszük azt is meg lehet tanulni.

Napi bejárós,az az nem a kamionba alszik ha nem biztosítanak neki ingyen szállás ahol két kollégájával él együtt, külön szoba és van minden ami kelhet egy háztartásban.

Napi 130€+10€ kaja pénz és 9-10 órát dolgozik, heti 5 nap.

13-14 havi fizetés.

800€-ból el van.

Ha szeretne akkor szombaton is dolgozhat havi 1-2x, de ugye nem minden a pénz.

Szóval ő havi 2000€ el tud rakni.

Ha albérletben élne akkor is tudna félre ranki főleg ha csak szobát bérelne.

Te sokkal jobb helyzetben vagy mint azok aki minimálbérért dolgoznak, na nekik tényleg nagyon nehéz dolguk van veled ellentétben már bocs hogy ez mondom.

2022. júl. 25. 16:04
 29/43 anonim ***** válasza:
0%

"Betanított munka, ne mond hogy így sem lehet összerakni házra a pénzt."

Hát attól függ hol. Alsómucsaröcsögén, ahol 10 milláért hozzád vágnak egy Kádár-kockát, majd utána mehetnek itthon minimálbérért mosogatni, ott lehet.

Olyan helyen, ahol van érdemi turizmus (hogy szakmában maradjanak), vagy normális munkalehetőségek, ott meg röpködnek a majdnem 100 millák egy családi házért.

"Azért ne haragudj, de 800 nettóből sokkal közelebb vagy egy ház vásárlásához mint egy minimálbért kereső ember,ha nincsenek nagy igényeid állandóan akkor tudsz majd venni házat idővel."

Nyilván IDŐVEL lesz, csak rossz belegondolni, hogy majdnem nyugdíjig gyűjtögethetek :) Minimálbérrel meg konkrétan lehetetlen. Én ezt a 800 nettót azért emeltem ki, mert ez egy rohadt jó fizetés Magyarországon, de ebből is lehetetlen bármit elérni normális helyen. Konkrétan olyan ütemben emelkednek az ingatlanárak, amit a megtakarításom éppen csak lekövet. Emlékszem, hogy amikor beköltöztem a jelenlegi albérletembe, akkor kb 23-5 milla volt egy hasonló lakás. Most már közelebb lenne a 40-hez, mint a 35-höz az ára.

"Ha albérletben élne akkor is tudna félre ranki főleg ha csak szobát bérelne."

De most konkrétan arról beszélünk, hogy Ausztriában keresve, ha kihajtja a belét és 30-40 éves korában is egy szobában lakik, akkor tud majd venni egy házat, olyan helyen, ahol majd a helyi munkájával nem keresi meg a mostani bére harmadát/negyedét sem. Váó.

2022. júl. 25. 16:21
 30/43 anonim ***** válasza:
48%

#29 Nem valószínű hogy ők itthon vendéglátásban fognak dolgozni, egyébként semmi hajtás nincs, érdekes módon nyugodt kis panzióban vannak, ott nem a gyorsaságra mennek ha nem a minőségre.

Ők nem is akarnak zajos helyre költözni, nyugodt kis helyre szeretnének, munka terén pedig már van ötletük miből fognak megélni.

Nem mindenkinek olyanok az elvárásai mint neked.

Sofőr srác 24 éves,nem kell neki sem hajtania, igaz van olyan munkahely is ahol valóban ki van hajtva az ember de még az osztrákkal is megteszik azt.

Két kollégája a haverja is egyben ezért kb úgy fogják fel mintha kollégisták lennének az egyetemen,másik kollégája is 24 éves és a harmadik kollégája 25.

Ő most éppen a nyüzsgő városban él,szóval rendesen ki éli magát elmondása szerint,itthon vidékre szeretne költözni.

Vadőr vagy Erdész lesz majd és akkor már elég lesz neki az a pénz is.

De én ezzel le is zárom a témát.

2022. júl. 25. 21:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!