A mostani fiatalság, főleg a lányok miért vagdossák magukat és miért akarnak öngyilkosok lenni?
Mert totálisan el van hanyagolva a mentális egészség ápolása minden fronton.
Lehet mondani hogy csak divatból vagy figyelemfelkeltésből csinálják de aki vagdossa magát ott tényleg problémák vannak. Nem feltétlenül depresszió, amit ők gondolnak, de problémák.
És a 2.-nak igaza van, a barátnőmnél is voltak problémák, mert elhanyagolva érezte magát, amennyire láttam, a szülei nem voltak azok a nagyon érdeklődő és törődő típusok, a barátnőmnek évet kellett ismételnie (így lett az évfolyamtársam) úgy, hogy jó tanuló volt és nem fáradtak azzal se a szülők, se a suliban dolgozók, hogy elmondják neki, miért.
A 8. előtti években össze-vissza mesélte be a betegségeket magának és állandóan rosszul volt, de így se pátyolgatták a tanárok, miközben velem leültek, mert tudták, hogy engem megvertek az osztálytársaim a származásom miatt (magyar voltam a külföldi iskolában), illetve, hogy apám alkoholista volt, más problémás gyerekekkel is sokat törődtek, és a barátnőmet majd megütötte a guta emiatt, hogy már üvölt a figyelemért és nem kapja meg.
Szóval elsőre megdöbbentő lehet, hogy valaki csak a tanárok figyelméért teszi, de belemélyedve érthető.
(Én meg őszintén szólva az eset után már nem bírtam ezt a barátságot, mert 8. osztályban konkrétan bekattant a barátnőm és ez a figyelemfelhívás konkrétan az utolsó csepp volt a pohárban, úgy éreztem, nem vagyok a pszichiátere és amit megoszt velem, azok nem olyanok, amiket egy 14 éves gyereknek kéne megoldania vagy hallgatnia, plusz a magam problémái is megvoltak, amikről ő hallani sem akart, de erről már írtam máshol.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!