Egy ismerősömmel beszélgettünk arról, hogy manapság komolyan mindenkinek kellene pszichológus, mert nem igazán van normális ember a környezetünkben. Ennek az okáról is beszélgettünk és ő úgy látja, hogy a régi háborúk, amik érintettek minket, főleg azok okozzák úgy mond ezeket a károkat, hisz az akkor megtört személyiségek nevelték fel a többi generációt, ami egyre halmozottabban lett "beteg". A másik ami még szóba került, hogy régen a nők otthon voltak a gyerekekkel és nem csak pár évet, hanem igazából az volt a munkájuk, hogy neveljék a gyereket, most pedig rendes állásban dolgoznak, ami mellett nincs megfelelő idő a gyerekek nevelésére. Szerintetek mi okozza még ezt? Szoktál ezen gondolkodni?
Nos én azzal kezdeném, hogy írd már le a normális definícióját emberek tekintetében...
2022. ápr. 20. 06:44
2/30 anonim válasza:
Az okostelefonok állandó nyomkodása miatt selejt a mai fiatalság.
2022. ápr. 20. 06:48
3/30 A kérdező kommentje:
#1 Valóban a "normális ember" kifejezés nem a legjobb erre, hisz pl.én is járok pszichológushoz, de hát mondjuk nem is vagyok normális🤔 na mindegy. Úgy értettem, hogy kevés ember van, akinek nincs mentálisan egy kis zavar a fejében.
2022. ápr. 20. 06:51
4/30 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy a régi háborúk befolyásolják a mai fiatalokat. Inkább a szociális média, az elvárások és a stressz az ami nem tesz jót. Abban egyet értek, hogy régen a gyerekek jobban szem elött voltak. Nyilván jó volt, hogy az anyák csak a családra koncentráltak és igy volt rendes gyereknevelés is.
Èn hiszek abban is, hogy az ételekben lévö adalék anyagokkal sok káros anyag kerül a szervezetünkbe, ami valószinüleg nem tesz jót nekünk. (lásd bisfenol-A)
2022. ápr. 20. 07:14
5/30 anonim válasza:
Nem hiszem el, hogy egy pszichológus ilyen hülyeségeket mond.
Egyrészt az emberiség egész történelme alatt voltak nagyon durva háborúk. Ha ez az oka, akkor már 10 ezer éve selejtesnek kell lennie az emberiségnek. Másrészt régen is csak a nők egy nagyon kis részére volt igaz, hogy otthon maradt, és teljes állásban gyereket nevelt. Ez konkrétan a századfordulón volt jellemző a középosztálybeli nőkre. A szegények már akkor is eljártak dolgozni (József Attila anyukája rémlik?), a gépesítetlen háztartás vezetése pedig kitett egy teljes munkaidőt. Az sem a gyerekével foglalkozott, aki nem járt munkahelyre dolgozni.
Pszichológus barátodnak jobban oda kellett volna figyelnie töriórán.
2022. ápr. 20. 07:15
6/30 anonim válasza:
"A másik ami még szóba került, hogy régen a nők otthon voltak a gyerekekkel és nem csak pár évet, hanem igazából az volt a munkájuk, hogy neveljék a gyereket, most pedig rendes állásban dolgoznak, ami mellett nincs megfelelő idő a gyerekek nevelésére." Dehogynincs, csak szarnak rá. Az én anyám tisztaságmániás, rendmániás, gyerekkoromban a 8 órás munkája mellett volt egy másik megélhetési forrásunk is, ami szintén napi jó pár órát igénybe vett, emellett tökéletes rendben tartott mindent, mindennap főzött, hétvégén többfélét is. Emellett érdekes módon volt ideje velem foglalkozni, beszélgetni, kikérdezni a leckét, előírni gyakorló feladatokat és kijavítani azokat, esténként mesét mondani nekem. De persze egyszerűbb berakni a gyereket a téjvé elé, manapság meg már igazi Kánaán van, hiszen ott az okosteló, amit lehet nyomogatni, bambulni, így már végképp nem kell egy gyerekkel semmit sem foglalkozni. Csak azt nem értem, hogy akkor minek az a gyerek.
2022. ápr. 20. 07:16
7/30 anonim válasza:
A háborúk inkább jót tettek, az emberek értékelték a dolgokat, és nem volt idejük azon agyalni hogy pszichológushoz kéne menni, mert kitaláltak maguknak egy lelki betegséget.
A mai fiatalalok inkább a csonka családban élés nyomorítja meg, ami anno nem volt jellemző.
2022. ápr. 20. 07:20
8/30 A kérdező kommentje:
#5 Nem a pszichológusom mondta, hanem egy ismerősöm.
2022. ápr. 20. 07:21
9/30 A kérdező kommentje:
#7 Az én életemet mondjuk pont nem a csonka család nyomorította meg, hanem az alkoholista apám és az akaratgyenge anyukám. Őket meg a nagyszüleim valószínűleg vagy igazából nem tudom miért lettek ilyenek.
2022. ápr. 20. 07:24
10/30 anonim válasza:
Szerintem meg ez, hogy nem vállalsz felelősséget az életedért és őseidre mutogatsz, nem visz előre, így pszichológus se oldja meg a problémád, mivel felelőst keresel nem megoldást. Ez nettó hárítás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!