Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Másnak,hogyan lett háza/lakása ?

Másnak,hogyan lett háza/lakása ?

Figyelt kérdés

200 körül keresek,de úgy érzem sose fogok tudni ebből a keresetből venni egy házat vagy lakást. :(

Más hogy csinálja?

2020. júl. 19. 13:53
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

dolgoznak, fejlődnek.. az okosabbja vállalkozik. addig csinálja, míg meg nem szedi magát. És vesz egy házat.

200e-nél nem is a házvásárláson kell gondolkodnod, hanem azon, hogyan is kereshetnél többet.

Amúgy a (magyar) ember ilyen. Ha nincs pénze 25 milliós lakást nézeget, ha van 25 milliója akkor meg 60 milliósat.

2020. júl. 19. 17:13
 22/26 anonim ***** válasza:
36%

"A magyar átlagfizetés többszörösét megkeresem itthon, anélkül hogy heti 6 napot vagy napi több, mint 8 órát kéne dolgoznom."

Akkor te nagyon szerencsés vagy, de tudod Magyarországon nem te vagy az átlag. Akkor talán a reményt ne vedd el másoktól. Ha kuli munkából szedi össze egy ház árát, akkor kuli munkából. És mi van abban? Nem ku**álkodni megy. Az én ismerőseim sem tudtak néemtül akik kimentek. Mégis sokkal jobb színvonalat tudnak maguknak fenntartani mint Magyarországon tudtak, sokkal többet tudnak félretenni. Nem viccből mondtam a fizetéseket. Igen, nem a szakmájukban dolgoznak, azok sokkal többet keresnek havi 800 ezernél. De ez még mindig jobb, mint itthon például 160-at keresni. :) Tegyük fel, nem pesten akarnék házat venni, hanem megyeszékhelyen csak, vagy annak környezetében, mert ott van munka. Miből vennék meg egy 20-30 milliós házat? Hm? És mikor? Lakjak addig albérletben, ami legalább 100 ezer? És akkor marad havi 60-am, a 160 ezres fizuból, köszi. Hidd el, nagyon nem mindegy, hogy havi 60-ból kell megélned, vagy havi 7-800 ezerből. Igen, ezért viszont dolgozni kell, de ha tudja, bírja, vállalja, akkor hadd csinálja. Én csak sok szerencsét kívánok neki, nem lebeszélem egy jó ötletről. :)

2020. júl. 19. 17:55
 23/26 anonim ***** válasza:

"ha tudja, bírja, vállalja"

Most még nem látod, de az ilyenekre szokott rámenni az ember egészsége.

2020. júl. 19. 19:23
 24/26 anonim ***** válasza:
23 Jajj már. Én még az egyetem alatt is tönkrementem, mások meg évtizedekig csinálják a xopós munkát. Nem mondom hogy mindenki bírja, de kimegy, megpróbálja, ha nem megy, haza jön. Nem mondtam hogy sz*pja le az életét mosogatósként. De ha már 1 évet belefektet az is nagy előrelendülés pénzügyileg.
2020. júl. 19. 19:27
 25/26 anonim ***** válasza:
47%
Aki 1993-ban 85eFt keresett annak baromi jó helye lehetett,ugyanis egy átlag melós-szakmunkásbér az 25-30000 Ft között volt. :-)
2020. júl. 24. 13:28
 26/26 anonim ***** válasza:

Mi ketten gyűjtöttünk. Egyedül sokkal tovább tartott volna. De igy is csúsztunk 1 évet a spórolással (volt még férjemnek autó hitel meg számla hitel, bár nem "olyan" sok, de abban a helyzetben igen).

3 év alatt 3 milliót szedtünk össze, úgy hogy először anyósnál laktunk, utána albérletbe mentünk mert fő a lelki nyugalom. Aztán eladták az albit és hát gyors tempóban vettünk akkor lakást (ugye nagyrészt hitelre) mert nem akartunk 80 ezret fizetni albira és kisállatosaknak senki sem akarta akkor kiadni amikor nekünk kellett volna.

A fizetésünk úgy alakult, hogy férjem akkoriban keresett 150 körül. Én olyan 115 ezret. Ebből kezdtünk. Most keresek 170 ezret, férjem 250 körül vagy többet mikor hogy. Ő már lényegesebben jobban keres nálam azért.

Nagyon spóroltunk általában, bár volt hogy kihagytunk egy hónapot mert más nagyobb összegű dologra ment a pénz. De alapjáraton havi 100 körül tettünk félre.

Na ehhez képest a sógornő keres 230 körül vagy lehet 250 is van. 3 év alatt kb össze szedett nem tudjuk pontosan csak saccolok és abból ítélve milyen kocsit vett és mennyit ráköltött már, 3 év alatt kb 4 milliót szedett össze az tuti. Legalább.

De ő otthon lakik és semmi gondja baja a világon semmire és senkije sincsen tehát nem is alkalmazkodik senkihez! Nem kértek tőle 20 ezret sem. Házimunkában sem kell segítenie. Na ehhez képest mi ketten gyűjtöttünk annyit se mint ő egyedül. De mi magunkra fizettünk rezsit kaját és háztartást vezetek munka mellett. Nem irigylem őt, mert mi azóta felújítottuk a lakás felét és mi szeretünk önállóak lenni. Azt is további spórolással, mert arra hitelt már fel nem veszünk.

Én mindig spóroltam, ha csak 5000 vagy 10.000 Ft vagy kevesebb akkor is.

Ha egyedül lennék, nem tudom hogy lennék. Nyilvánvalóan nem lenne lakásom, mert az én fizetésem kevés hogy rövidebb időn belül milliókat gyűjtsek össze.

Ha 200ból lennék és "gyorsan" akarnék spórolni, szerintem lehető legolcsó albérletet keresnék és hát nagyon megfognám a pénzt. Mi ketten kajára 100 ezret elköltünk vagy többet. Egyedül szerintem sokkal kevesebből kijönnék mert én nem vagyok olyan étkes.

Szerintem olyan 50 ezret lehetne eltenni kb ha olyan 60 ezres albérletben van az ember. Csak sokszor lemondás. 600 ezer egy évnyi spórolás így.

Szerintem hitel nélkül nagyon sok évig kellene gyűjteni hogy zsebből vegyél lakást, házat. Ha nem szülőkkel lakik az ember akik nem kérnek horribilis pénzt az otthon lakásért... Mert hallottam olyat, hogy 100 ezret is elvettek valakitől. Annyiért meg már albérletbe megyek és nem szólnak semmibe. De hát ki akar kedvezményesen is örökké szülőknél lakni? Én szabad akartam lenni és nem mennék vissza. Ha albérletben kellene lenni és nem tudnék gyűjteni egy forintot sem, akkor sem mennék vissza szülőkhöz.

Aki vállalkozna....

A vállalkozáshoz is kell tőke és ahhoz ugyan úgy előbb spórolni kell.

Persze lehet kevésbé nagy befektetésűt is, de mindenhez idő kell. Akkor is legjobb esetben hogy zsebből vegyen házat, kellene vagy 10 év, mert közben ugyan úgy van kiadás és nem valószínű hogy a ház árak nagyot zuhannak majd.

2020. aug. 27. 09:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!