Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit lehet kezdeni egy ilyen...

Mit lehet kezdeni egy ilyen szobatárssal?

Figyelt kérdés

Egyetemi koli, cserélni nem tudok, próbáltam.

A csajnak mániája bukóra nyitott ablaknál aludni, ráadásul van, hogy mellé még letekeri a fűtést is ráadásul. De még az elmúlt napok -7 körüli éjszakai hőmérsékleténél is. Elegem van belőle. Az még elmegy, hogy nap közben nyitva van az a kva ablak, mert szerinte büdös van (nincs), de az, hogy este is, az már sok. Hárman vagyunk a szobába. A másik szobatársam szintén fázik, én is, ez a degenerált meg 0-ra vett fűtés mellett akar nyitott ablaknál aludni.

Én már szóvá tettem, folyamatosan azzal jön, hogy de ő nem tud állott levegőben aludni. Egyszer azt hittem sikerült megbeszélni, hogy legalább akkor ne legyen nyitva az ablak, ha hajat mostam. (Hajszárító tiltott eszköz, így muszáj természetesen száradnia a hajamnak) Ez egy hétköznap este lenne (szerencsére csak hétfőn jön be és általában csütörtök este nincs bent). Tök jó, megbeszéltük. Lefeküdtem aludni fél tizenegykor, ő később alszik, erre hajnalban arra ébredtem, hogy kibszott hideg van. Mert hát megbeszéltük, hogy ne legyen nyitva, erre van pofája kinyitni akkor, amikor már rajta kívül mindenki alszik.

Amikor bent van, november óta átlag kéthetente összeszedek egy kisebb megfázást, vagy mit. Hétvégén, meg amikor nincs bent, akkor minden oké, de aztán megjön az ablaknyitogatós debil, és hopp lebetegszem, torokfájás, orrfolyás, stb. Szerintem ez nem egy tömegközlekedésen összeszedett valami lesz.

A másik szobatársamtól is ki vagyok, nem hiszem el, hogy hogy lehet valaki ennyire konfliktuskerülő. Ketten vagyunk, elmondja, hogy őt is zavarja ez az ablak dolog, többnyire ő hozza szóba, aztán megjön a másik szobatárs, akkor soha nem mondja, hogy amúgy ő se szeret letekert fűtésnél, kinti mínuszoknál nyitott ablaknál aludni. És akkor ott vagyok egyedül a véleményemmel, ezzel szemben meg ott van az, hogy az egyik nem tud aludni, ha csukva van az ablak, a másiknak meg mindegy, jó az a friss levegő...

Ja és az ablaknyitogatós ráadásul ki van a betegen közösségbe menő emberekből, és ezt előszeretettel hangoztatja, hogy milyen debilek, akik olyan állapotban dolgoznak, bemennek egyetemre, tömegközlekednek. Érdekes mód, például két percen belül, ha kifújom az orrom, már hallom is ezt a témát, pont akkor jut eszébe. Meg kérdezget, hogy van-e valami fontos órám, miért nem megyek haza, ha beteg vagyok... Bmeg, azért, mert akkor a teljes téli szezont tölthetném otthon, mert valaki jégvermet óhajt csinálni a szobából folyamatosan.

És az a baj, hogy amúgy nem akarok összeveszni vele, és durvábban prezentálni a problémám, mert volt már rosszabb szobatársam, meg a téli szezonon kívül nincs vele bajom.

ma 11:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%

Ezen a ponton de, vessz össze vele. Próbáltad szépen kérni, próbáltad megbeszélni, semmi.

Este lefekvés előtt kinyitjátok az ablakot, szellőzzék kicsit, utána becsukod. Ha reggel nyitva találod, lecseszed. Ha megsértődik, így járt.

ma 11:17
 2/11 A kérdező kommentje:
Mire megyek a lecseszéssel? Max sértődötten, bosszúsan nyitja ki az ablakot, és nem szimpla leszrom hozzáállásból.
ma 11:20
 3/11 anonim ***** válasza:
68%
Látja, hogy nem hagyod magad, hanem fellépsz. És ha bosszúsan nyitja, akkor te meg bosszúsan becsukod.
ma 11:21
 4/11 A kérdező kommentje:

#3 Bosszúsan becsukom, amikor már órákig aludtam úgy, hogy nyitva volt és megfáztam, mire feltűnt, hogy nyitva az ablak. És ezt minden nap eljátszuk. Igazán hatékony.

A korábbi szobatársaknál is ez volt, hogy sértődötten szóvá teszem a problémám, ha már a megbeszélés századjára se működött, majd azután századjára szarja telibe, de legalább a légkör is feszült.

ma 11:27
 5/11 anonim ***** válasza:
68%
Türelemjáték, sajnos. Illetve csak van ott valami gondnok, igazgató, valaki, akinek tudnál szólni. Lehet érvelni az egészségedre, mások egészségére, a fűtésszámlára is.
ma 11:29
 6/11 A kérdező kommentje:

Az illetékestől azt a választ kaptam, hogy oldjuk meg, vagy cserélhetek, ha találok valakit, aki benne van a cserében.

Csak nincsenek nagyon kolis barátaim, meg amúgy mégis ki akarna cserélni így, hogy az a kérdés, hogy nem lakna-e helyettem ilyen emberrel?

ma 11:34
 7/11 anonim ***** válasza:
68%
Akkor marad a primitív megoldás, leüvöltöd a haját ha nyitva hagyja az ablakot. Előbb-utóbb megunja a feszkót.
ma 11:36
 8/11 anonim válasza:
36%
Becsukod az ablakot, leszereled és eldugod a kilincset, aztán nyissa ki ha tudja.
ma 11:47
 9/11 anonim ***** válasza:
78%
#8 Ja, aztán szobatárs szól a karbantartónak, és a kérdező lesz elővéve "rongálásért".
ma 11:51
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Na szóval csináld a következőt: Szépen nyugodtan és higgadtan megkérdezed tőle, hogy miért csinálja ezt? Ha nem tudod így se, mert félsz beszélni "érdemlegesen", akkor itt a szöveged: Figyelj! Beteg vagyok általában mindig, de tudod miért? Mert mindig megkértelek téged szépen, hogy csukd be az ablakot, miért nem lehet ezt teljesíteni, mi a baj? Folyton kérdezd tőle ezzel kapcsolatban, hogy ismerje már be magától mi van, de soha ne parancsolgasd.
ma 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!