Aki volt kollégista: volt már olyan, hogy nem tudtatok mit kezdeni a szobatársatokkal? Mit lehet ilyenkor tenni?
Amilyen szobatársak vannak.. egy angyalt” fogtál ki. És ezt komolyan mondom!
Az én volt szobatársam 0-24ben telefonált,nem mosott fogat,nem fürdött rendesen,a büdös/koszos ruháit bedobta az ágyneműtartóba vagy éppenséggel a párnája alá! Nem mosogatott el inkább ott rohadjon meg” felfogással... nem mosott hajat csak úgy világított a sötétben a zsírtól, szappan csak dísznek volt.. na had ne mondjam
Ja és ez csak az apraja”
Mellesleg lányról beszélünk...
(Nekem is csak annyit mondtak oldjuk meg”)
ha zavar a cigiszag mondd meg neki hogy nem tudna egy sar kabátot befogni amit kint is hagy? Vagy esetleg várjon egy kicsit/fújja be a szobát légfrissítővel.
Meg tudom érteni, nekem is volt ilyen szobatársam, ráadásul albérletben.
Én dolgoztam, korán keltem. Ő meg minden este gépezett. Vannak tipikusan olyan emberek akik nem tudnak csendben létezni. Verte a billentyűzetet. Az egeret tipikus húzom-arrébb b..szom-húzom technikával használta. Éjfélig játszott, majd villanyt kapcsolt, hogy ő tanul. Ha szóltam akkor persze neki állt feljebb, mert hát tanulnia kell. És persze nem ért rá egész nap.
Persze a napjaim nagy része el volt szarva, mert hulla voltam.
Ráadásul amikor próbáltam megbeszélni, akkor jött az, hogy ő is mindig felébred mikor reggel dolgozni megyek. Ja, csak aztán alszik tovább délig.
De a jelenlegi lakótársam is elég zajos. Az aki "felveri" a villany kapcsolót, úgy csapja be az ajtókat hogy remeg a ház, csörömpöl, csattog, bevágja a mikró ajtót, borítgatja az üvegeket a hűtőben. Nem is értem hogy lehet ennyire zajosan "működni" én ha próbálok sem ment. Apró dolgoknak tűnnek, de sajnos hosszú távon nagyon kellemetlenek.
A cigi meg a másik.
Panelban lakom és az alattam lévő valamelyik paraszt konkrétan óránként 4-5 alkalommal cigizik, télen-nyáron.
Nyáron arra keltem, hogy jön be a füst, arra feküdtem. Függetlenül attól, hogy este 10 vagy hajnal 2 van, jött be a bagó füst. De még most télen is, ha kinyitom az ablakom szellőztetni, akkor pár percen belül már érzem, hogy jön be a cigi szag.
Amúgy komolyra véve a szót, én tudom ajánlani a szemfedőt és a füldugót.
Sokáig én is úgy voltam, hogy "nehogy már én engedjek". Aztán elkezdtem füldugót használni, sima szivacsosat. Azóta szinte csak úgy tudok elaludni. Nem tökéletes, de elég jól megszűri a zajokat.
Füldugó. Olyan egyszerű, egy csapásra megoldódik a problémád ezen része.
Én könnyen elalszom még zajban is. Az a baj ha elkezded magad idegesíteni, hogy na már megint kattogtatja a billenytűzetet akkor nem fogsz tudsz ellazulni és emiatt nem tudsz elaludni. Vegyél füldugót és simán fog menni.
Cigizés? Hát ez nehéz de nem tudhatod nem e fognál ki egy ugyanilyet ha esetleg cserére kerülne sor.
Lehet gagyi ötlet, de az esetleg opció lehetne, hogy utána jársz, hogy ott abban a blokkban ki még ilyen éjjeli madár egy csendesebb szobatárssal és megbeszélnétek egy cserét!?
Igen, ezzel az a baj, hogy neki már van egy kialakult rossz szokása, amin ha szeretne sem biztos hogy tud változtatni. Bár én a helyedben, annyira finoman biztos megkérném, hogy ha laptopozni szeretne, akkor menjen ki vele. Ez nálunk is így működött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!