Hogyan közöljük normálisan a szomszédokkal, hogy nem lesz könnyű integrálódnunk?
Semmi baj, majd mindenféle fertőzés, gomba, korpa és miegymás majd szépen elintézi a kis hízódat.
Nem gondolkodnál el végre azon, miért csak a támadást kapod? Lehet nem ok nélkül. Ha 10-ből 9 szerint hülye vagy, akkor nem biztos, hogy 9 ember teljes mértékben téved és elfogult. Kiváltképp, hogy nem is ismerik egymást.
Tényleg keményen tolod a kretént. Vagy a trollt. Nehéz eldönteni. Bár ha ennyire súlyosan értelmi fogyatékos vagy, nem csoda, ha a gyerekeid ilyen állapotban vannak.
Elveted a leghasznosabb és egyetlen segítséged. Úgy hívják: SZAKEMBER! Pszichológus. Családterapeuta. Akárki. Te sz a r vagy, hogy megoldd. Mi meg már elmondtunk mindent, amit el lehet, de neked semmi nem jó. Hát márpedig nincs jótündér keresztanyu, hogy varázsütésre megnevelje azt a kis nyomorultat, ha már te így elcseszted és még tovább akarod rontani.
Az intézet tényleg jobb lenne neki, ott legalább embert nevelnének belőle, mert te max csak egy female Cartmant fogsz tudni.
Hiába emeled ki a kérdést különben, max röhögni fognak rajtad.
Nem tudom itt a válaszolók milyen világban élnek. A gyámügy nem vesz el gyereket azért, mert neveletlen. Sokszor még a tényleg problémás (értsd: alkoholista) szülőknél is a gyámügy csak a vállát vonogatja. Ennél sokkal komolyabb dolgoknak kell történnie, hogy tegyenek valamit.
A másik: volt már hangos szomszédotok? Hívtatok rá rendőrt? Tudjátok mi történik akkor? Kijön a rendőr, szól nekik, hogy kicsit halkabban, és elmegy. Sokadig alkalommal jegyzővel jön?! Hol éltek ti? Neked kell utánajárni, több hónapos/éves procedúra, hogy a jegyző méltóztasson megemelni a valagát. Nem fog magától, csak úgy a rendőrrel jönni.
Kérdező: új lappal indultok, ezt magyarázd el a gyerekeknek is. Hozz szabályokat, REÁLIS szabályokat, és azokat tartsd be, ha a fene fenét eszik is. Legyél következetes. Egy idő (hónapok) után megszokja. Magától nem növi ki, de ha te teszel érte, akkor igen. És a legfontosabb, hogy te ne ordíts, maradj nyugodt. Valószínűleg azért lett ez a kislány problémamegoldási módszere, mert ahogy írtad, sokat veszekedtetek a férjeddel. Ezt látta a szülőktől. Nehéz lesz, de következetességgel sikerülhet. (Persze egy pszichológus is sokat segíthet, ahogy korábban leírták. Attól, hogy volt egy balfék családterapeutátok, nem kell mindet leírni. Egyébként szerintem ADHD-s a gyerek, de nem vagyok szakember.)
Aki meg egy 10 éves kicsi lányra olyanokat ir, hogy zsírdisznó, meg megverné a lépcsőházban, süllyedjen el szégyenében!
Amúgy a hajmosásnál és a zuhanyzásnál nem lehet, hogy volt valami rossz élménye és azért nem akarja?
Csak mert én kisebb koromban utáltam hajat mosni és fésülködni és annyira ritkán tettem ezeket amennyire csak lehetett, (többször volt, hogy 1 hónapig nem mostam hajat) ha pedig rám szóltak hisztiztem. Nekem az volt a problémám, hogy hosszú és könnyen gubancolódó hajam volt/van és ezért fájt a fésülködés, a fésű iszonyatosan húzta a hajamat, és ez hajmosás után csak rosszabb volt. A problémát végül az oldotta meg, hogy találtam egy másik fajta fésűt, ami nem húzta annyira a hajamat és azóta ráadásul gyorsabban is megy a fésülködés, illetve azóta már jobban zavar az, hogy zsíros a hajam, mint az, hogy fáj a fésülködés.
Szóval ennek akár ilyen okai is lehetnek, próbáld meg megbeszélni vele, hogy pontosan miért nem szeretne hajat mosni és zuhanyozni, és ha megvan a probléma, keressetek rá közösen megoldást.
A többi részére sajnos nincs ötletem, de gondoltam azért ezt leírom, hátha tudok valamit segíteni, legalább ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!