Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Elméleti kérdés: csak egy...

Elméleti kérdés: csak egy érettségid van, munkanélküli vagy, egy ismerősöd sincs aki segíthetne (rokonok sem) és holnap elveszítenéd az összes családtagodat. Hogy szednéd össze magadat, hogy ne kerülj az utcára?

Figyelt kérdés

A szüleid lakásában élsz tehát lenne pár hét haladék, amíg nem lakoltatnának ki a csekkek nemfizetése miatt. Azért kérdezem, mert én nagyon közel vagyok ehhez az állapothoz. Egy ismerősöm/rokonom sincs aki a bajban segítene, apám tart el minket, mert anyám tartós beteg, én pedig régóta munkanélküli vagyok (28/F).

Nem feltétlen az én példámból kiindulva (bár nekem is adhattok tanácsot), de milyen lépéseket tennél ha bekövetkezne a kérdésben írt forgatókönyv és nem szeretnél az utcára kerülni, de eközben semmi segítséget nem kapnál, mert nincsenek rokonaid/ismerőseid?

Nem kérek olyan válaszokat, hogy "ilyen úgyse történhet meg" vagy "van elég félretett pénzem". Szigorúan ebbe a fiktív kiszolgáltatott helyzetbe képzeljétek magatokat!

2019. jún. 28. 16:29
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Durvát mondok:

Ennyi idősen ha nullán vagy, pénzed sincs félretéve, nincs képesítésed akkor már itthon sok jó nem vár rád.

Minél tovább vársz, annál kevésbé lesznek lehetőségeid.

Irány külföld.

Elején kva kemény lesz, mosogatás fél-egy évig (vagy valami hasonló), sokan laktok együtt meg hasonlóak.

De ez idő alatt ragad majd rád a nyelv, kiépül az ismerősi köröd és szép lassan megnyílnak a lehetőségeid.

Öt év múlva meg nagyjából rendbe lesz az egzisztenciád.

Folyékony nyelvtudás, biztos munkahely, kiépült kapcsolatok stb. Talán meló mellett még képezheted is magad.

Itthon 5 év múlva meg ugyanitt leszel.Még ha találsz valami jobb sori melót is 200-ért.

Én tökös lennék a helyedben és belevágnék. Még ha az első év tényleg rossz is lesz. Hajrá!

2019. jún. 29. 08:07
 22/22 anonim válasza:
100%
Édesanyám nyolc általánossal, 50 évesen váltott munkahelyet, most is gyárban dolgozik. Igen, fizikai munkát végez, de csak négy órában, esti műszakban. A fizetése ehhez képest nem rossz, mert megy rá a pótlék. Ha bírná a nyolc órát, akkor netto 200.000 et is kereshetne, vagy többet. Persze, szerencsén múlik, meg minden, de ismerős nélkül került be, és hónapokig folyamatosan munkát keresett, mert az előző helyen már nem bírta, de tényleg kereste. Aztán mindent megtett azért, hogy bent maradjon, mert a felét kiszórják, amikor lejár a próbaidő. Az eredeti kérdésre válaszolva, én elmennék gyárba dolgozni, amilyen hamar csak lehet. Nekem sem túl jó a fizikumom, de ha édesanyám képes a saját betegségeivel, bajaival ennyit is dolgozni és tenni értünk, hogy tanulhassunk, akkor én is képes lennék. (14 éves vagyok)
2019. jún. 30. 00:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!