Elméleti kérdés: csak egy érettségid van, munkanélküli vagy, egy ismerősöd sincs aki segíthetne (rokonok sem) és holnap elveszítenéd az összes családtagodat. Hogy szednéd össze magadat, hogy ne kerülj az utcára?
A szüleid lakásában élsz tehát lenne pár hét haladék, amíg nem lakoltatnának ki a csekkek nemfizetése miatt. Azért kérdezem, mert én nagyon közel vagyok ehhez az állapothoz. Egy ismerősöm/rokonom sincs aki a bajban segítene, apám tart el minket, mert anyám tartós beteg, én pedig régóta munkanélküli vagyok (28/F).
Nem feltétlen az én példámból kiindulva (bár nekem is adhattok tanácsot), de milyen lépéseket tennél ha bekövetkezne a kérdésben írt forgatókönyv és nem szeretnél az utcára kerülni, de eközben semmi segítséget nem kapnál, mert nincsenek rokonaid/ismerőseid?
Nem kérek olyan válaszokat, hogy "ilyen úgyse történhet meg" vagy "van elég félretett pénzem". Szigorúan ebbe a fiktív kiszolgáltatott helyzetbe képzeljétek magatokat!
"A külföldi munkáknál meg mindent elmagyaráznak a magyarok"
Igen, lehetséges. Mivel már gondolkoztam külföldi munkában így utánanéztem kicsit a dolgoknak. Mindenhol azt olvasom, hogy külföldi munkavállalás során a legfontosabb örök érvényű szabály: SOHA ne menj ki magyar munkaközvetítővel mert átvág, mint a huzat. Nyelvtudás hiányában ott fog megszívatni ahol akar.
De nyilván ez is biztos úgy van ahogy írod.
A McDonaldsnak van egy olyan programja hogyha náluk dolgozol Pesten akkor elszállásolnak cserébe.
Ha minden kötél szakadna akkor oda mennék.
Elmennék valami építkezésre dolgozni segédmunkásnak, ott szinte azonnal pénzhez lehet jutni, de nagyon keserves. Így már nem halnék éhen, és közben intézném a külföldi munkavállalásom. Kinn kicsit megszedném magam, aztán onnan el tudnék indulni valamerre.
Annyira durva helyzetet írtál le egyébként, hogy nagy esély lenne rá, hogy ettől már összeomlanék.
9-es vagyok, látom kérdező ahhoz képest, hogy nem dolgozol, mindent jobban tudsz nálam. :D
Gyárban vagyok, észak-keleten, soron a dolgozók 150-240-et (teljesítménytől függően) keresnek nettóban, 8 órára bejelentve, ahogy kell, műszakvezetőből jelenleg 12 van (különböző munkaterületek különböző műszakvezetőt igényelnek a vezetőség szerint), ezek közül 2-nek érettségije sincs, a többinek sincs sok köze a továbbtanuláshoz és igen, hazaviszik a 400+ nettót, meg még bónuszokat is kapnak.
Anyám Hollandiába ment ki magyar közvetítővel, nem hogy lehúzták, de folyamatosan emelték a fizetését, előleget adtak neki és minden banki és hivatalos ügyét intézték. De igen, mindenkit lehúznak... :D Akik siránkoznak, hogy átverték őket, általában nevenincs emberekkel mennek ki, akikről első ránézésre megmondanád, hogy a saját anyját képes lenne eladni, szóval nincs min csodálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!