Normális, ha azt értem, hogy semmilyen munkahelyre nem vennének fel a szakterületemen?
Szerintetek hagyjam a fenébe, mert semmi értelme így vagy próbáljam az utolsó leheletemig megcsinálni?
B + te tudod hogy képes vagy-e arra hogy önképzéssel fejleszd magad és elérd azt a szintet hogy munkakész legyél.. ha nem megy/nem akarod akkor hagyd a fenébe.
Válts szakmát. Tanulj olyat, amihez értesz. Ha már bukdácsolsz valahol, az azt jelzi, hogy nem értesz hozzá. Ezeket a jeleket figyelni kell. 6 év alatt csináltál meg 3 éves iskolát = nem neked való.
Ebből most tanultál. Lassan. De tanultál.
Most meg tanulj olyat, amit nem szenvedéssel, hanem szenvedélyességgel tudsz csinálni.
Nem ugyan az, hogy nem 3 év alatt végzed el, mint, amikor képzés idő kétszeresét töltöd a padok között és akkor is gyűlölsz programozni és a teljes IT idegen tőled és még csapatban sem vagy hajlandó dolgozni, de cserébe önálló munkavégzésre is képtelen vagy.
Azért ne vonj párhuzamot a kettő között, hogy valaki 1-2-3 szemesztert ráhúz 1-1 tárgyból, de van köze a szakmához.
A kérdező "szakterületemen" kifejezése hamis. Ez a szakterület nem az övé. Kicsit sem vonzódik egy pillanatához sem. És még nem jött rá, hogy az egyetemen volt könnyebb tanulni, mert ami utána jön, sokkal keményebb lesz. Ha eddig nem feküdt neki, hogy új ismereteket szerezzen, akkor ez a világ - akár tetszik, akár nem / akár keményen hangzik - NEM NEKI VALÓ.
Az IT-ban folyamatosan kell magad képezni, hogy értéke legyen a tudásodnak. Ma már 3 youtube videóban elmondják azt, amit 15 éve évekig tanítottak az egyetemen. Nagyon pörgős ez a szakma.
De a kérdezőnek önbecsülése a béka segge alatt van. Lehet elég lenne neki egy pszichológus és valójában tuná magát értékelni és nem is annyira lenne nyámnyila, mint ahogy magát leírta.
Tényleg érdemes a mentális egészséggel foglalkozni!
Szerintem csináld meg, ilyenkor már nem jó kiszállni, jó lesz még az a papír! Szerintem nem kéne lebecsülnöd magad, ha lemegy rólad ez az egyetemi teher, máskèpp fogod látni a dolgokat.
Mellesleg én is egy olyan szakot erőltetek, amin sokat csúsztam, rengetegszer ott akartam hagyni, de nem adom fel. Hajrá neked is:)
üdv: egy szintén antiszoc sorstárs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!