Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért beszélnek általában...

Miért beszélnek általában negatívan arról, ha valaki a kapcsolatai miatt kerül be egy munkahelyre?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék: ha valaki úgy kerül be valahova kapcsolatok által, hogy közben rossz, az szerintem is helytelen. Illetve káros a cégnek is, de hát ez más kérdés.

Az viszont miért lenne baj, ha mondjuk az egyetemen valaki kiépíti a baráti körét a hasonló érdeklődésű emberek körében? Vagy ha valakit valaki megbízhatónak ajánl?

2017. okt. 14. 14:30
 1/5 A kérdező kommentje:
Meg ha valaki pl. megörököl egy céget az apjától. Ez nem egy gyakori dolog, gazdagoknál van csak ilyen, de lehet, hogy az illető tényleg tanult ilyesmit, és esetleg dolgozott már ott alacsony munkakörben is, nem a vezérigazgatói napján látott először ilyen munkát, ha pl. van egy milliomos (hangsúlyozom: nem a magyar politikusokra meg hasonlókra gondolok, hanem mondjuk egy Ikea szintű cégre), és annak a fia/lánya már tinikorában is nyáron ott dolgozik a raktárban, aztán később felveszik alacsony rangba, betanítják, ha alapvetően jól dolgozik, szerintem ezzel nincs baj.
2017. okt. 14. 14:32
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az irigység beszél az emberekből általában.
2017. okt. 14. 14:38
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel nincs is baj szerintem. Legalábbis nálunk. Ha valaki jó, akkor tökmindegy ki hozta hozzánk. Ha rossz, akkor nem. :D

Egyébként azért van ez így, mert az emberek irigyek.

Nyilván nekem is böki a csőröm, hogy van egy nálam fiatalabb gyerek, akinek apu az ölébe tett egy kész és jól működő céget meglévő ügyfélkörrel. Gyakorlatilag a kisujját nem kellett mozdítania azért, hogy azzal rendelkezzen amije van. Ez oké, nem vág fel vele, szolidan, normálisan tudja kezelni, nincs is vele semmi bajom.

Ellenben, amikor a felesége vág fel a vagyonukkal, aki aztán egész életében nem rakott keresztbe egy fogpiszkálót se, na attól nyílik a bicska a zsebemben.

2017. okt. 14. 16:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Mert az emberek jelentős része büdös nagy proli, aki még a saját gyerekét is úgy tanítja hogy "fiam, én is a nulláról kezdtem, neked is onnan kell".

Normális ember összefog a barátaival, családjával. Pont a kapcsolatok és a kölcsönös segítség, bizalom juttatja őket oda ahol vannak.

2017. okt. 14. 16:17
 5/5 A kérdező kommentje:
Ezek szerint nem csak én látom így.
2017. okt. 14. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!