Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Úgy tűnik haldoklom. Rákom...

Úgy tűnik haldoklom. Rákom van, de nem félek és nem vagyok szomorú. Ez normális? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Azért itt írok erről mert még senkivel sem beszélgettem erről személyesen. Van aki tudja a környezetemben, de valahogy nem érdekel ahogy sajnálkoznak.

Csak most jöttem rá, hogy még sosem féltem a haláltól, de bármi mástól az életben igen. Van még hátra egy kis idő, azt nem óhajtom feleslegesen tölteni. Tulajdonképpen nem érzem, hogy elkeseredtem, függetlenül attól, hogy hiányozni fog a családom, a barátaim. Fura de mintha inkább megkönnyebbültem volna, amikor elmondták, hogy áttétes, túl nagy, ráadásul a gyenge szívem miatt a kemó lenne a kegyelemdöfés, búcsúzzak el. Nekem ebből, csak annyi jött le, hogy túl vagyok rajta. Rosszabb se jobb már nem lehet, vége van. És ha szar is volt nagyon sokszor, de most már nem lesz szarabb. Legalábbis azt hiszem érdemes volt, ez a rövidke idő is. Napokig nem tudtam mit érezzek: fájjon ne fájjon? Féljek ne féljek? Örüljek ne örüljek? De ma már egy hónap után nem érzek semmit csak azt, hogy megkönnyebbültem. Sose tudtam meddig tart az életem, de most tudom.

Fizikailag rosszul vagyok, kellemetlen betegnek lenni, hányok, fáj a fejem, nyomott vagyok, gyenge, de szellemileg, lelkileg nem. Biztosan velem van a baj, vagy ez valami pszichikai reakció?

Bocs, hogy mindent leírtam ami eszembe jutott, de ilyen szószerint csak egyszer van, kevés életben. És senkivel sem beszéltem még erről. Gondolom érthető, hogy van alkalmam gondolkodni. Mondjatok valamit.

2019. jún. 3. 20:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:
11%

Nem kívántam hogy haljon meg, annyit írtam hogy megérdemelte. Aki az állatkertben beugrik a medvéhez és az széttépi, megérdemli.

Aki részegen autózik és balesetet szenved szintén megérdemli.

Nem kívánja nekik senki sem, de a tényeken ez nem változtat. Ebben a világban nem szórakozol túl sokáig mert könnyen elveszted mindened egy-egy ilyen húzással.

Tudod kiért kéne, hogy megszakadjon a szíved?

Az összes kisgyerekért, akik nem dönthetnek, hogy szívják-e a cigifüstöt vagy nem.

Az összes olyan emberért akik elszenvedik a dohányosok káros szenvedélyét, egyáltalán nem a dohányosokét.

Ha valaki a tűzzel játszik, megégetheti magát, ezt már egy óvodásnak is fel kell fognia, semmi sajnálatraméltó nincs az ilyesmiben.

2019. jún. 5. 17:37
 32/81 anonim ***** válasza:
88%

Írtam, hogy én sem vagyok a dohányzás mellett. Mindig mondom, hogy van elég betegség amiről nem tehet az ember,ezért nem fogom direkt mérgezni magam ilyennel. Viszont mindenkinek lehet rossz döntése az életben. Pl hogy rászokott a cigire. Ezért senki nem érdemli meg hogy haldokoljon. Ráadásul van képed egy ilyen kérdés alá ilyeneket írni. Szégyelld el magad. Ha érdemben nem tudsz hozzászólni a témához, menj el innen a rosszindulatoddal. Inkább biztatni kéne a kérdezőt.

Ja és tudod, hogy akár egyik napról a másikra fordulhat a kocka...

2019. jún. 5. 19:37
 33/81 A kérdező kommentje:

Nincs semmi baj, nyugodtan elmondhatja a véleményet, ha egyszer ez az. Nem árt vele senkinek. Ilyen is kell...

Egyébként milyen kocka fordulhat?

2019. jún. 5. 20:22
 34/81 anonim ***** válasza:
86%

Arra írtam, hogy fordulhat a kocka, hogy bármelyikünkről kiderülhet akár egy általános vizsgálaton, hogy valami nem stimmel és mi is feküdhetünk be a kórházba.

Plusz aki eleve rosszul van (és a kérdezőnek nem annyi a baja, hogy szerelmi bánata van), abba miért kell belerúgni valami bántó megjegyzéssel? Tartsa meg az ilyen magának a véleményét, ne másokat húzzon le. Bocsánat kérdező, de felidegesítenek az ilyen emberek.

2019. jún. 5. 20:44
 35/81 A kérdező kommentje:
Semmi probléma, csak tudod, engem nem igazán bántott meg. Kisebb gondom is nagyobb, mint hogy azzal törődjek, hogy valaki szerint (magyarról magyarra) "nagyon helyes, dögöljek is meg, ha már dohányoztam." Másrészt azon is meglepődtem volna ha nem lesz ilyen.
2019. jún. 5. 21:25
 36/81 A kérdező kommentje:
Köszönöm a privátot! Ha olvasod akkor ha nem kifogásolod inkább itt válaszolnék. Annál is inkább, mert konkrétan, magáról a betegségről és tünetekről nem tudom mit mondhatnék. Nem tudnám gyakorlatias szemmel tekinteni a dolgot, mert tulajdonképpen a hétköznapjaim részévé vált, minden héten labor, kontroll, időnként ennél több, tüdő vagy mellkasi ct, és az orvosi rizsák. Meg hogy a gyenge szívműködésemre is hat, még az is lehet, hogy súlyos szívelégtelenség lesz belőle, stb. A lényege ezeknek már, számomra de gyanítom azoknak is akik 'kezelnek'(vizsgálnak) hogy végülis mi minden vihet el majd a végén. Szívroham, fulldoklás, vagy egyszerű szívleállás és ezt is közölték. Hogy talán bármelyik, de legvalószínűbb az első kettő. Szóval... magáról a betegségről beszélni nem tudom. Gondolom megfulladok. De addig majd fog fájni a tüdőm, rosszul fogok emészteni, baromira felmegy időnként a pulzusom. Stb. Véreset még nem köhögök, de világosan és egyszerűen azt is közölték, hogy ha mégis eljön az is, majd ne lepődjek és ne ijedjek meg. Én erre annyit nyögtem, hogy 'mért van még mitől megijedni?'. De ez zárójel. Van is benne valami, azt mondják minden héten, hogy sokat egyek, lehetőleg fehérjét, mert nem baj ha hízok. Mert hogy a folyamat erős fogyással is jár, amit nem árt ellensúlyozni. De hiába, ha nagyon ennék mert kell, és nem mert jól esik, márpedig ez a helyzet, akkor utána dől kifele belőlem. Alul felül, ha szabad mondani. Egy hónap alatt 12-13 kilót fogytam. Nem úgy beszélnek velem mint akinek hosszantartó lesz a betegsége, gondolom egyértelmű. Ezt még akkor is leveszem, ha nem vagyok otthon az orvostudományban. Bár talán rám is hallgatnak, ezért, mert azt is elmondtam a szanatóriumban is, hogy ne tartsanak nekem órákig kiselőadást, mintha meg kellene tanulnom, hogy mi lesz a vége, ha már biztosra veszik, hogy ez a vége. Az esti injekciót is megkaptam, ma is mint mindig, de már ez se olyan mint egy hónapja volt. Valami nyugtató is van benne, meg fájdalomcsillapító, meg mittudom én, de időnként nem alszol be tőle könnyen, mert úgy izzadok utána mint egy ló. Akkor meg vérnyomást kell mérni gyorsan. Úgyhogy ez, gyakorlatias szemmel ennyiben tud foglalkoztatni. De én is együttérzek veled! Köszönöm!
2019. jún. 5. 22:09
 37/81 A kérdező kommentje:
Egyébként a dokiknak is van humora. Az ember ne ijedjen meg köhögés után egy véres zsebkendőtől... Bár amilyen prosztó ez a pali, talán nem is fontos mikor ilyeneket mond.
2019. jún. 5. 22:12
 38/81 A kérdező kommentje:
Még egy privát. Milyen 'Titkot'?
2019. jún. 5. 22:32
 39/81 anonim ***** válasza:
86%
Jelenleg kórházban fekszel? Vannak emberek akikre amúgy számíthatsz ebben a nehéz helyzetben? Kitartást!!
2019. jún. 5. 22:50
 40/81 A kérdező kommentje:

Most nem vagyok kórházban. Egy hete még a tüdőszanatóriumban voltam. De aztán most otthon lehetek, mert egyelőre úgyis csak ezt az injekciót kell kapnom, ezt pedig itthon beadhatom vagy beadhatják nekem, vagy beadja a körzeti orvos ha akarom. De ettől még kell a labor minden héten (még), az eredményt meg bevinni, aztán majd megmondják mikor feküdjek be újra, hamarosan. Vagy nem, talán majd vinni kell.

A szeretteim más kategória, a látogatókat időnként unom, időnként örülök nekik. Fent írtam mit unok bennük, a jajveszékelést is, már akik nem csak azt tudták meg valahonnan, hogy beteg vagyok, hanem hogy vége is van, meg úgyérzem csak az udvariassági érdekli őket. Akik közel állnak hozzám, megint más. Nem volt kiegyensúlyozott családi meg társasági életem, a legutóbbi évekig, de ez mindegy is. Kevesen de vannak. Bár hiányozni fognak, bár kell, hogy kicsit segítsenek, később gondolom majd pláne, de inkább egyedül lennék. Beszélnék mint itt, de ők fárasztanak, inkább kipihenném magam.

2019. jún. 5. 23:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!