Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Úgy tűnik haldoklom. Rákom...

Úgy tűnik haldoklom. Rákom van, de nem félek és nem vagyok szomorú. Ez normális? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Azért itt írok erről mert még senkivel sem beszélgettem erről személyesen. Van aki tudja a környezetemben, de valahogy nem érdekel ahogy sajnálkoznak.

Csak most jöttem rá, hogy még sosem féltem a haláltól, de bármi mástól az életben igen. Van még hátra egy kis idő, azt nem óhajtom feleslegesen tölteni. Tulajdonképpen nem érzem, hogy elkeseredtem, függetlenül attól, hogy hiányozni fog a családom, a barátaim. Fura de mintha inkább megkönnyebbültem volna, amikor elmondták, hogy áttétes, túl nagy, ráadásul a gyenge szívem miatt a kemó lenne a kegyelemdöfés, búcsúzzak el. Nekem ebből, csak annyi jött le, hogy túl vagyok rajta. Rosszabb se jobb már nem lehet, vége van. És ha szar is volt nagyon sokszor, de most már nem lesz szarabb. Legalábbis azt hiszem érdemes volt, ez a rövidke idő is. Napokig nem tudtam mit érezzek: fájjon ne fájjon? Féljek ne féljek? Örüljek ne örüljek? De ma már egy hónap után nem érzek semmit csak azt, hogy megkönnyebbültem. Sose tudtam meddig tart az életem, de most tudom.

Fizikailag rosszul vagyok, kellemetlen betegnek lenni, hányok, fáj a fejem, nyomott vagyok, gyenge, de szellemileg, lelkileg nem. Biztosan velem van a baj, vagy ez valami pszichikai reakció?

Bocs, hogy mindent leírtam ami eszembe jutott, de ilyen szószerint csak egyszer van, kevés életben. És senkivel sem beszéltem még erről. Gondolom érthető, hogy van alkalmam gondolkodni. Mondjatok valamit.

2019. jún. 3. 20:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 anonim ***** válasza:
69%

Pontosan velem egyidős vagy. Én egészséges vagyok, de rettenetesen félek a haláltól. Szeretnék sokàig élni, viszont úgy is olyan kevés időnk van itt sajnos. Neked még élned kéne, nagyon fiatal vagy. Annyira igazságtalan a sors. Engem is a sírás kerülget az írásod elolvasása óta.

Szerintem sem add fel. Csinálj olyan dolgokat amit szeretsz, legyél olyan emberekkel akikkel szívesen töltöd az időt. És egyáltalán nem biztos, hogy meg fogsz halni, bízz a legjobbakban. Látod mennyien szurkolunk neked!!

Én is örülnék neki ha írnál folyamatosan ide a kérdésed alá és nyomon követzhetnénk mi van veled.

Nagyon szurkolok neked és minden jót kívánok!

24N

2019. jún. 3. 22:03
 22/81 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a biztató válaszokat, de tennék egy észrevételt: Pontosan erről beszéltem. Mindenki aki hallja az esetet tőlem, hasonlóan reagál. Mintha Ők, akiknek még nem jött el az idejük nem tudnák elfogadni, hogy nekem (több mint valószínű, ha azt nézem amit mondtatok, de szerintem tuti) már eljött. De hogy miért... Ráadasul érzem is. Fizikailag egyre rosszabb, mostmár gyakrabban nyomnak belém valami injekciót, hogy kibírjam. Nem állítom, hogy ez könnyű, én is hetek után beszélek erről először, ráadásul anonim, de ez nem változtat semmin. Ha el kell menni, akkor el kell menni. Egy fa sem nől az égig.

Ezek helyett én azon gondolkoztam ezidáig, amin szerintem bárki aki tudja, hogy visszafelé már hosszabb mint előre: hogy milyen volt. És megérte. Akár az apróságok miatt is. Szerettem volna még nagyon sokmindent, de ezekből már a tudat is elég. És ami eddig volt, azt magammal viszem valahol belül.

2019. jún. 3. 22:21
 23/81 anonim ***** válasza:
47%

Igazad van, nekünk sem sajnálkozni kéne ne haragudj.

Bennem még az fogalmazódott meg, hogy milyen "semmiségek" miatt sírunk, vagy idegeskedünk, holott attól az élet megy tovább. Én pl egy hete azért sírtam mert másodszor sem lett meg a nyelvvizsgám, így a diplomám sem. Azt hittem összedőlt a világ, viszont miután elolvastam az írásod el is szégyelltem magam. :(

24N

2019. jún. 3. 22:45
 24/81 anonim ***** válasza:
39%

Így is épp depis kedvemben voltam, de ezzel a kérdéssel rátettél még egy lapáttal :D

Egyébként sajnálom, hogy ez történt veled. Ha nem túl személyes kérdés, mit mondtak az orvosok, mennyi időd lehet még?

2019. jún. 3. 23:11
 25/81 anonim ***** válasza:
27%

Szia! Hadd írjak le egy nagyon hasonló esetet. Az illetőnek (bár nem volt olyan fiatal mint te) kiderül, hogy van egy rosszindulatú gyomorrákja és csak úgy menthető meg, ha kiveszik a gyomrát. A műtét sikeresen megtörtént. Az illető szép lassan jobban lett igaz borzasztóan lefogyott. (bár ezen nincs mit meglepődni) egy-másfél év múlva egy kontrol során ismét találtak neki valamit ezúttal a tüdején. Hetente több alkalommal járt kemóra, de egyre jobban sorvadt el. Mindenki tudta, hogy nincs már sok hátra. Ő is. Mégis ő volt az aki a családtagokat jobb kedvre derítette. Annak ellenére amin átment erős maradt. Amikor megkérdezték tőle miért annyit mondott: "Ha állandóan azon gondolkodnék mikor halok meg már rég megbolondultam volna. Meg így könnyebb." Ez nem arról szól, hogy az illető feladata. Csupán elfogadta, szembe nézett azzal ami elkerülhetetlen és ez erős jelleme vall. Persze valószínű, hogy benne is felmerültek a miért-ek. Ez teljesen normális.

Azért írtam ezt le, mert így ismeretlenül is erre az emberre emlékeztetsz. Tisztelem a lelkierődet. Azt hogy ilyen higgadtsággal kezeled. Elismerésem.

2019. jún. 3. 23:12
 26/81 A kérdező kommentje:

24#! Fölösleges elszégyellned magadat, azért mert te még nem néztél bele abba a tükörbe amibe én. Tudod, most könnyen beszélek, bármilyen furcsa. Ha a függöny lehull egy nap, (remélem minél később, de hát mint kiderült, csak addig irányítunk amígy nem tudjuk mikor) akkor valószínűleg te is hasonlóan lennél mint én. Csak nem tennél így: Fekszel a szobádban, éjjel tizenegykor és ismeretlenekkel társalogsz, akik sose láttak, kicsit.. bizarr de mindegy.

És talán arra gondolsz amire én: sokat fáradoztam, hogy valami jót cselekedjek, és erre eddig nem is jöttem rá. És ez az egyik ami számít nekem. Másik, hogy nem vagyok büszke magamra mint mondtam, nem vagypk túl jó, haragtartó voltam, törtető. Sokmindent elértem, és szar, hogy többet nem fogok. De rájöttem arra, hogy nemes eszmékért éltem eddig is, ezért elégedett vagyok magammal. Nem senkit nem érdeklő életet éltem, hanem amilyen szar gyerekkorom volt, úgy megtanultam magamnak élni, megváltozni, és ez sokkal több mint, hogy azt mondjam, hogy még élni szeretnék. Vége van, ha magányosan is, de feldobom a talpam, és azzal a tudattal, hogy esélyt kaptam arra, hogy megértsem az életet, és megmutassam ki vagyok. Jobb lettem mint régen, nagyobb. Ez valami olyan ami miatt máshogy élem valahogy ezt meg mint a legtöbb ember megélné. Sosem a haláltól féltem hanem attól, hogy az életben nem fog minden sikerülni, na attól sokkal jobban féltem mint bármitől. És most látom, hogy nem volt érdemes. Azt hiszem, az a legjobb az egészben, hogy az zavart igazán, ami talán mindenkit. Nem tudhattam, meddig tart, nem tudtam hogy lesz vége ennek az egésznek. És ezért amikor közölték, és nagy sokára realizáltam is, hogy hát eddig, akkor olyan megkönnyebbülés volt, ami leírhatatlanul felszabadító. Hogy túl leszek rajta. Essünk túl rajta!

Aztán végignézel a tekercsen. És felméred mi volt, és ha nem figyelsz arra, hogy mi lehetett volna, akkor rájössz, hogy sokkal jobb így. Mert ami eddig volt az már nem megy rá semmire. Azzal a tudattal mehetsz el, hogy erősebb voltál, mint mások, hiszen te megtettél olyat is amit mások nem, és olyan ambícióid voltak amik másnak nem, és olyasmi érdekelt és hajtott ami másokat nem, és úgy éltél ahogy mások nem. Olyanra is bátor voltál amire a többiek nem. Te nem felejtettél és nem ijedtél meg hátat fordítani, sem szembesíteni, sem átformálni magadat és nem ijedtél meg a magadnak való megfeleléssel foglalkozni, ahelyett, hogy másoknak akartál volna megfelelni, akik nem akartak jót neked! Ha elég közel van a végállomás, akkor rájössz arra, hogy ez az egyetlen amit magaddal vihetsz. És kit érdekel, hogy ebből az egész rohadt világból nincs hátra talán fél éved sem? Talán egy heted sem? Talán öt perced sem? Frászt! Maradjanak itt azok akik nem tudnak majd mit kezdeni ezzel!

És nincs kizárva hogy túléled. Ha így van akkor is csak nyerhetsz, nem igaz? De elfogadni, és nem önként de boldogan menni, ez olyasmi amit szerintem csak ebben a helyzetben vehet tudomásul valaki. Nem kívánom senkinek, de ez olyasvalami amiért hihetetlen vagy sem, szintén érdemes volt élni.

Ilyenkor annyi mindent végig gondol az ember, amit élőben valakivel megbeszélni lehetetlenség, hiszen folyton azt nézi, ha rád néz, hogy 'ennek mindjárt vége van. Finito.' Valahogy enélkül sokkal könnyebb.

2019. jún. 3. 23:18
 27/81 A kérdező kommentje:

#25!

Nem tudom, személyes-e de többen többet mondtak. Vagy hónapok, vagy fél év, vagy egy év. Ha pechem van talán hetek, de bármi is, számítsak rá, hogy egyre rosszabbul leszek. Rossz lesz levegőt venni, na nem mintha most még jó lenne, rossz lesz enni, és egyéb melléktevékenységeket végezni. Meg, hogy könnyebb lenne ha nem lenne súlyos, minden ponton. Így legtöbbet valami nyugtatós, fájdalomcsillapítós injekciót kapok, egyre sűrűbben kell. Valami olyat csináljak, ami pihentet, de nem gubódzok be. Mákom van, mert pont ilyesminek is hódoltam mióta az eszemet tudom.

2019. jún. 3. 23:22
 28/81 A kérdező kommentje:

Köszönöm a privátokat is! Amit kérdeztetek benne:

Úgy derült ki, hogy régóta fáradt voltam. Erősen, fekhetnékem, alhatnékom volt, rengeteg folyadékot ittam, mert iszonyúan szomjas voltam és öt hete egy éjjel nem kaptam rendesen levegőt, köhögtem montha fulladnék. Aztán bevittek valami ügyeletre, ott bennt fogtak, aztán küldtek a tüdőszanatóriumba, ott mindennel vizsgáltak, miután nem múlt el többször is. A vérképben volt valami, aztán a röntgenen hogy úgy mondjam világos kép volt, utána már nyilván minden szokásos után kiderült.

Nem hányok ki mindent, de hiába ennék sokat. Nem bírok, pedig azt mondták ezek, hogy kell és nem baj ha kicsit hízok.

2019. jún. 4. 12:36
 29/81 anonim ***** válasza:
10%

Egyrészt ha tényleg így van és nem csak hazugság magaddal szemben, akkor örülj nagyon, ez a legtöbb embernek nem adatik meg.

Másrészt erős dohányosként nem csak lehet, hanem biztos hogy megérdemelted. A tetteidnek következményei vannak, ez egy elég nagy következmény.

Szerintem próbálj meg úgy élni, hogy ezek a következmények jó dolgokhoz vezessenek, legyen akár 1 napról vagy 50 évről szó.

2019. jún. 4. 16:17
 30/81 anonim ***** válasza:
82%

Utolsó válaszoló! Szerintem meg senki nem érdemli meg, hogy ilyen fiatalon meghaljon. Hogy mondhatsz ilyet??

Én is a dohányzás ellen vagyok, és a szívem szakad meg mikor tizenéves szinte kisgyerekek szívják sunyiban. Viszont a legrosszabbat senkinek nem kívánom. Ne legyél rosszindulatú mert visszaüt rád!

2019. jún. 4. 18:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!