Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet ember és ember...

Hogy lehet ember és ember között ekkora különbség? Miért ilyen igazságtalan az élet? (kis filozofálgatás)

Figyelt kérdés

* Múltkor kinéztem az ablakon és nagy gázzal hajtott el egy +60 milliós AMG GT C sportautóban egy 30-as pasi a barátnőjével, miközben az út szélén az utcabeli fiatal szakadt ruhás sovány fiú tolta a rozsdás biciklijét, aki a 12 órás műszakból ment rutinszerűen haza, mert a szülei évekkel ezelőtt meghaltak és 19 éves korában otthagyta az egyetemet, hogy meg tudjon élni.

* Nemrég böngésztem a facebook-on és annyi meg annyi okos (magyar) fiatalra bukkantam rá, akik Koppenhágában/Oxford-ban/Berlinben tanulnak ill. végeznek kutatómunkákat vagy számomra iszonyatosan értelmezhetetlen tudományos munkakörökben dolgoznak komoly cégeknek, a világ számos pontján készített képeik vannak feltöltve és élvezik a tökéletes, gondtalan életüket miközben én 6 éve egyetemre járok és egy diákmunkán 3-szor kell elmondania a műszak vezetőnek, hogy hova pakoljam a dobozokat, hogy megértsem. Ja és se barátnőm, se kilátásom és anyagi biztonságom.

* A parkolókban dugig állnak a sokmilliós alig használt családi crossover-ek és ezek az emberek teli szájjal zabálják le a bankkártya egyenlegéről az összeget, miközben pár száz méterre idős bácsik fekszenek a padokon, fiatalok bolyonganak a munkanélküli központban, hogy több hónapos várakozás után végre kaphassanak valami munkát, amivel nem halnak éhen.

* 180-190 magas, izmos jóképű szépfiúk és csinos, nagymellű, szép lányok kavarnak együtt a legmenőbb szórakozóhelyeken több százezres éjszakai étel- és italszámlával miközben ugyanekkor leukémiás fiatalok fekszenek tehetetlenül a lepusztult kórházban, kisfiú vár évek óta egy új donorra vagy a bank ki akarja lakoltatni a 3 gyerekes anyukát, akit a férje otthagyott és ráadásul a gyerekei súlyos immunbetegségben szenvednek.

Miért ilyen igazságtalan az élet, hogy valakinek örökké szenvednie kell, valakinek pedig az a legnagyobb problémája az életben, ami másnak örökké elképzelhetetlen álom lenne?

2019. febr. 23. 16:09
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:

Szerintem nem irigy az az ember, aki vágyik hasonló szép dolgokra, mint ami gazdagabb társainak van. A szándék mindig nagyon fontos mögötte.

Az élet igazságtalan. Talán igen. Talán nem. Lehet hogy nem véletlenül ez az életünk, ezek a megpróbáltatásaink, és az ebből adódó tapasztalataink.

Sokszor nagyon nehéz. És szerintem ér kiborulni, sírni. De nem kell hosszútávon csinálni. Újra erőt kell gyűjteni I és menni tovább. Bízni abban, hogy könnyebb lesz és bízni önmagukban.

Minden rendben van. Minden átkozottul tökéletesen rendben van. Nem tudunk minden körülményt befolyásolni (család, mentális képességek.) de nagyon fontos hogy hogyan állunk hozzá. Jelemet formálni, szorgalmasan dolgozni és becsületes állampolgárként élni, segíteni annak aki elesik és türelemmel várni. Lesz eredménye. Minden duálisan működik, így ez egészen biztos, mert ilyen szinten azért igazságos az élet. És mert minden fejlődésre van ítélve.

2019. márc. 21. 10:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!