Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet ember és ember...

Hogy lehet ember és ember között ekkora különbség? Miért ilyen igazságtalan az élet? (kis filozofálgatás)

Figyelt kérdés

* Múltkor kinéztem az ablakon és nagy gázzal hajtott el egy +60 milliós AMG GT C sportautóban egy 30-as pasi a barátnőjével, miközben az út szélén az utcabeli fiatal szakadt ruhás sovány fiú tolta a rozsdás biciklijét, aki a 12 órás műszakból ment rutinszerűen haza, mert a szülei évekkel ezelőtt meghaltak és 19 éves korában otthagyta az egyetemet, hogy meg tudjon élni.

* Nemrég böngésztem a facebook-on és annyi meg annyi okos (magyar) fiatalra bukkantam rá, akik Koppenhágában/Oxford-ban/Berlinben tanulnak ill. végeznek kutatómunkákat vagy számomra iszonyatosan értelmezhetetlen tudományos munkakörökben dolgoznak komoly cégeknek, a világ számos pontján készített képeik vannak feltöltve és élvezik a tökéletes, gondtalan életüket miközben én 6 éve egyetemre járok és egy diákmunkán 3-szor kell elmondania a műszak vezetőnek, hogy hova pakoljam a dobozokat, hogy megértsem. Ja és se barátnőm, se kilátásom és anyagi biztonságom.

* A parkolókban dugig állnak a sokmilliós alig használt családi crossover-ek és ezek az emberek teli szájjal zabálják le a bankkártya egyenlegéről az összeget, miközben pár száz méterre idős bácsik fekszenek a padokon, fiatalok bolyonganak a munkanélküli központban, hogy több hónapos várakozás után végre kaphassanak valami munkát, amivel nem halnak éhen.

* 180-190 magas, izmos jóképű szépfiúk és csinos, nagymellű, szép lányok kavarnak együtt a legmenőbb szórakozóhelyeken több százezres éjszakai étel- és italszámlával miközben ugyanekkor leukémiás fiatalok fekszenek tehetetlenül a lepusztult kórházban, kisfiú vár évek óta egy új donorra vagy a bank ki akarja lakoltatni a 3 gyerekes anyukát, akit a férje otthagyott és ráadásul a gyerekei súlyos immunbetegségben szenvednek.

Miért ilyen igazságtalan az élet, hogy valakinek örökké szenvednie kell, valakinek pedig az a legnagyobb problémája az életben, ami másnak örökké elképzelhetetlen álom lenne?

2019. febr. 23. 16:09
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
50%

Jó, igazából ezt ragozhatjuk jobbra-balra.

Nekem is nagyon-nagyon rossz tinédzserkorom volt.

Eleve anyám egy idegbeteg volt, majd akkor vettek el tőle, miután megütött, amiből gondjaim is lettek.

Majd az anyám miatt visszamaradott dolgok (legalábbis PSZICHOLÓGUSOK szerint hatással vannak a kiskorban elszenvedett dolgok is) és a saját mentális betegségeim miatt egy horror volt a tinikorom. És igen, voltak öngyilkossági gondolataim. Rengeteget sírtam, rengetegszer volt rossz kedvem.

Beilleszkedési gondok picikorom óta, csak eleinte annyira "beteg", annyira "fura" voltam, hogy fel se fogtam. Tinikoromban viszont fájni kezdett.

Majd egy elk*rt pályaválasztás, aminek máig iszom a levét.

Célkitűzéseim vannak és teszek is értük, csak azt nem tudom, minek. Eddig csak a kudarc ért.

De úgy érzem, a gyakorikérdéseken nagy sikereket érnék el, ha a valóság helyett az álmaimat írnám le (mintha megvalósultak volna), plusz odaírnám, hogy gyerekkoromban ütöttek-rúgtak. Ja, és odaírnám, hogy a kérdező csak pics*g, nem tesz magáért, ha 6 órát akar aludni, az egy kényelmes élet, hogy képzeli.... Szerintem mindjárt 85%-ot érnék el.

Az életben is hangoztathatnám ugyanezeket a szólamokat, akkor biztos mindenki kedvelni, úgy is, ha mellett órákat panaszkodom huszadrangú dolgokra,mint 5 fokos hideg februárban, miért 5. munkanapon jön a fizetés, miért így, miért úgy.......

2019. febr. 24. 15:14
 22/41 anonim ***** válasza:
45%

Ja, és az erős jellem is....

Most egyszerűsítsük le, legyen az erős jellem 10-es, a gyenge jellem 1-es.

Van, aki 10-es jellemmel SZÜLETIK. Más 1-essel, és ha feltornázza 5-ösig, abban borzalmasan sok munka és áldozat van!! Tudom, főleg itt, a gyakorin divat őt lehurrogni.

Ja, egyébként akinek erős jelleme van, miért nem bírja elviselni, ha más szomorú, sír, gyászol, fáj neki a sorozatos kudarca?

Aki ezeket nem bírja elviselni, az se nem "pozitív", se nem erős a jelleme...

2019. febr. 24. 15:17
 23/41 anonim ***** válasza:
Akkor pontosan mi is a problémád?
2019. febr. 24. 15:26
 24/41 anonim ***** válasza:
53%

Elég sok problémám van elég sokmindennel.

Például az emberek empátiahiánya.

Itt, ennél a kérdésnél momentán azt hiszem a Kérdezőt kezdtem védeni, mert letámadták, ugyanúgy, ahogy engem is szoktak.

2019. febr. 24. 15:30
 25/41 anonim ***** válasza:
53%
Ha az empátia hiánya azt jelenti, hogy nem tutujgatok egy olyan embert aki csak irígykedni és nyavajogni tud, aztán meg hazugnak nevez egy másik embert mert az leírta, hogy sz_r körülményekből indulva normális élete lett, akkor vállalom, hogy nem vagyok empatikus...
2019. febr. 24. 16:43
 26/41 anonim ***** válasza:
54%

Egyezek a 25-össel.

Ezzel az erővel neked is empatikusnak kéne lenned a tőled nehezebb sorban élőkkel. Mondjuk elmehetnél rendszeresen ételt osztani. Van, akinek étel sem jut. Na? Nem sajnálod őket, szegény szerencsétleneket??

2019. febr. 24. 16:48
 27/41 anonim ***** válasza:
0%

Annyi ember, aki sz.r körülmények közül ilyen szinten kitör, egész egyszerűen nincs. Ha meg van, az marhára nem itt az emberek kategóriában idegesíti magát, hanem a párjával van moziban így vasárnap délután. Ha nem zavarja a hideg, túrázik.

De Neked adom is meg Anyum elérhetőségét. Ezek szerint az a véleményed, hogy minden probléma megoldható. Akkor a féltestvéreimé is.

Utána megadom egy munkatársam elérhetőségét.

Utána az Apumét.

Végezetül a sajátomat.

Orvosok, pszichológusok mondanak olyat, hogy 6 óra alvás már kevés, káros, és a tanulás pont kevésbé fog menni.

Mondanak olyat, hogy akit így vagy úgy bántanak gyerekkorában, az sérült lesz.

Gyakoris felfogás: aki 6 órákat alszik, az tohonya alak és csak p.csogni tud. Irigy másokra, miközben csak nyafog.

Ja, irigység.

Nemigen vagyok irigy, mert a környezetemben SENKINEK nincs és nem volt olyan rózsaszín élete, mint itt a gyakorin kb. mindenkinek.

Biztos tohonya alak vagyok és itt p.csogok.

Most nézem a Profession-t és elsírtam magam.

Programozó szerintem sohasem leszek, de még ilyen 0 agyat igénylő állásokat is keveset találok.

Ma kaptam vissza egy szoftverfejlesztő ismerősömtől egy gyakorlóprogramomat. Majdhogynem csak "extra" fejlesztéseket javasolt benne, tök jó lett, nincs benne elvi hiba és fájó sületlenség. Mégse fogok semmire se menni vele.

Tegnap sportoltam egy csomót; néha-néha találkozom barátokkal is.

Ok, állítólag én tehetek a sz.r életemről. Biztos arról is, hogy anyám 2 éves csecsemőkoromban, mikor olyan beteg voltam, hogy majdnem meghaltam, megütött.

Ok. Én tehetek.

De akkor mit tegyek még? Mit? Mit? Mit? Mit?

T. rózsaszín ködben élők.

2019. febr. 24. 16:53
 28/41 anonim ***** válasza:
73%

"Annyi ember, aki sz.r körülmények közül ilyen szinten kitör, egész egyszerűen nincs."

Tehát akkor én nem is létezem. De jó tudni. XD

2019. febr. 24. 17:03
 29/41 anonim ***** válasza:
73%
NEM AZT MONDJUK, hogy te tehetsz róla! Hanem azt, hogy a te felelősséged változtatni a hozzáállásodon!
2019. febr. 24. 17:05
 30/41 anonim ***** válasza:
27%

Ez egész egyszerűen a pszichológiának is ellentmond... Meg irreális...

Itt, gyakorin a válaszolók 80%-a azt állítja, rossz gyerekkora volt és kitört.

A valóságban ez miért 0?

Miért nem hiszitek el pl, hogy mi is igyekszünk, de nem csak ezen múlik?

2019. febr. 24. 17:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!