Miért van ez (párkapcsolat)?
Figyelt kérdés
Miért van az, hogy még ma is, amikor vannak mosógépek, mosogatógépek, stb., viszonylag sok férfi (pár millió szerintem biztosan) belemenne egy olyan párkapcsolatba, ahol a férfi keresi az összes pénzt és a nő végzi a házimunkát ha elég pénzt tudna keresni a férfi egy normális színvonalú háztartás fenntartásához, a fordítottjában viszont talán ha pár száz nő lenne benne a 3,5+ milliárdból?2019. jan. 4. 22:07
2/3 anonim válasza:
Szerintem főként kulturális gyökerek miatt (tehát hagyomány). Bár kérdéses, hogy ez a feleségnek mennyire jó -szerintem borzasztó-. Egyébként (főként) a '60-as évek Amerikájában ez a családmodell nagyon elterjedt volt és ekkor alakult ki az ismert háziasszony szerep, amibe valamilyen nyugtató, antidepresszáns erős szedése keményen benne volt. Ja meg apuka alkoholizmusa. Persze anyuka is lehetett zugivó...
3/3 anonim válasza:
Ma már a nők is tanulnak mert igényük van valamilyen alkotó munkára. Így nehéz elképzelnem, hogy valaki csak a háztartással foglalkozzon még akkor is ha automatizált otthon minden. Főzéshez, takarításhoz, mosogatáshoz, stb nem kell egyetemre járni. Persze nagyon sokan vannak akik munka után mindezeket a feladatokat elvégzik otthon. Csak akkor kevesebb energia marad a párkapcsolat ápolására
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!