Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet ember és ember...

Hogy lehet ember és ember között ekkora különbség? Miért ilyen igazságtalan az élet? (kis filozofálgatás)

Figyelt kérdés

* Múltkor kinéztem az ablakon és nagy gázzal hajtott el egy +60 milliós AMG GT C sportautóban egy 30-as pasi a barátnőjével, miközben az út szélén az utcabeli fiatal szakadt ruhás sovány fiú tolta a rozsdás biciklijét, aki a 12 órás műszakból ment rutinszerűen haza, mert a szülei évekkel ezelőtt meghaltak és 19 éves korában otthagyta az egyetemet, hogy meg tudjon élni.

* Nemrég böngésztem a facebook-on és annyi meg annyi okos (magyar) fiatalra bukkantam rá, akik Koppenhágában/Oxford-ban/Berlinben tanulnak ill. végeznek kutatómunkákat vagy számomra iszonyatosan értelmezhetetlen tudományos munkakörökben dolgoznak komoly cégeknek, a világ számos pontján készített képeik vannak feltöltve és élvezik a tökéletes, gondtalan életüket miközben én 6 éve egyetemre járok és egy diákmunkán 3-szor kell elmondania a műszak vezetőnek, hogy hova pakoljam a dobozokat, hogy megértsem. Ja és se barátnőm, se kilátásom és anyagi biztonságom.

* A parkolókban dugig állnak a sokmilliós alig használt családi crossover-ek és ezek az emberek teli szájjal zabálják le a bankkártya egyenlegéről az összeget, miközben pár száz méterre idős bácsik fekszenek a padokon, fiatalok bolyonganak a munkanélküli központban, hogy több hónapos várakozás után végre kaphassanak valami munkát, amivel nem halnak éhen.

* 180-190 magas, izmos jóképű szépfiúk és csinos, nagymellű, szép lányok kavarnak együtt a legmenőbb szórakozóhelyeken több százezres éjszakai étel- és italszámlával miközben ugyanekkor leukémiás fiatalok fekszenek tehetetlenül a lepusztult kórházban, kisfiú vár évek óta egy új donorra vagy a bank ki akarja lakoltatni a 3 gyerekes anyukát, akit a férje otthagyott és ráadásul a gyerekei súlyos immunbetegségben szenvednek.

Miért ilyen igazságtalan az élet, hogy valakinek örökké szenvednie kell, valakinek pedig az a legnagyobb problémája az életben, ami másnak örökké elképzelhetetlen álom lenne?

2019. febr. 23. 16:09
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem igaz a mondás, hogy minden ember egyenlő. Ne keress az életben logikát. Van aki ide születik, valaki oda. Ez van. Ha jobbat akarsz, tegyél érte. Ha nem tudsz, fogadd el.
2019. febr. 23. 16:15
 2/41 anonim ***** válasza:
77%

Hányszor tesztek még fel ilyen kérdéseket?

Mindig ugyanazt a választ fogjátok kapni, hogy az élet igazságtalan, ha tetszik ha nem.

Mégis mi volt a célod azzal, hogy ezt most idehánytad(persze a nyavajgáson kívül)?

2019. febr. 23. 16:16
 3/41 anonim ***** válasza:
44%

Egyrészt szerencse, hogy ki hova születik.

Másfelől a többség tesz a sikerért, nem a Gyakorin irigykedik.

2019. febr. 23. 16:19
 4/41 anonim ***** válasza:
82%

Én mélyszegénységben születtem, csomószor kikapcsolták az áramot és néha a vizet is. Szüleim rajtunk, gyerekeken verték le az életük keserűségét, 2 eset nagyon megmarad: amikor anyám megpróbált vízbe fojtani és amikor apám belerúgta a fejemet a falba. A bátyámmal úgy neveltek, hogy az kap ételt, aki megveri a másikat (én fiatalabb vagyok és lány), miközben ők ott röhögtek és biztattak, hogy üssünk erősebben!

Elváltak, az új mostohaapám pedofil volt, ezt nem részletezném, 2x próbáltam öngyilkos lenni még 13 éves korom előtt.

Ezek után most csinálom külföldön a phd-mat, a bátyám szintén egy másik országban programozó (autodidakta módon tanulta meg). Van egy csodás barátom, két kutyám, elég pénzem ahhoz, hogy még nyaralni is tudjak menni.

Az egyetemet (BSc és MSc) Budapesten csináltam meg, 2 munkahely mellett, 7/7 napot vagy dolgozva vagy egyetemen, közben fizettem az albérletet és megéltem.

Szenvedtem, eldöntöttem, hogy márpedig én ezt nem folytatom és megoldottam. Nyilván a leukémiások és a születetten betegek ezt nem tehetik meg, de a fiatalok, akik húzzák a szájukat, hogy érettségivel nem keresnek pályakezdőként nettó 300 ezret? Ne viccelj, elég itt olvasgatni, hogy lásd, hogy azok vannak felháborodva, akik a max 8 osztályos végzettséget igénylő gyárba nem vesznek fel, mert oda túljelentkezés van, de szakemberekből hiány. Ha az ember tanul és nem a nyálát veri, hogy milyen igazságtalan az élet, akkor el is érhet valamit.

Ne sajnáltasd magadat, kezdj mondjuk egy nyelvet tanulni, az interneten simán el lehet sajátítani lassan csomót.

2019. febr. 23. 16:42
 5/41 anonim ***** válasza:
100%
4-es. Gratula a kitartásodhoz. Nem lehetett könnyű.
2019. febr. 23. 16:45
 6/41 A kérdező kommentje:

#4: Messziről jött ember azt mond, amit akar. De ha mégis így van, akkor sem bizonyítja azt, hogy bárkinek sikerülhet bármi, hanem inkább pont azt, hogy a rossz gyerekkorod ellenére te (és a testvéred) is átlagon felüli képességekkel SZÜLETTÉL, mert a többi tízezer hasonló sorsú embernek mégse sikerült ilyen meseszerű álommegvalósítással ilyen szintre eljutni. Majd amikor nem 0,05%-os lesz az ilyen élettörténetek aránya, akkor én is elhiszem az egyén és az önmegvalósítás anyagiaktól és körülményektől független lehetőségét.

De amúgy no offense, tényleg komolyan kérdezem: miből gondolod, hogy pont az akaratod miatt jutottál idáig és nem pedig eleve ilyen képességekkel rendelkeztél? Lehet, ha gazdag családba születsz, akkor ugyanerre a szintre jutsz csak kevesebb megpróbáltatással és hamarabb.

Írtad, hogy 2 munkahely, 7/7 meló és munkahely. Gondolom levelező szakon, de eleve nem is értem, hogy jutott időd tanulni. Viszont akkor ez is azt bizonyítja, hogy GENETIKAILAG voltál ilyen erős és okos.

2019. febr. 23. 17:37
 7/41 A kérdező kommentje:
Javítva: * "Írtad, hogy 2 munkahely, 7/7 meló és diploma"
2019. febr. 23. 17:38
 8/41 anonim ***** válasza:
58%
Mennyivel leszel előrébb TE, ha másokra irigykedsz? Valaki láb, kar nélkül született, mégis sikeres. Valaki lebénult, mégis sikeres. Téged mi akadályoz meg?
2019. febr. 23. 17:42
 9/41 anonim ***** válasza:
81%

Jó, akkor most gondolj bele, hogy afrikában egy csont sovány 8 éves gyerek fekszik a porban, a teste perceken belül feladja a harcot és arra gondol, hogy most milyen jó lehet másoknak, akiknek van mit enniük, egészségesek, a világ legjobban élő 20-30%-ába tartozik és épp a gyakorin nyavalyog, hogy neki nincs sportkocsija.

Mindig van lejjebb és mindig van feljebb is. Az hogy mibe születsz bele nem rajtad múlik, de ott a lehetőség hogy változtass rajta. Nem, nem azt mondom, hogy ha akarod bármit elérhetsz, de tudsz javítani vagy rontani is az életeden.

2019. febr. 23. 17:42
 10/41 A kérdező kommentje:

#9: Egy újabb demagóg, ne haragudj, hogy ezt mondom.

Szóval...

ad1.: A logikáddal egy mikrobához is hasonlíthatná magát az afrikai gyerek, hogy neki milyen szuper, hogy lát, szagol, érez stb.

ad2.: Európában élünk, elvileg totális jóléti civilizációban, gyakorlatilag olyan emberi sorsokkal, akiket még az afrikai gyerek is megirigyelhetne. Szerintem ez valahol nem normális, hiszen...

ad3.: ...és itt folytatnám, mert Afrika alapból élhetetlen hely. Felesleges összehasonlítani az éhező gyermeket a fehér, munkáját elvesztett és utcára SZÁMŰZÖTT állampolgárhoz.

2019. febr. 23. 18:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!