Miért jó ez? Szívem szerint betiltanám!
Kicsit ideges vagyok, sajnálom...
De utálom a Szilvesztert, mindenki durrogtat, petárdázik, aki előtte való nap (mondjuk én) éjjel dolgozott, nem tud aludni és nem csak 18:00-06:00 ig csináljak, hanem itt már du 14:00 kor is, hogy szerencsétlen kiskutyám halálra rémüljön, nem értem, már van olyan tűzijáték ami "hangtalan" miért kell a leghangosabbat választani? És mivan a vadállatokkal? Nincs betiltva a petárda? Elhiszem hogy mindenkinek kell egy kis szórakozás, ők így szórakoznak de ez csak penzkidobás, nem hiszem hogy környezetkímélő, és rengeteget állat és ember retteg tőle. Sokkal több rossz van benne, mint jó, miért nem lehet csak úgy bulizni?!
Nem mondtam hogy belefogunk halni! Csak egyszerűen megosztottam, hogy sokkal több kár van belőle, mijt pozitívum, szerintem teljesen felesleges úgy, hogy lehet úgy is bulizni hogy az másokat nem rémít meg. Szerintem roppant primitív, elfogadom ha másnak más a véleménye róla, én is csak a saját véleményem tudom fújni...
Azért boldog újévet kívánok neked is! :)
Ha én lakótelepen laknék, fix, hogy nyakon zúdítanék pár barmot egy vödör vízzel ilyenkor.
Én is tudnék durrogni, meg zörögni pár dologgal, de tudom, hogy sokakat zavar.
Az a sok gyökér, amelyik meg ezt élvezi, egy provokatív barom.
Remélem legyártanak egyszer egy olyan sorozatot, ami meggyújtás után azonnal robban.
Engem.is idegesit...nem tudom mi jo van benne.Kisebb telepuleseken is ez megy sajnos .
Az en egyik kutyam is par eve szilveszterkor szaladt vilagga,azota se kerult elo...
Azt azért nem szeretném, hogy azonnal robbanjon, mert másnak nem akarok rosszat. Viszont azt se akarom, hogy szegény állatoknak ennyire rossz legyen, és nem fogom elzárni a kutyámat, ez milyen már? Hova kéne elzárni? Ahol nincs ablak, nem hallatszik át a falakon semmi? Zárjam be szegénykémet a wcbe? Ja, biztos nem értené hogy mivan, ott sírna értem szegény... Rosszabb ez, mint a tűzijátéktól való félelem. Egyébként se értem, hogy nem lehet ezt a durrogtatást megunni pár óra alatt? Miért kellenek napok hozzá? Itt ülünk az ebédlőben 3-an,én, a kutyám, és a tesóm kutyája, mert itt tudunk nagyjából elzárkózni mindentől és du 5 óta egy perc nincs mikor csend lenne.
Szegény kutyus, nagyon sajnálom a történteket! :(
Egyébként: de, be van tiltva.
Egyik éven engedélyezve volt (kb. 5 éve lehetett?), de előtte is, és utána is tilos. Csak az engedélyezett pirotechnikai eszközöket lehet(ne) használni, azok között pedig a petárda nincs benne.
Az, hogy ki mire szórja a pénzét, az viszont tényleg a magánügyük. Senkinek semmi köze hozzá, hogy ki milyen felesleges dolgot vesz. Viszont a törvényeket azért illik betartani. Személy szerint egy ócska, primitív dolognak tartom a petárdát, tipikusan az az egybites "szórakozás", aminek semmiféle élvezeti értéke nincs, csak arra lehet élvezni, hogy "hehe dejó, mekkorát szólt, hehe". De nem ez a bajom vele. Egy napot (kettőt) ki lehet hírni, szilveszterkor egyébként is éjjel 2-3-ig majdnem mindenki ébren van. A vadállatokra sincs nagy hatással, hiszen a vadállat és a petárda között mindig van legalább 1 km távolság. Rendszerint nem az erdőszélen durrogatnak. A baj vele az, hogy veszélyes. (Meg a szálló por mértékét is növeli, de évente egy estén ez azért nem olyan drámai.) Most volt főtéma a legtöbb médiában, hogy egy 17 éves lánynak leszabta két ujját a petárda. Az a két ujj nem fog neki visszanőni, még csak gyerek, de hátralevő életét nyomorékként kell, hogy leélje. Évente több tíz hasonló eset van, jobb esetben csak múló sérüléseket szereznek, de mindig van pár tucat ember, akinek ez a "szórakoztató eszköz" töri ketté az életét.
Hogy túl drámai vagyok? Miért, ha te megvakulnál, vagy egy kezedre megnyomorodnál, az nem lenne drámai? És még azt sem lehet mondani, hogy "az ő baja, tisztában volt a veszéllyel". Ugyanis sokszor nem a petárda tulajdonosát éri baleset. Mit szólnál, ha mondjuk délután az udvarban játszó kislányod/kisunokád arcába repülne egy petárda? Lehet erre azt mondani, hogy "de hát ez ritka"... nos, ja.. olyan ritka, hogy gyerekként háromszor is a 2 méteres körzetemben landolt egy-egy petárda. Szerencsére csak utána egy másodperccel robbant, szóval mindháromszor odébb tudtam szökkenni, hogy ne legyen baj, de ha belegondolsz, itt csak 1 másodpercen, meg 1 méteren múlott, hogy nem történik komolyabb baj. És tudod... egy kettétört élet is sok, évente 10-20 meg pláne. Na, ez a baj a petárdákkal.
Utolsó : Szerintem igazad van! Én is ismerek olyan embert, aki petárda által sérült meg komolyabban.
Egyszerűen semmilyen szórakoztató értéke nincs, tényleg csak veszélyes és hangos. Egyszerűen felesleges, káros.
Ehhez nem is fűznék többet, amúgy végülis túl vagyunk rajta.
Szörnyű volt, szegénykéim még mindig alszanak, egész éjjel fent voltak, és nem szokványos hogy ők lustálkodnának mert az én kutyám sport és munkakutya, a másik kutyus pedig nagyon aktív.
Most meg mehetünk szedegetni a szemetet, mert ugye ha nem szeretném hogy a kutyám aki egyébként még kölyök felkapjon valamit, akkor muszáj vagyok. Még a szemétbe se voltak képesek dobni a szemetet, ott vannak az üres kukák közelében ledobva a fűre az üres tüzijátékos dobozok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!