Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A multiknál miért angol...

A multiknál miért angol szavakkal beszélnek az emberek?

Figyelt kérdés

Egyre jobban kezd zavarni, hogy 2 magyar ember közti munkamegbeszélés alatt minden második szó angolul hangzik el, holott van rá magyar megfelelő, sokszor még egyszerűbb és rövidebb is lenne.

Megértem, hogy a legtöbb multi amerikai tulajdonú és minden angolul van, de ettől még mért kell az embereknek "elfelejteni" a magyar nyelvet?

Sokszor olyan szavakra is az angol megfelelőjét használják, ami teljesen indokolatlan, pl az érvényes/helyes szóra azt használják, hogy valid.

Ez miért jó az embereknek? Mért kell ennyire felvenni az amerikai dolgokat?

2018. dec. 17. 09:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Logisztikusnak készülök.

Angol/nénez nyelv nélkül a munkaerő piacon fabatkát sem érsz. Nézz komolyabb állásokhoz hírdetést jobb fizetéssel követelmény a nyrlvvizsga. Állás interiun meg a másik nyelvre váltanak.

Én most hajtok nyelvvizsgára és mivel minden angolul van nem árt.

2018. dec. 17. 12:07
 12/13 anonim ***** válasza:

Nekem is vannak szavak, amik angolul ugranak be és szinte keresni kell a magyar megfelelőjét. Egyszerűen angolul nézek utána, angolul értem meg, úgy társul mellé a tartalom. És agyilag plusz munka "lefordítani" magyarra, mármint fejben.

Illetve gyakorlásnak sem rossz.

Amúgy én sosem tanultam konkrétan angolt, csak rám ragadt. Sok dolgot megértek angolul, akár sorozat, akár cikk, vagy csak egy interjú, de nem mindig egyszerű azonnal átfordítani magyarra.

2018. dec. 17. 19:38
 13/13 anonim ***** válasza:

Amúgy szép dolog ápolni a nyelvet, de pont az angollal sokkal inkább megnyílik az ember előtt a "világ". Több információ, nagyobb tudásanyag érhető el. Speciális anyagok, programok, szakmai dolgok.

És akárhogy nézem, a mai nyelvünk jelentős része jövevényszó "magyarosítva".

2018. dec. 17. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!