Miért van az, hogy a közeli rokonaim jól beszélnek valami idegen nyelvet, én nekem meg nincsen jó érzékem és tudásom hozzá tanuljak bármennyit is?
"Filmeket és sorozatokat nyilván nem néztem, mert semmit nem értettem volna belőle."
:DDD
Ilyen hozzáállással ne csodálkozz! A közeli rokonaid biztos nem így csinálták!
"De nagyon sokat készültem különböző nyelvvizsga feladatokból"
Tehát végig arra gyúrtál, hogy meglegyen a nyelvvizsga, ahelyett, hogy magát a nyelvet akartad volna megtanulni...
"angolul chateltem a barátaimmal"
A milyen barátaiddal? Akik ugyanúgy nem tudják eléggé a nyelvet, mint te?
És egyáltalán: miért pont a nyelvekben akarsz kitűnni te is, mint a közeli rokonaid? Lehet, hogy sokkal többre mennél vele, ha te a kémiára, vagy a rajzolásra hajtanál rá.
Megtaláltuk a problémát. A tanulási módszered alkalmatlan arra, hogy magasabb szinten megtanulj vele egy ismeretlen nyelvet. A vizsgafeladatok arra jók, hogy felmérd a tudásod egy részét, erősítsd a nyelvtanod.
Találnod kellene valami motivációt amiért megtanulod az adott nyelvet, mert a hozzáállás kulcsfontosságú.
A filmezést érdemes valami gyerekeknek szóló dologgal kezdeni, adott nyelven feliratozva. Egy idő után hozzászoksz a nyelvhez és már nem lesz szükséged szöveges segítségre, magadtól is meghallod a szavakat. Ekkor érdemes áttérni olyan témájú filmekre amik érdekelnek, így ösztönözve magad arra, hogy megértsd mi történik. Természetesen a szókincs fejlesztése érdekében érdemes mindenféle témájú filmbe belenézni.
Ha a filmeket nem szereted, akkor lehet játszani játékokkal is. Vannak játékok amik az érdekes történetek mellett egész szép világot is tudnak mutatni. Vannak olyan játékok, ahol együtt kell dolgoznod más emberekkel, vagyis kénytelen vagy kommunikálni velük.
Milliónyi lehetőség van nyelvet tanulni. Ne azt a módszert használd ami alkalmatlan igazán megtanulni egy nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!