Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Visszaadnád, vagy megtartanád?

Visszaadnád, vagy megtartanád?

Figyelt kérdés

Egy óriási ruházati cégtől rendeltem ruhákat. Fura is volt, hogy túl nagy a csomag. Amikor kibontottam, akkor láttam, hogy van benne egy marha jó vastag kardigán. Csak hogy én ilyet nem rendeltem, a számlán sem szerepel. Először azt gondoltam, hogy ajándék, mert már olyan sokat rendeltem onnan, de megnéztem az oldalukat és közel 8 ezer forintos darabról van szó, ez tuti nem lehet ajándék.

Mit csináljak? Nagyon tetszik, jó is rám, megtartsam? Vagy hívjam fel őket, hogy jöjjön érte futár?

Olyan lelkiismeret furdalásom van, de szívem szerint megtartanám.

2018. szept. 19. 15:55
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Én is arra hajlok, hogy megtartom :) nem lesznek álmatlan éjszakáim azért, hiszen minden évszakban innen rendelek ruhákat, még soha nem kaptam ajándékot :) Azért enyhe túlzás tolvajnak nevezni, hiszen én az égvilágon semmit nem csináltam, nem hinném, hogy nekem kéne telefonálgatni és futárt rendelni. Olyan ez, mint tolvajnak titulálni azokat az anyukákat, akik a Tesco-ban kiflivel hallgattatják el a gyereküket és elfelejtik jelezni a pénztárnál.
2018. szept. 19. 16:33
 12/32 anonim ***** válasza:
77%
#11 hát ez a kiflis sztori mondjuk pont lopás...
2018. szept. 19. 16:35
 13/32 A kérdező kommentje:
Tévedsz, mert egy eladó ismerősöm mondta, hogy a kiflik, amiket a kisgyerekek esznek meg a nagyobb boltokban, bele van kalkulálva, egyáltalán nem tartják számon :)
2018. szept. 19. 16:36
 14/32 anonim ***** válasza:
67%

Törvény szerint nem tarthatod meg csak úgy. Ha kell akkor jelezd, hogy van egy extra a csomagban, ami pont megfelelne neked, de nincs kifizetve.

Ha nem kell, akkor pedig erről értesítsd őket.

Semmi szentfazékságról sincs szó. Ha kérdező nem szól, később rájön a tévedésre, akkor bírósági ügy is lehet belőle. Webáruházban dolgozom. Valószínűleg nem jelentenénk fel, de ha szépen kérjük, s nem fizeti ki, nem szolgáltatja vissza, akkor tiltó listára tesszük.

2018. szept. 19. 16:38
 15/32 anonim ***** válasza:
77%
Azért azt hozzátenném, hogy az a ruhanemű, ami neked 8000 ft-ba kerül, az az üzletnek max kb 500-ba, tehát ennyivel rövidíted meg őket, nem 8000-rel.
2018. szept. 19. 16:39
 16/32 anonim ***** válasza:
73%
Az, hogy bele van kalkulálva, attól az még kis értékű lopás. Akkor nem lenne az, ha úgy lenne kitéve, hogy kóstoló, szabad préda.
2018. szept. 19. 16:40
 17/32 A kérdező kommentje:

Kedves webáruházban dolgozó hozzászóló, legyél kedves és írd meg, pontosan melyik az a törvény, ami az én esetemre szól.

Köszönöm.

2018. szept. 19. 16:41
 18/32 anonim ***** válasza:
Nem tartanám meg, én olyan hülyén vagyok összerakva, hogy utána rossz szájízzel néznék rá. Ha meg is tartanám, eltenném a szekrénybe, és nem venném fel soha, nem érezném jól magam.
2018. szept. 19. 16:48
 19/32 A kérdező kommentje:
Egyébként miért is vonhatnak felelősségre? A ruhacég tévedhet? Én nem tévedhetek? Tegyük fel, hogy mivel mindig innen rendelek,olyan szórakozott vagyok, hogy fel sem tűnik, hogy több ruhát kaptam, mint amit rendeltem. Kivágom a címkéket és hordom, amíg egyszer csak megkeresnek, hogy tévedés történt. Akkor visszaküldöm kimosva, de kivágott cetlivel, nem hinném, hogy kötelezhetnének arra, hogy térítsem meg az eredeti árát. Kizárt.
2018. szept. 19. 16:51
 20/32 anonim ***** válasza:
70%
megtartom, amíg valaki nem kéri vissza ami az övé, én sosem szoktam visszaadni, ha meg nem kéri, nem is fontos neki annyira, úgyhogy megtartom inkább
2018. szept. 19. 16:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!