Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sok fiatal lány már huszonéves...

Sok fiatal lány már huszonévesnek néz ki?

Figyelt kérdés
Most leszek 20 éves, de 2-3 évet letagadhatnék, mindig elkérik a személyim, a barátaim meglepődtek a megismerkedésünkor, hogy jé, én is egy idős vagyok velük, mert fiatalabbnak néztek, nem beszélve a férfiakról. Nem vagyok igénytelen vagy bűnronda, de nincs semmi “különleges” az öltözködésemben, nem érdekel a mai trend és a magassarkú-cicababa téma sem, sokszor nem is sminkelek. Nekem ezzel semmi gondom, nekem jó így, ahogy vagyok, de mostanában jobban elkezdtem figyelni magamra (inkább az egészségemre), és közben feltűnt a külsőm is, illetve hogy a 15-16 éves lányok mennyivel idősebbnek néznek ki nálam. Leesett az állam, amikor társasággal elmentünk egy koncertre, köztük volt egy 15 éves lány is, és egy +20-as férfi bepróbálkozott nála, engem meg tipikus kislánynak titulált... Ennyire számít a mai világban a smink, az öltözködés? Miért néznek ki évekkel idősebbnek a fiatalok? Direkt csinálják vagy csak társadalmi kényszer? Az újabb generáció egyre gátlástalanabb és egyre lejjebb szorulnak az értékek, egyszerűen nem értem, miért hiszik ezt menőnek, miért a primitívség és felszínesség dominál, na meg a külső és hogy ki mennyire “kurv*s”...

2018. márc. 7. 07:47
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
80%

Az a baja a kérdezőnek, hogy a mai fiatalok nem tudják hol a helyük. És maximálisan igaza van.

Értem én, hogy a pénz dominál, de azért na... 14-15 éves kislányokat nem hogy a discoba (ugyanez igaz bárokra, stb) nem kéne beengedni, több kilométeres körzetben kéne őket onnan tiltani (irónia).

Ugyanígy rendkívül zavaró, hogy a tisztelet fogalmát sem ismerik. Anno, mikor például én voltam 14-15 éves, nekünk a 20+ éves "korai felnőttek" tabu kategóriába voltak sorolva. Abszolút nem kerestük a társaságukat, mert ez így volt rendjén (mondjuk az is igaz, hogy azok a huszonévesek 10x érettebbek voltak a maiaknál). De a másik oldalról is klappoltak a dolgok még akkoriban, mert jobbára vagy kiröhögtek, vagy elzavartak. Gyereknek köztük semmi helye nem volt.

És nem, ez nem volt olyan régen. 15-20 évvel ezelőtt ezek alap dolgok voltak.

Manapság meg? 12 évesen 50-60% már nem szűz (ami szégyen, méghozzá maximálisan), hétvégéken meg többet isznak mint a huszonévesek. Erre még rátesznek egy lapáttal azzal, hogy azt hiszik egyenrangúak a náluk 10+ évvel idősebb emberekkel, sőt, van merszük azt hinni, hogy vannak olyan érettek és szellemileg fejlődöttek.

Arról meg már tényleg ne is beszéljünk, hogy sok 14-15 éves úgy néz ki, mintha 25 lenne (a lányokra igaz ez az esetek 99%-ban, hála a csodás sminkeknek). És ezt persze ki is használják, gumi elő (bár sokszor már az se divat) a többi meg jöhet magától full részegen. Abszolút nem lehet megmondani a különbséget egy 15 és 25 éves között. Egy felnőtt férfinak meg ez pláne hogy imponáló. Főleg ha a lány azt hazudja, hogy hát ő már bizony elmúlt 18.

Franc se tudja mi lesz ezekkel, mikor felnőnek. Bár sok jóra nem kell számítani.

UI: TISZTELET A KIVÉTELNEK.

2018. márc. 7. 13:23
 22/25 A kérdező kommentje:
#21 Végre valaki megértette, amit akartam mondani. Köszönöm!
2018. márc. 7. 14:57
 23/25 anonim ***** válasza:

Amit a 21-es írt azzal nagyrészt egyetértek, de azért a kérdésedből valóban nem ez jött le, mert te végig a külsőről írtál, hogy ki hogyan néz ki, hogyan öltözködik és úgy hangzott az egész, mintha féltékenységedben hiszti rohamot kaptál volna.

Az, hogy ki hány évesnek néz ki, az szerintem egy teljesen más téma. Én 20 éves vagyok és a múltkor pl. 16-nak néztek meg megkérdezték, hogy félek-e az érettségitől...pedig egyáltalán nem öltözködöm gyerekesen, hanem csinosabb, nőies ruhákat hordok, magassarkút is szoktam és sminkelek is. Szimplán csak olyan az arcom, a személyiségem, a kisugárzásom vagy nem tudom mim, hgy fiatalabbnak néznek és nem hiszik el, hogy ennyi idős vagyok. Van olyan 20 éves ismerősöm, akit, ha nem ismernék, akkor simán elhinném róla, hogy 10 évvel idősebb, mert annyira komoly, merev, nőies, felnőttes, érett a lány, hogy simán elmenne annyi idősnek is... Valamint van olyan 16 éves ismerősöm is, aki idősebbnek néz ki nálam, pedig ő is normális ruhákat hord (nem ribis) és a viselkedése sem ribis, de mégis idősebbnek tűnik. Valamint van olyan 16 éves ismerősöm is, aki pedig elmenne általános iskolásnak...Szóval sok mindenen múlik.

2018. márc. 7. 15:14
 24/25 anonim ***** válasza:
Ki az a hülye aki lepontozza hogy a pénz számít?
2018. márc. 8. 06:53
 25/25 anonim ***** válasza:

Igen, sok fiatal lány néz ki huszonévesnek, de ez leginkább igen, a külcsíntől függ, mert lehet, sokuk smink vagy öltözködés hangsúlyozása nélkül nem néznek ki olyan idősnek.

Azt bajnak tartom, hogy nem viselkednek koruknak megfelelően, de ez az éretlenségük, a világgal szembeni tapasztalatlanságuk számlájára is írható. Viszont nagyobb bajnak látom, ha felnőtt korú kiskorúval kezd, és ha ebből baj származik, akkor meg azzal mentegetőzik, hogy jóval idősebbnek nézett ki a koránál a kiskorú személy. Itt a gond veleje, úgy vélem. Mert felnőtt ember tud magán uralkodni, tud kérdezni és megtapasztalni, mielőtt döntene, mielőtt lépne.

De egyébként nagyban hibásnak látom a médiát is, mert ha a csapból is a szex folyik, és ha főműsoridőben rengeteg szexuális témájú dolog megy a tévében (habár ez valahol tök mindegy, mert sok tizenéves főműsoridő után is, hajnalokig fent van tévét nézni vagy facebook-on lóg), akkor miért is hibáztatjuk a tizenéveseket?

Valahol hibáztathatóak a szülők is, akiknek sokasága látástól-vakulásig dolgozik, és nincs idejük a saját gyermekükre. De persze olyanok is vannak, akiknek lenne a gyermekükre ideje, mégis elhanyagolják őket.

Megváltozott a világ, és nem jó irányba, ez egyértelműen látható. Viszont hogy mit lehetne ez ellen tenni, azt nem tudom.

2018. márc. 10. 17:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!