Titeket oda taszítanak a karrierista nők?
Nem mondom, hogy én 100%ig tökéletesen rendben vagyok önmagammal, de azért amit egyesek itt leműveltek a komplexusaitokkal ezen az oldalon, az durva.
A karrierista nők nem a hozzád hasonlóakra vágynak. Te nem rájuk vágysz. Akkor mégis ki a fenét érdekel, hogy """""""aranyóra virít a karjukon"""""? Kik ők neked? Nem kell mindenkinek megfelelnie a te értékrendednek.
Én is szívből rühellek 1000+1 férfitípust, de hogy ezek miatt kérdéseket írjak ki, hogy aztán jól kitárgyaljuk őket névtelen, arctalan idegenekkel a neten? Jó isten dehogy....
Az a probléma...Hogy túlságosan is elvárod,hogy pont NEKED tetszenek,mert számodra nem NŐIESEK.
Rá kellene jönni,hogy a nők nem neked lettek teremtve.
Nagy tévedésben van az utolsó két válaszoló.
Ez az oldal azért jött létre, hogy az emberek névtelenül (vagy ha akarják magukat felvállalva) kiírják magukból azokat a dolgokat, ami nyomja a szívüket. Ezt tettem én is, és ezt tettétek most ti is. Leírtátok, amit gondoltok az olyan emberekről, mint én.
Az általam kiírt kérdésemnek célja nem egy hadjárat indítása a "karrierista" nők ellen, hanem a személyes SZUBJEKTÍV véleményem megfogalmazása azzal a céllal, hogy találok-e itt olyan embert, aki hasonló gondolkodásmóddal rendelkezik e téma irányába.
A kérdésre adott válaszokat szívesen elolvasom, viszont úgy gondolom, hogy attól még, hogy a véleményünk nem egyezik, személyeskedésnek itt nincs helye.
Ennek tudatában várom a további értelmes válaszokat.
Kérdező.Csupán nem tudom megérteni ezt a fajta gondolkodásmódot.Ezt a fajta társadalmi elvárást,hogy egy nő ezért meg ezért nem nő.
Én nem ítélem el,ha egy pasi házias.De neked hogy esne,ha elítélnének és nem neveznének férfiasnak,csak mert te nem kevered kint a cementet +20 fok melegben vagy nem szántod a kertet,helyette egy irodai munkát végzel.
Ez az én véleményem.De szerintem neked sem kellene ilyen előítéletesnek lenni.Miért is?Mert ők éppen a munkájukat próbálják végezni,mikor 1000 meg egy pasi leszólja őket emiatt?
Nem ismered őket,csak karrierista nőknek nevezed.De ki tudja.Lehet hogy közülük kerül ki a gyermekeid anyja. :)
Én ezen az éven fogok érettségizni,aztán egyetemre fogok menni jogi szakra, de már látom magam előtt a sok gyűlölködő embert,akik majd lefognak szólni a munkám végett.És jobbára tuti férfiak lesznek.Persze,ilyen fiatalon,17 évesen nem is a családalapításon fogok gondolkozni,hanem egy jó álláson és hogy tanult,a társadalomnak hasznos tagja legyek.Önálló,nem férfira akaszkodó.
Most akkor karrierista nő leszek,csak mert a munkámra fogok gondolni és bizonyítani szeretném majd magamnak,meg talán másoknak?Holott egyébként nem is fognak ismerni azok,akik leszólnak majd.Mert magánéletben meg lehet épp laza,háziasszonyos,gyerekszerető,családbarát nő leszek?
Én valahogy azt a férfit se tudnám leszólni,aki pl.a gyerekkel van otthon,míg az anya dolgozik.Mivel falun élek így tudom azt is,hogy mit jelent a munka. :) Tehát párkeresés kapcsán sem éppen a gazdag alfahímet fogom keresni.Néha taszítanak is az olyan pasik.
Talán egy picit megváltoztatnám a nézeted,a véleményed,de inkább az én nézetemet írtam le neked.
Talán azt tanácsolnám,hogy ne legyél ennyire elutasító másokkal szemben.Ha neked nem jönnek be az ilyen nők,akkor nem jönnek be.De csak úgy rájuk rakni a "karrierista" jelzőt és onnantól kezdve máshogyan tekinteni rá...Ez kicsit abszurd.
Kedves utolsó válaszoló.
Mindenkinek szíve joga eldönteni, milyen típus jön be neki. Én sem sértődöm meg, ha valaki a nyáron 40 fokban trikóban dolgozó villanyszerelőkre gerjed be. Viszont én is eldönthetem, hogy milyen lánytípus jön be. Ettől nem lesz abszolút értelemben rosszabb bárki is, csak az én szememben.
Ugyanis a karrierista jelző azt jelenti, hogy valaki az érvényesülés érdekében képes bevetni tisztességtelen eszközöket is (másokon való átgázolás), ez pedig az én értékrendembe nem fér bele. Az, hogy te karrierista leszel-e jogászként az csak attól függ, hogy tisztességes úton éred-e el a kitüzött céljaidat, vagy a könnyebbik utat választod, és itt-ott alápakolsz másoknak csak azért, hogy te előrébb juthass. Majd ha pár évvel idősebb leszel megérted.
Öööö... Az a helyzet, hogy nem hiszik azt, hogy vonzóbbak lesznek ettől a pasik szemében, versenyezni se akarnak a pasikkal, egyszerűen csak szarnak a pasik fejére, mert teljesen leköti és kitölti őket a munkájuk.
És az egy dolog, hogy te sok mindent letettél az asztalra, de azért szeretnéd, ha a párod inkább csak nyolc órában dolgozna, inkább ő maradna otthon a gyerekkel (esetleg úgy is gondolod, hogy ez az ő dolga, és eszedbe se jut, mi van, ha nem akar gyereket), és inkább ő főzzön nektek kettőtöknek vacsorát, ugye? Na, akkor pontosan arról van szó, hogy ezek a nők már megtapasztalták, milyen élni, és tényleg jól élni, valószínűleg sosem fognak ingyencselédek lenni, és egy vállalati kultúrában elég érdekes lenne, ha elpityerednének valamin vagy szerény, lesütött tekintettel várnák, hogy rájuk kerüljön a sor a beszélgetésben. Szóval de, igenis arról van szó, hogy nem tudod őket magad alá rendelni, és ez zavar, mert a világképedben, még ha tudat alatt is, de a nőnek ott a helye a férfi alatt :)
Egyébként meg nem kell ahhoz se karrier, se hasznos munka, hogy valaki úgy döntsön, nem akar gyereket. Ismerek olyanokat, akik azt mondták egy őszinte borgőzös pillanatban, hogy ha újrakezdhetnék, nem vállalnának gyereket. Inkább azt bánja valaki, hogy nincs gyereke, mint azt, hogy lett ;)
Mielőtt még kitalálnátok helyettem is hogy én hogy gondolkodom, elmondom, hogy egy jó kapcsolatban a nőnek nem a férfi ALATT, hanem MELLETT a helye. Ez pedig nem lehetséges, ha a a nő éjjel-nappal a karrierjét hajszolja, mert ő ugye független, neki nem kell se pasi, se gyerek. Persze akármennyire ezt hangoztatja, azért frusztrált marad, mert az ember társas lény, és feldughatja magának a karrierjét, ha a szabadidejét nem tudja kivel eltölteni. Minisztériumokban annyi ilyen nőt látni. Nagy főnök, de nem kell senkinek, így a beosztottaival szemétkedik, nap végén pedig hazamegy az üres lakásba ahol nem várja senki, tényleg megérte.
Nem azt mondom, hogy a nőnek a konyhában a helye, hanem hogy engem az onnan nők taszítanak, akik nagy látszó határozottsággal a karrierjeiket építve átgázolnak máson.
Azt pedig, hogy bebeszélitwk magatoknak, hogy én nőgyűlölő vagyok, vagy elnyomom a nőket, egy hülyeség. Inkább kérdezzetek meg, mielőtt ilyen feltételezésbe bocsátkoztok.
A gyerek dologról meg annyit, hogy persze nagy áldozatvállalással jár, de valahol meg csak erre vagyunk kitalálva. Én pl szeretnék majd gyereket, ha pedig a párom nem, akkor nem működne eleve a kapcsolat.
"engem az onnan nők taszítanak, akik nagy látszó határozottsággal a karrierjeiket építve átgázolnak máson."
És az ilyen férfiak nem zavarnak? Mert akkor a kérdés sem a nőkre kellett volna kielezni, hanem az ilyen tipusú nemberekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!