Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ennyire gyerekellenes...

Miért ennyire gyerekellenes ma a világ?

Figyelt kérdés

Jövet-menet csak úgy röpködnek a gyerekutáló mondatok, főleg az interneten. Semmi tolerancia nincs az emberekben. Lassan a járdán sincs jogunk babakocsival közlekedni, mert mi az, hogy nem vágtatunk és ki kell minket kerülni? Ha a buszon sír, akkor még az ördögről sem mondanak annyi rosszat, mint a gyerekről, aki még nem tudja másként elmondani, hogyha valami nagyon fáj!

Tudom, hogy már a kérdésem olvasása közben is sokakban gyűlik a rosszindulat és már ég a kezük a billentyűzet felett, hogy jól megmondhassák nekem: ők mindennap gyereküvöltözésben utaznak haza és ez mennyire fárasztja őket! Akinél ezt eltaláltam, olvasson tovább még egy kicsit figyelmesen. Lehet, hogy az én fiam táncol napi szinten az idegeiden. És mi könyörtelen beszólásokat hallgatunk ez miatt. Kérdezik, miért nincs megnevelve? Meg van nevelve! Korábban baj nélkül utaztunk, amíg be nem következett az életében egy trauma. Alig három éves, nehezen dolgozza fel. Most ő a kezelhetetlen, ami majd javulni fog, de az emberi kegyetlenség mikor javul? Jelenleg különösen rosszul esnek ezek a bántások. Nehéz helyzetben vagyunk, magam is érzékenyebb vagyok. Erre fel minden reggel, amikor vinném az oviba szinte szét akarnak tépni minket az emberek.

Korábban nem volt az utazással gond.

Amíg nem történt egy szerencsétlen eset. Kórházba kerültem pár napra. Nem voltunk rá felkészülve. Váratlanul jött. Reggel még elvittem az oviba, de délután már nem én mentem érte, és nem láthatott három napig. Nem arról van szó, hogy soha nem volt ennyit nélkülem, hanem arról, hogy váratlanul tűntem el. Késő délután ment érte a férjem, hazavitte, de én otthon sem voltam ott. Azóta hiszti van minden reggel. Ezt nyilván nem mesélem el az egész busznak, de miért nem lehet magyarázat nélkül is egy kicsit megértőnek lenni?

2018. márc. 1. 16:52
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
90%

"Például nem szólok be annak a fiatalnak, aki nem adja át a helyét egy idős néninek, mit tudhatom én, hogy nem e beteg az a fiatal?"

Ez nagyon helyes is, de az a fiatal nem ordít egy egész busznyi ember fejébe, amiből baromi nagy a sansz rá, hogy legalább egy vagy zaklatott, vagy fejfájós. Az ilyen emberek türelmetlenek. Ha normális lenne, hogy minden gyerek torkaszakadtából ordít a tömegközleekdésen, akkor nem szólnának érte. De nem az...

2018. márc. 1. 18:17
 22/39 anonim ***** válasza:
83%
De ha már példálózunk, itt egy helyénvalóbb: ha a melletted ülő bácsika tíz megállón keresztül megállás nélkül az orrod alá böfög és fingik jó büdöset, akkor ugye nem fogod elítélni? Mert beteg szegény és rosszul van.
2018. márc. 1. 18:19
 23/39 anonim ***** válasza:
93%

16. válaszoló, így van!

Én is inkább azt nehezményezem, hogy az anyukák szerint rendben van, ha neveletlenek a gyerekeik.

Még régebben a párommal utaztunk vonaton, és pont egy 3-4 gyerekes anya közelébe ültünk le. Nem direkt, nem láttuk őket, viszont miután leültünk már hallottuk. Erre a párom megjegyezte nekem (mégcsak nem is fennhangon), hogy rossz helyre ültünk. Mondtam neki ja. Ennyi történt kettőnk között a helyzetről, erre a nő felállt és kb. olyan hangerővel ahogy a kölykei üvöltöztek, sikítoztak meg Isten tudja még miket csináltak, elkezdett velem végtelenül alpári stílusban üvölteni, hogy fogjam be a számat és lehet odébbülni ha zavar! (Nem cigány volt, mielőtt valaki megkérdezné.)

Na hát engem ez zavar. Nem az, ha a gyerek sír ugyan, de anyuka megpróbálja lenyugtatni vagy elfoglalni. Olyanokat is szoktam látni, akik rosszul érzik magukat, hogy az ő gyereküktől hangos a busz, esetleg még bocsánatot is kérnek.

Azokat utálom gyerekestül mindenestül akik szerint ez jogos, és elvárják hogy mindenki vágjon hozzá jópofát...

2018. márc. 1. 18:22
 24/39 anonim ***** válasza:
100%

Vagy ha az említett fiatal a lábad elé dobja ki a taccsot, akkor nem fogod rögtön alkoholistának titulálni és szidni amiért le kell szállnod, hanem eszedbe jut, hogy rohadtul beteg és csak így jutott el az orvoshoz?

Az utcán összeesett fiatalt nem fogod drogosnak nézni, hanem eszedbe jut, hogy cukorbeteg és épp leesett a vércukra?

Ezek napi, előítéleten alapuló problémák. A cukorbeteg húgomra, aki rossul lett a buszmegállóban, ráhívták a rendőröket, mert drogosnak nézték.

Akkor most mondd el kérlek még egyszer, hogy a teli torokból üvöltő gyerekre rászólók a problémásak :D

2018. márc. 1. 18:22
 25/39 A kérdező kommentje:

"Akkor most mondd el kérlek még egyszer, hogy a teli torokból üvöltő gyerekre rászólók a problémásak :D "

Igen, azok! Mondom ezt 1-es típusú cukorbetegként és a húgod szomorú sorstársaként! (hasonló, bár nem az utcán, de velem is megtörtén) Akiket felsoroltál mind tudják, milyen rossz érzés, amikor ilyen könnyen ítélnek az emberek! Ebben a helyzetben vagyok most én is reggelente. És ne gondolja senki, hogy tétlenül nézem a fiam sírását, miért tenném? Senki sem szereti, ha a gyermeke félelemtől sír! Én is próbálom megnyugtatni. Sosem üvöltenék más utassal, miközben a fiam éppen fél, csak még jobban megijeszteném! És mit érnék el vele? Napok óta sehonnan sem kapok egy kicsi megértést sem. A kérdés igazából azért született, mert ki akartam írni magamból. A fiam addig volt szeretni való felnőttek kedvence, amíg tökéletes volt. Most, hogy van problémája, még ha egy türelemmel megoldható problémáról is beszélünk, hirtelen mindenkinek csak púp. Az óvónők panaszkodnak. (nem segítenek, nem tanácsolnak, csak panaszkodnak. ennyit a szakértelemről) Az idegenek beszólnak. Magam sem vagyok még elég jól, s ha azt kérném, simán kiírna még az orvos és okkal, de a munkahelyem nem tolerálna több kiesést. (azon a három napon felül volt még otthoni lábadozás egy hét)

2018. márc. 1. 18:34
 26/39 anonim ***** válasza:
78%

Ez most egy troll kérdés vagy igazi??? XD

Semmilyen gyereket nem fog trauma érni azért mert 3 napig nem látja az anyját vagy apját. Mondjuk ha 3 hónapról vagy 3 évről van szó, akkor elhiszem, hogy trauma éri a gyereket és súlyos pszichés gondokat okozhat nála a dolog...

de 3 NAP??? Ne röhögtess...

Na jó, feltételezzük, hogy tényleg baromira trumatizálva lett a kölök, mert 3 napig nem látott téged.

Akkor az a megoldás, hogy az egész világ viselje el, hogy a te traumatizált gyereked őket idegesíti a buszon, hogy max hangon üvölt?? vagy esetleg az, hogy elviszed a gyereket egy pszichológushoz és kikezelteted belőle a traumát és utána talán normális gyerekként élheti az életét?? HE??????

magyarul: ha a gyereked ba...sszott idegesítő, akkor kezeltetni kell, nem pedig elfogadtatni vadidegenekkel!!

2018. márc. 1. 18:56
 27/39 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem nem gyerekellenes ,inkább hüle szülő ellenes.
2018. márc. 1. 18:59
 28/39 anonim ***** válasza:
61%
Én nem tudom, hogy gyerekellenes- e, talán csak egyszerűen sok a mindennapi gondjai miatt ingerült, "idegbeteg" ember. Ennek ellenére úgy látszik én szerencsésebb környéken élek. Buszon utazva, nem egyszer láttam, hallottam, "sivalkodó" gyereket, akit az anyja, hiába próbált megnyugtatni, de olyat soha, hogy emiatt "beszólogattak" volna neki. A legdurvább reakciók is kimerültek homlokráncolásban, fejcsóválásban.
2018. márc. 1. 19:03
 29/39 anonim ***** válasza:
0%

így van..mint ezen az oldalon is mindenütt folyik a feszültség levezetés..

magyar sajátosság: intelligencia+alkotni nem engedés=agyretard

2018. márc. 1. 19:24
 30/39 anonim ***** válasza:
76%
Ha a gyerek ennyire fél, az tényleg nem normális. Vidd el sürgősen pszichológushoz, ő biztosan tud tanácsolni valamit. Ez így nem megoldás, hogy majd csak elmúlik. Egy gyerek aki fél rohadt hangosan és fülsiketítően tud üvölteni. Szerintem ezt sokáig senki nem bírja ép ésszel hallgatni. Hidd el együttérzek veled, biztosan neked is nehéz,de másnak is az, nem várható el szerintem az, hogy az emberek mindenféle előismeret nélkül ezt okésnak tartsák és megértsék. Lehet, hogy nincs igazam, de ez a véleményem.
2018. márc. 1. 19:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!