Mit tegyek hogy elmúljon az önbizalomhiányom?
Tudom hogy több tucat kérdés van már itt az önbizalomhiányról (amiket többé-kevésbé elolvastam). 17 éves lány vagyok, és sajnos több mint 100 kg (talán ebből fakad a problémám). Sajnos nagyon életképtelen vagyok, nem vagyok képes kiállni magamért. A boltba se merek lemenni, nem tudom felvenni a telefont. Most egy boltban dolgozom eladóként, de olyan halkan beszélek, hogy ki akarnak rúgni. Még a pénzt is mindig rosszul adom vissza, már a vevők mondják a főnökömnek hogy bocsásson el. Az iskolában is rosszul teljesítek, bármennyit tanulok, mindig csak legfeljebb a 3-4 szintet tudom teljesíteni bár a tanárok megadják nekem a jobb jegyet, mert "olyan butácska, de legalább szorgalmas" alapon. Egyébként nagyon sokat álmodozom fülhallgatóval a fülemben. Olyankor egy olyan világba kerülök, ahol szép vagyok, és magabiztos. Már-már rabja lettem a saját elképzeléseimnek :(
Ilyenkor zenével járkálok a szobámban, és a kitalált eseményeket játszom újra és újra a fejemben. Ott vannak barátaim is, de itt a családomon kívül senkim nincs. Attól félek, hogy végül egyedül maradok, még testvérem sincsen. Menjek el pszichológushoz? Bár nem annyira akarok :(
Bocsánat ha önsajnáltatásnak tûnt, igyekeztem minél kevesebbet hisztizni :D
Elôre is köszönöm a válaszokat :)
17/L
Ha annak a 100 kg-nak legalább a felét le tudod faragni egy
mindennapi napi izzasztó izomlázas kocogással, fekve nyomásokkal, felülésekkel stb. akkor az önbizalom is jön vele együtt. Test=szellem 20/f.
Ez segíteni fog.Már egy meghallgatás is.Főleg az olyannak mint Te,akinek nagy a képzelőereje.Csak el kell képzelned magad az új külsődben,és ezt el is fogod érni.
Szerintem elsőként (mivel 2 hét alatt úgy se megy le a felesleg) próbáld megszeretni magad úgy ahogyan vagy. Nekem van ismerősöm, aki elvan hízva ,de mégis eltudta fogadni magát, és már letolja, hogy mások mit gondolnak róla... Ha van rá lehetőséged, menj el anyuddal, vagy akár egyedül shoppingolni, és vegyél olyan ruhákat, amik divatosak, tetszenek neked, de olyan kis laza, takarós, de mégis vagány... Próbálj mondjuk a stílusod megmutatására több figyelmet fordítani, mert talán így hamarabb el is tudod fogadni magad és megtalálhatod a szépet magadon, magadban. Vagy járkálj mindennap más frizurával...stb.. mutasd meg elsősorban magadnak ,hogy így is lehet szép valaki... És talán egyre több szépet látsz meg magadon egy idő után.. Lehet ,hogy hülyeségnek tűnik, de a barátnőmnek is ezt javasoltam és bevált. Igaz ő nem túlsúlyos, hanem pont hogy nagyon nagyon vékony és kerekesszékes, amit nem tudott elfogadni és nagyon depressziós volt... Sokszor mentünk shoppingolni, csináltunk egymásnak ,mindig más frizurát és egy idő után már nem is problémákra, a gyengeségeire figyelt, hanem megtanult örülni a kisebb dolgoknak is, és felfigyelt a szépségeire... És már teljesen elfogadja magát, sőt viccelődni is szokott a "nyomiságával"....
Persze nem azt mondom ,hogy ne mozogj és ne diétázz, hanem azt ,hogy élj úgy, ahogy neked jó, ne akarj másoknak megfelelni, mert ebben a világban nem hogy nagyon nehéz, de lehetetlen!!
Járj el emberek közé, könyvtár, sport, kézműves csoportok, vagy ami érdekel, hogy legyél emberek között, ne zárkózz el a jó dolgoktól, ne szorongj.
Valószínűleg azért vagy "butácska", mert nem hiszed el magadról ,hogy képes vagy rá!! De hidd el, hogy képes vagy rá, és nagyon is okos vagy! A fogalmazásodból megmondom neked, hogy semmi baj nincs a képességeddel, szerintem te tudsz ha akarsz, csak hinni kell magadban!
Ha eszedbe jutnak alaptalan gondolatok, hogy pl: ronda vagyok, buta vagyok... ezeket azonnal töröld és fordítsd át erre: szép vagyok, okos vagyok! :)
Sok sikert, bízz magadban, ügyes vagy te! És lesznek barátaid is! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!