Mit tegyek, hogy elmúljon vagy legalább csökkenjen?
18 éves lány vagyok, és sokszor érzelmileg zavartnak érzem magam. Csapongó az egész dolog igazából...például van egy barátom már több mint egy éve és sokszor éltem meg azt, hogy úgy érzem, hogy nagyon szerelmes vagyok és pár pillanat alatt ez az egész átment abba, hogy soha többet nem akarom látni. Nagyon könnyen, nagyon kis dolgokon kiakadok, és akkor sokszor nem birok magammal. A kedvem is sokszor, gyorsan változik, bár ez nem annyira szélsőséges értékek között.
A szüleim soha nem vennék ezt komolyan sajnos, szóval velük nem tudnám megbeszélni. Csak úgy érzem, hogy egyre rosszabb és rosszabb lesz, és valamit tenni szeretnék ellene. Tudnátok javasolni valamit?
Gimnáziumban még fiúként is hasonlót éltem meg, nem csodálkozom utólag. Van bőven oka. Mind a hormonok, mind a rengeteg hatás, ami ilyenkor ér.
Több ismerősömön az segített, hogy feliratott magának fogamzásgátlót. Természetesen ezt nem mindenki szereti végigcsinálni, és erősen ajánlott az orvosod véleményét figyelembe venni. De elképzelhetőnek tartom, hogy segít rajtad. Hormonprobléma lehet a dolog mögött, de nehogy azt hidd, hogy ez olyan ritka, meg fura. Azt mondanám, hogy minden 4-5. lány ismerősömmel előfordult.
És igen, évekig eltart.
Mindaddig, ha megpróbálsz kicsit elmélyülni a dolgaidban, több időt szánni magadra, szabad/nyugodt időszakodban összeszeded a gondolataidat, és próbálod elképzelni, hogyan kezeled le a kis konfliktusokat, az biztos segíteni fog valamit. Sajnálom, hogy a szüleid nem veszik komolyan. Ilyen korban fokozottan figyelniük kéne rád, és tolni előre téged az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!