Amint elkezdenék valami újat, ami előbbre vinne az életben egyből eszembe jut a korábbi összes kudarcom és elkezdek félni attól, hogy ez sem sikerül. Hogyan lehet ezen túllendülni, hogy elmúljon a félelem?
Az életben kevés dolog sikerül elsöre.
Még a sikeres embereknél is rengetegnek van rossz élménye akár évekig is vissza utasítják öket, a terméküket és soknak több tíz év után kezd beindulni a karrierje...
A kudarcokból tanulj, de ne álljanak eléd. Ha 10x csalódsz akkor is tovább.
"Sokkal rosszabb a tudatlanság mint a kudarc "
Ebben nagyon igazad van!
Erröl nekem ez jutott eszembe:
Nem az számít, mekkorát ütsz, hanem hogy mennyi ütést állsz ki, mikor talpon kell maradni.
Hú, ne tudd meg mennyi szar dolgon,kudarcon, bukáson mentem át, viszonylag rövid idő alatt...
Ezeknek a nyomai néha még a mai napig feljönnek enyhe szorongás formájában neccesebb napokon.. (de csak néha)
Egyébként meg ha nem akarsz hibázni, ne csinálj semmit.
A fejlődésnek ez az útja, ez visz előre. Nincs olyan, hogy kudarc. Ha okos vagy, minden bukásodból hasznosíthatsz később valamit.
Keress valami triviális, egyszerű dolgot, amitől parázol, és győzd le azt a félelmedet, az az életed összes területére pozitív hatással lesz.
Pl. ilyenre gondolok, hogy én tériszonyos vagyok, de elmentem sziklát mászni ismerősökkel, aztán akármennyire is fostam meg remegtem meg minden bajom volt, felküzdöttem magam a 10 méter magas sziklafalon. Aztán egy másodikon, az már magasabb volt, aztán egy harmadikon, az még magasabb, már vagy 18 méter, és így tovább. A nap végére már elég jól kontrollálni tudtam a félelmemet, mondhatni alig félve mentem fel meg le az utolsó falon.
És ez egy tök jó önbizalom növelő volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!