Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan győznél meg valakit,...

Hogyan győznél meg valakit, aki az öngyilkosság gondolatával játszik, hogy az életet válassza?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 29. 22:46
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Olvasd el vele Robert Lawson- A lélek útja vagy Michael Newton- Lelkünk útjai köteteit. Hidd el, másképp fog gondolni utána az életére.
2017. ápr. 30. 00:51
 12/22 A kérdező kommentje:
A kérdés rólam szól. Azert kellett igy feltennem, mert különben egyből kitörölték volna a moderátorok. Nem tudok hinni benne, hogy később boldog leszek. Voltam pszichológusnál. Szedek gyógyszert. Nem érzem, hogy segítene.
2017. ápr. 30. 01:03
 13/22 anonim ***** válasza:
Csak olvasd el a könyvet, át is küldhetem doc-ban. Utána dönts.
2017. ápr. 30. 01:05
 14/22 A kérdező kommentje:
Nekem mindegy, de eleve nem hiszek olyasmiben, hogy "lélek". Ez csak egy régies töltelékszó, amit hol a pszichére, hol a személyiségre mondanak.
2017. ápr. 30. 01:09
 15/22 anonim ***** válasza:

Aki az öngyilkosság gondolatával játszik, általában nem közli előre a szándékát nagyon senkivel.

Aki meg ilyenekkel riogat, általában csak arra vágyik, hogy érzelmileg zsarolhasson valakit, vagy csak sajnálatot akar, meghalni biztosan nem.

2017. ápr. 30. 01:13
 16/22 A kérdező kommentje:
Én nem riogattam senkit. Egyszerűen józan érveket várok arra vonatkozóan, hogy miért érdemes élni. Mi van, ha én azt gondolom, hogy az életnek csak az az értelme, hogy eljussunk addig a belátásig, hogy merjük elengedni azt magunktól, és nekem van igazam?
2017. ápr. 30. 01:16
 17/22 A kérdező kommentje:
Pl. mit válaszolna eg lelkisegélyszolgálatos, ha megkérdezném? (Nem fogom felhívni). Úgy érzem elfogytak az illúzióim. Olyannak látom az életet, amklyen valójában, és így nem kell.
2017. ápr. 30. 01:23
 18/22 anonim ***** válasza:

Nem terveztem,hogy hozzászólok miután 0-ra lettem pontozva,de látom kezdesz értelmesebb irányba kapisgálni.

Senki nem tud neked érveket adni ugyanis azokat saját magadnak,a saját intellektusod,vágyaid,álmaid,személyiséged alapján alakítod.

Ha semmi más értelmét nem látod a létednek csak a halálra való felkészülést és úgy érzed ezzel már végeztél,nem igazán értem miért kell itt gyiken megerősítést várnod.

Mert ha készen állnál nem akarnádvmegvitatni hiszen tiéd lenne a végső bölcsesség ;) Szóval hagyd ezt a púder dumát plösö aztán hívd fel anyut,aput és érdeklődd meg jól vannak-e!

2017. ápr. 30. 01:31
 19/22 anonim ***** válasza:

Azért az életet kell választani, mert ez a helyes, számtalan lehetőséged van rá, hogy javíts a helyzeteden és boldog legyél. Képzeld vannak tolószékes, rokkant, súlyos betegséggel élő, kéznélküli, lábnélküli, vagy más fogyatékossággal élő emberek, akik nem adják fel és boldogok is.Olvassgas kicsit:

[link]

[link]

2017. ápr. 30. 03:08
 20/22 A kérdező kommentje:

"Nem terveztem,hogy hozzászólok miután 0-ra lettem pontozva,de látom kezdesz értelmesebb irányba kapisgálni"

Én nem pontoztalak le, ahogy mást sem, erre szavamat adom. Ugyanis én, sokakkal ellentétben, nem like-gombként tekintek a kezekre.

"Mert ha készen állnál nem akarnádvmegvitatni hiszen tiéd lenne a végső bölcsesség ;)"

Hát az biztos nem, kivel eleve elég fiatal vagyok. A végső bölcsesség, ha nem is az enyém, de eljtottam egy olyan pontra, ahol már semminek nem látom értelmét.

"Szóval hagyd ezt a púder dumát plösö aztán hívd fel anyut,aput és érdeklődd meg jól vannak-e!"

Ők köszönik, igen. Csak én ezzel nem sokra megyek, mert apámmal nehéz negyed óránál többet beszélgetni bármilyen lelki dologról. Neki kb. az az életfilozófiája, hogy hagyni kell mindenta fenébe, és mindenre a munka a megoldás. Én ennélmegy cseppet bonyolultabbnak érzem magam. Egy traumát pl nem hiszem, hogy meg lehet oldani ezzel a módszerrel.

2017. ápr. 30. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!