Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan birkózzak meg az...

Hogyan birkózzak meg az öngyilkosság gondolatával?

Figyelt kérdés
Lassan 40.-ik X-em felé, se egzisztenciám, se férj, se párkapcsolat, gyermekem nincs. Teljesen egyedül vagyok, szinte napról-napra. Barátaim száma kevés, illetve alig több, mint kettő, aki igaz. Nekik sem merem elmondani, mit érzek lélekben. Állásom alkalmi, mindig határozott határidejű, így jövedelmem épp hogy elég a túléléshez. Problémámmal a szakember részemről nem megfizethető. Hívtam lelki elsősegélyszolgálatot is, átmeneti vigaszt kaptam. Egyszerűen nem szabadulok a gondolattól, hogy "szemete" vagyok a világnak, egy hulladék, nincs létjogosultságom élni. Félek a szenvedéstől, hogy ha bármit teszek magammal, nem sikerül, rosszabb esetben megnyomorodom, másoknak leszek terhére, jobban mint így. Félek. Egyedül vagyok, kilátástalan az életem. Munkámban, életemen mindig kihasználtak, egyszerűen nem látom a kiutat... Könyörgöm segítségért...

2014. dec. 12. 12:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
keress rá a Villás Bélára youtube-on és hallgasd, nekem ő segített.
2014. dec. 12. 13:00
 2/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Tudsz esetleg linket küldeni, ha itt lehet? annyira kétségbe vagyok esve... :(
2014. dec. 12. 13:11
 3/15 A kérdező kommentje:
Egyre kevesebb az esélyem, hogy megteremtsem azát életem megfelelő útját, sajnos szakmunkás nőként egyre kevesebb az esély, hogy valahova engem alkalmazzanak, ezért kénytelen vagyok alkalmi munkát vállalni. Nincs jövőm, igazán jelenem sincs.. Csak arra gondolok, jobb lenne túllépni mindezen,egyszerű módon, ha meghalok. Nem akarok drámát
2014. dec. 12. 13:26
 4/15 anonim ***** válasza:
rengeteg előadása van fent a youtube-on, nekem mindig azt dobja ki amire éppen szükségem van, simán beírod, hogy Villás Béla és ott rámész egy előadására, 2 órásak szoktak lenni, én leírni nemtudom, mennyire jobb lett az életem azóta hogy őt megismertem, neked is segíteni fog, csak szimplán hallgasd ;)
2014. dec. 12. 13:40
 5/15 anonim ***** válasza:
Hm! Sajnálom így alakult az életed. De párkapcsolatot miért nem próbálsz kialakítani, az sosem késő, ha már gyereked nem is lesz, de legalább egy párod legyen az életben. Az igazság, hogy én is hasonlóan vagyok, csak én fiatalabb néhány évvel nálad és munkám sincs jelenleg, de még annyira nem vagyok befordulva. Mindig a remény érzet az ami fenntart. De az biztos hogy egyedül lenni nagyon rossz :(
2014. dec. 12. 14:52
 6/15 Victoria. válasza:
Tudom hogy most kilatastalannak tunik minden es semmi sincs ugy ahogy megalmodtad de most probalj meg mindent felretenni es kutidztitani az agyad. Irj egy listat arrol hogy milyen almaid vannak az eletben.miket szeretnel elerni.es a mai naptol koncentralj ezekre a dolgokra probalj ezekert elni. apro pici lepesekkel. iratkozz be tanfolyamokra, kepzesekre,sportolj. Ezek nem feltetlenul penz koteles dolgok.Meglatod ha elindulsz az uton egyre konnyebb lesz es magadhoz vonzod a jo dolgokat. Ha keves is a baratod annal jobban becsuld meg oket!! Ne feledd az egyenes utak nem kepeznek tapasztalt sofőröket es az igazan nehez leckeket a legjobb tanulok kapjak. Sok sikert es erot kivanok Neked !! Ne feledd nem vagy egyedül! :)
2014. dec. 12. 15:04
 7/15 anonim ***** válasza:
Én is hasonló helyzetben vagyok, ráadásul súlyos szorongással, de öngyilkosságon nem gondolkodom. Egy ideje pszichiáterhez járok, remélem segíteni tud valamennyit.
2014. dec. 12. 18:34
 8/15 anonim ***** válasza:

Nehéz bármit is tanácsolni, pont nekem uyganis én is kilátástalan helyzetbe vagyok. Én a családom miatt.

Párkapcsolatot ajánlanám mindenképp és ha lehetőséged van külföldi munkát ahol megfizetnek. Úgy lesz értelme az életednek, tervezgethetsz nyugodtan.

Én minden nap arra gondolok, hogy meg kellene ölnöm magam.

Engem csak az anyám tart vissza hogy ő nem tudná ezt elviselni. Más különben én már rég nem élnék.

27/F

2014. dec. 12. 23:20
 9/15 anonim ***** válasza:

Hívd fel a Lelki Elősősegélyt a 137-00 ingyenes hívószámon. Eléred Telekom vagy T-mobile hívószámról (fülkéből is) hétfőtől szombatig 9-21 óra között. Pillanatnyi segítséget tud adni, és talán elindulni is segít, hogy kitaláld, hogyan tehetnéd jobbá az életed.

Néhány ötlet: kezdj el mozogni, sportolni, a testmozgás "boldogsághormonokat" szabadít fel, amitől jobban érezheted magad. Ez lehet intenzív gyaloglás (legalább 30 perc), futás, vagy otthoni torna, a neten van egy csomó edzés videó.

Keress valamilyen közösséget (akár vallásit, akár valamilyen hobbira épülőt, ami van a közeledben).

Próbálj arra koncentrálni, hogy az életed jobb lehet, állj neki minden napnak úgy, hogy ez a mai jó lesz, kihozod belőle a legtöbbet, legjobbat. Este gondold végig, aznap milyen pozitív élményeid voltak (apróságok is lehetnek, pl. valaki rád mosolygott a buszon vagy hallottál a rádióban egy jó zenét - élj úgy, hogy figyeled a pozitívumokat, és a nap végén ezeket idézd fel). Így mindig csak az adott napot kell túlélned minél jobban, nem 10 éves tervekre koncentrálni.

Hallgass a youtube-on előadásokat Pál Feritől vagy Bagdy Emőkétől (ha a nevüket beírod a keresőbe, egy csomót kiad).

Kitartást! És 2 barát nem kevés!!! :)

2014. dec. 13. 10:01
 10/15 Makra Péter Endre ***** válasza:
Két barát nem kevés, ahogy az egyik válaszadó megjegyezte. Nehéz tanácsot adni, hiszen az ön esetében az élet értelme kérdőjeleződik meg, mégha túlzóan is. Nincs olyan, hogy jön valaki és az boldoggá tesz. Csak magunkra számíthatunk, és ezt kell tudatosítanunk magunkban. Elkezdhet sportolni, pozitívan gondolkodni, de a legfontosabb, hogy fogadja el önmagát, olyannak, amilyen. És szeresse ezt a "nőt", mert kedves, szerény, jóravaló! Higyjen magában, akarjon biztos állást, ne féljen ezt megcélozni. Játsza azt, hogy magabiztos! Ha lesz következő kérdése, az ne az öngyilkosságról szóljon. Ezer tanácsot kaphat, ami segít munkát, barátot, szerelmet találni. Ne féljen. Nincs oka rá!
2014. dec. 13. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!