Hogyan birkózzak meg az öngyilkosság gondolatával?
Figyelt kérdés
Lassan 40.-ik X-em felé, se egzisztenciám, se férj, se párkapcsolat, gyermekem nincs. Teljesen egyedül vagyok, szinte napról-napra. Barátaim száma kevés, illetve alig több, mint kettő, aki igaz. Nekik sem merem elmondani, mit érzek lélekben. Állásom alkalmi, mindig határozott határidejű, így jövedelmem épp hogy elég a túléléshez. Problémámmal a szakember részemről nem megfizethető. Hívtam lelki elsősegélyszolgálatot is, átmeneti vigaszt kaptam. Egyszerűen nem szabadulok a gondolattól, hogy "szemete" vagyok a világnak, egy hulladék, nincs létjogosultságom élni. Félek a szenvedéstől, hogy ha bármit teszek magammal, nem sikerül, rosszabb esetben megnyomorodom, másoknak leszek terhére, jobban mint így. Félek. Egyedül vagyok, kilátástalan az életem. Munkámban, életemen mindig kihasználtak, egyszerűen nem látom a kiutat... Könyörgöm segítségért...2014. dec. 12. 12:42
11/15 anonim válasza:
Hasonló helyzetben vagyok én is, igaz én még csak 18 vagyok. Viszont az én esetemben teljesen biztos, hogy soha nem lesz jobb. Eddig akármennyit próbálkoztam semmi nem változott. Nekem már tényleg csak az öngyilkosság maradt :( De neked azért szurkolok, remélem te erősebb vagy, mint én, és megtalálod a boldogságot végül.
12/15 anonim válasza:
Nekem a keresztény hit segített. Ha hiszel Istenben, nem érzed úgy többé, hogy egyedül vagy a problémáiddal. Magam is voltam életem során mélyponton, öngyilkosság közelében. Jelenleg se biztos az egzisztenciám, munkanélküli vagyok. Sokat segít nehézség idején a Zsoltárok könyvének olvasása. Te is kipróbálhatod, üsd fel valahol és olvass el egy-két zsoltárt. Sokat segített a kereszténység és Jézus megértésében ez az ószövetségi könyv.
A kereszténység tanítása szerint van gondviselés, nem a vak véletlen irányítja az életed!
13/15 A kérdező kommentje:
Végtelen hálám mindenkinek! És nagy nagy köszönet a válaszokért!!! Sajnos olyan állapotban voltam a napokban lelkileg, hogy az internetre nem is léptem fel... A válaszokat és a nagylelkű segítséget most próbálom feldolgozni, és ezúton megköszönni mindenkinek! Hívtam lelki elsősegélyszolgálatot ismét, sajnos a kontakt nem volt megfelelő, vagy Én nem nyíltam meg, nem tudom... valahogy nem sikerült a vigasz. Megvallom nem is mástól várom, csak próbálok fix pontokat keresni az életemben, de semmi. Tényleg semmi. Most még fokozódott is a napokban, mert egészségügyi problémákkal is szembesültem, (ami igaz, nem most, csak most magamba mélyedve elkezdtem rajta gondolkodni) és elég hanyagul kezeltem a fizikai fájdalmakat, és rá kell vennem magam egy kivizsgálásra, mammográfiai vizsgálatra. Igazából nem is akarom tudni, van -e baj, vagy nincs. Fogalmam sincs merre induljak. A két igaz barátomat nem merem a problémáimmal terhelni, félek, talán nem ilyennek ismernek, nem is értenék. Nem tudom...
2014. dec. 18. 14:42
14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kedves Makra Péter! Valóban szeretném a túlzó drámát elkerülni, de nem tudok a gondolattól szabadulni. Igen a 2 barát nem kevés, sőt, hálás vagyok az életnek, hogy a barátaim, de mégsem vagyok bátor megosztani velük az érzéseket, ami nem az Ő hibájuk, hanem az Enyém. nem akarom elidegeníteni őket ezzel. az az igazság, sosem vártam mástól a boldogságot, de magányban, egyedül nehéz megtalálni az inspirációt, és motivációt.. sajnos gyengeségeimet nem túlzom, valóban azt látom, nem sokat érek, sem szakmailag, sem nőként..
2014. dec. 18. 14:53
15/15 A kérdező kommentje:
a kedves 11. hozzászólónak! Remélem, hogy mindig lesz jobb, ezért is kérünk tanácsot. Én bízom hogy Neked is jobb, és ha más nem is maradt, talán a remény... én sem tudom. Ha tudnám, alighanem nem kérnék tanácsot, hanem adnék. Abban bízom, erős vagy te is, én is, és mindenki aki hasonló gondokkal küzd. Nem is tudok mit mondani, mert én is kilátásalannak érzek mindent, de szeretnék ebből szabadulni, és remélem hogy erről elbeszélgethetünk egyszer, amikor te is közeledsz a 40-hez. Én bátorítalak. 18 évesen sok mindent elszalasztottam, a továbbtanulást.. stb.. muszáj volt dolgoznom hogy megéljek. Ha van módod, tanulj, és élj, én egyiket sem tettem.
2014. dec. 18. 15:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!