Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lesz valaki rasszista?

Hogy lesz valaki rasszista?

Figyelt kérdés
Nem provokálni akarok,csak érdekel a téma.
2017. jan. 8. 22:23
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
37%

Több összetevőből adódik. Egyrészt ki van mutatva, hogy a rasszistáknak alacsonyabb az intelligencia szintje

[link]

Másrészt szociológiai tény, hogy a rasszisták a társadalom vesztes rétegeiből kerülnek ki, és rasszizmusuk visszavezethető arra, hogy bűnbakot kell találniuk valamely kisebbség személyében a saját sikertelenségük magyarázatára. Pl. "Azért vagyok én csóró, mert a cigányoknak adják a segélyt." stb.

2017. jan. 8. 22:34
 2/57 A kérdező kommentje:
ah értem,és valaki lehet úgy rasszista hogy pl jó családból származik,csak pl a könyvben,neten olvasottak lesznek rá hatással ?
2017. jan. 8. 22:40
 3/57 anonim ***** válasza:
15%

Én úgy vagyok vele, hogy butaság, média, neveltetés kérdése. Nem kell elfogadni mindenkit úgy ahogy van, de pl. nagy butaságra utal ha valaki minden egyes romát utál, függetlenül, hogy tudná milyen ember.

Durva amikor valaki nem fogad el egy tiszteséges afrikai bevándorlót, de egy pedofil magyart igen.. Tehát szerintem viselkedést, jellemet kellene nézni, nem pedig a származást.

2017. jan. 8. 23:09
 4/57 anonim ***** válasza:
9%
Nem a származástól függ ,mien az ember.Minden féle ember csoportban van jó s rossz.
2017. jan. 8. 23:19
 5/57 anonim válasza:
92%
Én egy gazdag családban nőttem fel, de azóta utálom a cigányokat mióta kirabolták a nagyanyám és a barátnőit templomból hazafelé. akkora férgek voltak hogy csak 70 éves néniket tudtak kirabolni, engem is fenyegettek meg többször mert sajnos a belvárosban dolgozom. De azért ismerek 3 jó cigány de több száz rosszat... Ha valakinek egy nép nagyon sok rosszat okoz az valószínű hogy meg fogja őket utálni(főleg ha semmi jót nem okoznak neki/népének)
2017. jan. 9. 00:49
 6/57 anonim ***** válasza:
92%
1-2 kivételtől eltekintve, az összes ismerősöm a tapasztalata miatt lett rasszista. Többet megvertek vagy kiraboltak, az iskolában terrorizáltak.
2017. jan. 9. 23:40
 7/57 anonim ***** válasza:
90%
Ez most komoly, hogy törölve lettek azok a válaszok, amelyek romaellenesek?
2017. jan. 10. 08:00
 8/57 anonim ***** válasza:
93%

Ahogy látod utolsó. És leírtam miért lettem rasszista. Hogy gyerekorom ta megvertek, kiraboltak, a családomat fenyegették, és hogy ennek a mai napig nincs vége.

De van még egy dolog amit jobban utálok a romáknál. Az pedig ez a liberális nárcisztikus cenzúra ami a problémák megoldását hátráltatja mert nem akarunk tudomást venni a problémákról. És nem feltétlen az a probléma hogy itt törölték a kommentemet, hanem hogy az ember bárhol negatív véleményét fejti ki más rasszbeli emberekkel akkor az törölve van, ha meg nem tudják akkor rögtön le van rasszistázva.

Mint ahogy a terrorista merénylőkről megmagyarázzák a liberálisok hogy ők voltak az igazi áldozatok az elmeállapotuk miatt. Undorító ez a világ.

Egy dolgot megtanultam. Nincsen, és soha nem is lesz szólásszabadság. Mindenkinek addig érdeke fenntartani amíg a másik ember egyetért vele.

2017. jan. 10. 13:15
 9/57 anonim ***** válasza:

Onnan ahonnan én származom a rasszizmus a rossz tapasztalatokból születik és nem az alacsony intelligenciából. Tanult, magas intelligenciával és kifinomult életstílussal rendelkező emberek fordulnak ki önmagukból a rendszeres igazságtalanságok miatt.

Ismerek a falumban egy idős bácsit, aki körbekeríttette hatalmas nagy kerítéssel a veteményesét, mert a cigányszomszédai rendszeresen átjártak hozzá "legelészni" a nyáron.

Azóta erről a bácsiról sokan itthon úgy emlékeznek mint, aki rasszista. Szegénykém erre a sorsa jutott. Rasszista lett mert megpróbálta megvédeni azt, ami az övé volt és keményen megdolgozott érte.

Sokan kérdezték tőle, hogy miért fáj az neki, ha a "gyerkőcök" egy-két almát vagy körtét "elcsennek". Kérdezte egy olyan férfi tőle, aki egészen addig nem is tudta, hogy a bácsinak a szomszédjába kik laknak. A probléma az volt, hogy nem csak gyerkőcök jártak át és nem csak egy-két gyümölcsöt loptak el, hanem konkrétan a termés nagy részét. A kertje kifosztva és letarolva. És a bácsi így rasszista lett. Azóta folyamatosak a harcok a szomszédokkal, mert a mai napig felemlegetik nekik a nagy kerítést, amit legnagyobb sajnálatukra nem lehet már olyan könnyen megmászni. Persze így is, ezek után is próbálkoztak, de lényegesen nehezebbé vált a tolvajlás folyamata.

Na aztán meg jött a másik hatalmas bűne a bácsinak: vett egy kutyát, aki rendszeresen kijárt a kertbe és bizony nem nézte jó szemmel a betolakodókat. Na azóta már nincs lopkodás, de a bácsit cserébe úton útfélen lerasszistázzák.

Én nem tekintem magam rasszistának, de lényegesen romlott acigányokról alkotott véleményem, mióta a saját cigányosztálytársaim kirabolták a nagynénémet. Mikor nem volt otthon betörtek hozzá és elvitték mindenét. A legszomorúbb és fájóbb számomra az egészben, hogy ezeknek a fiúknak én segítettem állandóan az angol házijukkal, mert soha nem tanultak, semmit sem tudtak, de azt kiatapasztalták, hogy én nagyon szeretek segíteni és az osztályból én voltam a legjobb angolból. Így hálálták meg. Ugyanis tudták, hogy kit rabolnak ki. Tudták, hogy annak a nőnek a házát fogják tönkretenni, akinek az unokahúga rendszeresen korrepetálta őket.

Onnan ahonnan én származom nem a bőrszín, nem a származás számít, de bizony nem tagadhatja le senki, hogy kik azok, akik rendszeresen törvényt sértenek és megússzák, mert félnek, hogy rasszistáknak bélyegzik őket.

2017. jan. 12. 14:15
 10/57 anonim ***** válasza:
9%
De, igen, a rasszizmus az alacsony intelligenciából születik. Ugyanis nincsenek cigány, arab, fekete, stb. bűnözők, csak simán bűnözők vannak. A jog sem tesz különbséget, nem kap valaki súlyosabb büntetést ha fekete, és enyhébbet, ha fehér. Ha engem kirabolnak, akkor az elkövetőre haragszom, és nem a származására. Ha fehér rabol ki, ugyanolyan károm van, ugyanannyira vagyok mérges, mint ha egy cigány rabolt volna ki. Ez az, amit a rasszisták nem képesek felfogni a csökkent intelligenciájukkal.
2017. jan. 12. 17:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!