Ti, intelligensebb emberek, hogy bírjátok ki azt hogy körülöttetek mindenki debil?
Természetesen kicsit túloztam azzal hogy "mindenki", de lássuk be az emberek nagy része inkább idióta mint okos.
Legalábbis az engem körülvevő emberek kb. 80% biztos az.
És ti, akik hasonlóak mint én, hogy bírjátok elviselni azt, hogy mindenki ugyanazt a sz*rt majmolja, ha nem nézel TV-t akkor is találkozol ilyesfajta emberekkel, ingerekkel.
Én már rosszul vagyok a legtöbb aktuális szennytől, és azoktól az emberektől akiknek ez befolyásolja az életét.
A legújabb Valóvilág szériák, a szelfizés, kajafényképezés, minden sz*rt kiposztolok facebookra baromságok, de sorolhatnám éjt nappallá téve. Már olyanon gondolkoztam, hogy ez a világ nem nekem való.
#20.
Végre egy értelmes válasz.
Így látván, hogy másokat nem zavar ennyire, lehet hogy azért van ez a problémám, mer a hétköznapokban lévő stresszemmel párosul, és akaratlanul is mélyebben gondolkozok azon, hogy miért csinálják ezt-azt bizonyos emberek.
"csupán segítséget akartam kérni"
Javasolni csak azt tudom, amit a saját hozzáállásomról leírtam. Van, akinek a véleményére egyszerűen nem kell adni. Nem kell lehordani, ha elmesél valami olyasmit, ami nem érdekel, legfeljebb ha zavar, akkor megmondod, hogy téged ez aztán abszolút nem érdekel. De ha valaki a tévénézési szokásaid alapján ítél meg, na, pont az az, amire nem szabad adni. Engem is szóltak már le nem is kevesen, amiért soha nem preferáltam a hétvégenként erősen züllő életstílust. Volt, aki élettelennek tartott, volt, aki lúzernek, volt, aki csak sajnált, hogy "miből maradok ki"... de egyszerűen nem foglalkozok velük. Nem lehet mindenkinek megfelelni, mindig lesz olyan, aki rosszat gondol rólad. A kérdés csak az: belekezdesz egy szélmalomharcba, és egyfolytában azon stresszelsz, hogy mindenkinek megfelelj, vagy inkább önmagad leszel?
Igazad van, tudom hogy csak túl kell tenni magad ezeken, de nehéz.
Nyilván vannak pszichológiai problémáim is, családi ügyekből is kifolyólag, meg az iskolákban lévő beilleszkedés is nehezen szokott menni, de nem azért mert én leugatnák másokat, én szeretnék jóba lenni másokkal, de már középiskolában 2 különböző osztályt is megjártam, és mindkettőben kiközösítettek azért, mert más gondolkodásom van mint nekik.
En egyutt erzek a kerdezovel. Nem lehet kizarni a szennyet es nem csak azert mert a tema hat az emberre.
Azert is mert ha az ember szeretne hogy a gyereke normalis kozegben noljon majd fel akkor tenni kell azert hogy ez a helyzet megvaltozzon. Tenni kell azert hogy az embereket felvilagisitsd ha butak. Es ha nap nap utan szelmalomharcit vivsz a butak ellen akkor nem igazan fogsz lelkesedni es jo pofat vagni.
Érdekes a legtöbb válaszoló hozzáállása, akik szerint ha valaki intelligensebbnek tartja magát az átlagembernél, az biztosan csak beképzelt, valójában pedig hülye.
Intelligencia alatt most az intellektust értem, meg azt, hogy vannak saját gondolatai, és nem megy a birkanyáj után. Tudom, a szótári jelentése az intelligenciának nem ez, de ha már szinte mindenki ezt érti ez alatt, akkor legyen.
Szóval tételezzük fel, hogy a válaszolóknak igazuk van, és aki azt mondja magáról, hogy intelligens, az hülye. Ezek szerint aki valóban intelligens, az nem mondja magáról, hogy az, mert akkor nem lenne intelligens. Tehát egy intelligens ember magát átlagosnak vagy hülyének mondja. De akkor nem is intelligens, mert ha az lenne, akkor nem tenne ilyet.
Tehát a feltételezés hamis, és aki magát intelligensnek tartja, az nem feltétlenül hülye. Persze emellett az is igaz, hogy léteznek ilyen emberek, csak arra akartam rávilágítani, hogy nem kellene letámadni valakit csak azért, mert intelligensnek mondja magát.
Most, hogy kiokoskodtam magam, válaszolok is. Keresni kell (vagyis nem kell, de ajánlatos 1-2 intelligens embert, mert léteznek ilyenek is és velük barátkozni. Nem kell 100 barát, inkább 1-2 ilyen ember.
Erősen tudatos emberként én tudom miért van átlag embernek( 97-103 IQ) annyi agya, mint fél marék kavicsnak s csak sajnálhatom őket. Neked is ezt kéne. Válaszd logikát és ne konfrontálódj negatívan.
Ettől nem debilek csak relatívan buták.
Amikor erősen befolyásolt emberrel találkozok, vagy segítek rajta ahogy lehet ha lehet, vagy nem ha nem lehet.
Én meg MÁR semmitől sem vagyok rosszul. Túlságosan értem, bár mint említettem, nem vagyok átlag tudás szinten és nem is csak szimplán okosabb vagyok átlagnál.
Ne ilyeneken járjon agyad s kész.
Foglalkozz saját személyiségbeli fejlődéseddel és magad, mint ember, fejlesztésével.
Ne babylonban élj.
Ha átlagnál jobban látod dolgokat, gyorsabban fejlődhetnél, ne rendszerbeli dolgokkal foglalkozz.
Természetesen nem neked való. Nekik se, csak így lettek nevelve. Nem tehetnek róla de ez elég komplex és kettősséget magában hordozó.
Ha okokat szeretnél tudni és vagy tanácsokat kapni, nyugodtan írj rám.
28-asnak:
Az IQ nem feltétlenül azonos a tényleges okosság mértékével.
Iq agyi szintet mutatja egy megadott skálán.
Ergo de. Feltétlenül.
Iq teszt milyenségének hibája ha nem valos skálát mutat. De ez nem iq rendszer hibája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!