Aki sokat selfiezik, annak valójában önértékelési problémái vannak?

Nekem is vannak önértékelési gondjaim, de fényképeim láttán sírvafakadok, ezért egy képet sem töltök fel. :D
Az sem jó jel, ha egy fénykép sincs az illetőről.

Aki csak lájkokat és pozitív visszaigazolást vár tőlük, annak valószínűleg igen.
Aki azért teszi, mert tetszik magának, és szereti fényképezgetni, nézegetni magát, annak pont, hogy nem.
Csak érdekesség, én azt olvastam, az átlagosnál többet selfieznek egy kutatás szerint azok is, akiknek pszichopata vonásaik vannak. Ezt nem azért írom, hogy ezután rettegjetek a kacsaszájú divatmajom osztálytársnőitektől, hanem mert elég jó válasz a kérdésre. Bármelyik véglet lehet az oka, és persze van, aki teljesen normális önértékelés mellett is többet csinál az átlagnál, van egy ismerősöm, semmi baja magával, de nem is gondolja szépségkirálynőnek magát, ennek ellenére naponta csinál vagy ötöt, sminkben, smink nélkül, kiöltözve vagy otthoniban, ahogy éppen van, tökmindegy. Azt mondta, ő egyszerűen csak "szeret selfiezgetni, és ha unatkozik, csinál magáról párat". Emellett teljesen normális lány normális értékrenddel.

9-es, az is meg ez is. Az is önbizalomhiányos, aki valamit azért tesz, hogy tetsszen.
Persze lehet alapból önbizalma, de ha valaki ki van akadva, hogy nem kapott elég lájkot, azt negatív feedback-ként élik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!