Mik azok a szavak, kifejezések amik idegesítenek? Amitől majdnem a falra mászol?
Ilyenekre gondolok - és ezek a saját példáim is:
summa summarum, tejfakasztó, párom, üljetek le beszélgetni és a többi. Van több is, de hirtelen nem ötlik fel. Ötlik fel, ez is egy ilyen. :D Viszont ha olvasom, akkor elhúzom a számat. :D
-"Ellem, szöllő, szallag, bakkancs"
-Amikor rám szólnak, hogy "iparkodj már"
-pasim, csajom
-kismama beszéd...
-ledegradál
-amikor valaki a barátnőjét úgy hívja, hogy asszony
-g*ci, főleg, amikor minden 2. szava ez valakinek
-puki, popó, pocak, hapci, kuc-kuc
Juj de népszerű lett ez a kérdés! :D
Köszi a válaszokat, sokakban én is magamra ismertem, hogy mi idegesít. :D
Hát így hirtelen nem jut eszembe minden, de pl. a muris és a móka/mókás szavaktól kikészülök. A gügyögéstől dettó, főleg mikor már annyira elfajzott, hogy a gügyögésből nem tudod kikövetkeztetni az eredeti szót (pl. totosz tuta = okos kutya). Elég idegesítő az is, amikor valaki mindenáron idegenszavakkal akar dobálózni, de nem tudja használni őket/keveri a jelentésüket (pl. kolléganőm az abszurd helyett mindig absztraktot mond).
Amit még utálok, hála valamelyik gyógyszeres reklámnak, az a "nyák". Undorító egy szó :D Egyelőre ennyi jutott eszembe.
kukori = kukorica
pömpölő = fütyi
tenti = alvás
bömös = BMW-s
köhém-köhém = kuc-kuc
napszemcsi
csámcsám
csalinkázik
pattantyú = pattanás
Ezeket mind az uram/párom gyűjtötte össze, amikor használta őket, és kértem, hogy ne tegye, mert idegesítenek :D
Projekt, babaprojekt, okos, kapiskál, szepeg, hebeg, tejci, pasim, csajom, kisember, gyerMek.
Most ezek jutnak eszembe.
Még eszembe jutott:
A "törpe" szó, mint a "gyerek" szinonimája.
Dobbantás - amikor valaki kilép valamilyen helyzetből.
Nem semmi. :D
Mi a fene az a kaukció? :D Mert kaucióról hallottam csak :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!