Van még valaki aki kivan a "kismami" megszólítástól? Vannak olyan kifejezések amik idegesítenek?
Van még valaki aki kivan a "kismami" megszólítástól? vagy csak én? :D A kismama még ok, bár az sem nagyon tetszik, de ami végképp kiborít az a "kismamik"... mikor még többesszámba teszik! Áh! :D Inkább: leendő anyuka, pocakos, várandós, vagy bármi más! A "pocaklakót" is csak akkor tudom elfogadni, miután már egy kicsit kifejlődött az embrió, mondjuk az első hetekben nem.
Vannak olyan kifejezések amik idegesítenek?
:)
én néha poénból gyártok bizonyos emberekkel ilyen szavakat (puszcsika).
A pozi, meg menzi okai: naponta 1300 kérdésre válaszolnak, szinte mindig ugyanazt, gondolom unalmas kiírni. Én még csak nevetek rajta :)
Az írásod nagyon vicces, magamra emlékeztet, nekem szoktak ilyen kirohanásaim lenne.
A pocaklakót kifejezetten szeretem, én általában kistesónak, vagy csimotának hívom :)
A kismami? Hát másoknál nem zavar, de sosem tudnám így hívni magam. Ha olyan közegben vagyok is, akkor is inkább azt mondom, hogy x hetes terhes. A várandós sem jön a számra.
Nem értem, hogy miért zavar a kismama kifejezés. Ez már nagyon régóta benne van a szókincsünkben. Jobb, mintha pocakosnak hívnának minket.
"Adják már át a helyet a pocakosnak!"- ez szólhat a sörhasú bácsinak is. :)
Engem leginkább az idétlen és értelmetlen rövidítések zavarnak, na meg a helyesírás teljes hiánya.
Engem a menszi, barnázás,rózsaszínezés, pozi, negi teszt idegesít nagyon. Volt itt olyan is ,hogy :"tojcsis folyás".
A kismama még oké, a kismami gáz. Mégjobban idegesít,ha valaki a babáját elnevezi valami idiótaságnak: mogyoró,zsebibaba,kindertojás és társai.
Én konzervatív vagyok: ami a hasamban van: magzat, én pedig terhes vagyok. :)
Ti tényleg ilyen felesleges dolgokon gondolkodtok? Engem nem zavar egyik sem de ha tehetem nem mondom azt hogy terhes vagyok mert nekem ez nem teher.És a babámat sem hívom magzatnak pedig konzervatív ember vagyok,de ettől a hideg ráz !
Sajnos eleget voltam kórházba mielőtt a harmadik babám összejött ott írják minden papírra a magzat elnevezést.
Szomorú de a saját papíromon is olvastam nem egy alkalommal,hogy elhalt magzat.
28 hkm
Kedves Ibolya!
Ha felesleges dolgok ezek, akkor te miért írsz ide? Ha téged nem zavarnak ezek a dolgok, nem értem mit vitázol itt.
Ha bánt a magzat kifejezés, nagyon sajnálom, de ami a hasadban van, nem más mint egy MAGZAT, te pedig terhes nő vagy, ha tetszik,ha nem. Mit szólnál, ha elhalt zsebi babát írnánk az orvosok a papírra? Tudod mi csak nevetni akartunk a hülye kifejezéseken, úgyhogy felesleges itt osztanod az észt és sajnáltatni magad a sikertelen terhességeid miatt!
Az előtted író voltam!
Kedves névtelen!
Nem vitázom veletek csak leírtam a véleményem.Elvégre is mások véleményére is kíváncsi volt a kérdező!Nem tudtam,hogy csak akkor írhatok ha veled maradéktalanul egyet értek? Tudom az igazán konzervatív emberek mint TE véletlenül sem értenek a másikkal egyet és mint a tapasztalat is mutatja bele érezni sem tud a másik helyzetébe.Nem nem szeretném,hogy zsebi babát vagy más ilyet írjanak a papírra. Sőt nem is sajnáltatom magam de remélem,hogy a TE MAGZATOD egészséges és soha nem jársz úgy mint én!Majd akkor nem volna ekkora szád és nem alkotnál olyanról véleményt amiben nem volt részed!!!!!
Remélem jól múlik a pocakosságod és a zsebi babád is jól van!!!!!Neves hiszen csak egy jót akarunk nevetni!!!!
Fel is merült bennem egy újabb kérdés.
Ami lehet csak nekem szokatlan, mert nekem az első kasbabám van útban. (Ezért elnézést is, ha bántó a kérdés.)
De...nekem olyan furcsa feldolgozni, ill. megérteni azokat, akiknek már van gyerekük és azon szomorkodnak, hogy nem tudnak teherbe esni a következővel, vagy a 4.-el. ?????? Ez nem olyan súlyóságú, mint akinek az első nem jön össze, nem? Az sokkal megrázóbb, a többieknek már van babájuk, gyermekük, akiket szerethetnek, nevelhetnek, őket már nem annyira sürgeti az idő sem. Vagy nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!