Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mik azok a szavak, kifejezések...

Mik azok a szavak, kifejezések amik idegesítenek? Amitől majdnem a falra mászol?

Figyelt kérdés

Ilyenekre gondolok - és ezek a saját példáim is:

summa summarum, tejfakasztó, párom, üljetek le beszélgetni és a többi. Van több is, de hirtelen nem ötlik fel. Ötlik fel, ez is egy ilyen. :D Viszont ha olvasom, akkor elhúzom a számat. :D

2016. jan. 28. 08:59
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
Hát nekem sok ilyen van. Legjobban azt utálom hogy kisilabizál meg belefeccöl, ezeket a való életben alig hallom csak tv-ben de ott falra mászok tőle. Ott van még a magyar nyelv leghülyébb szava a fitymál, ezt csak idősebb tanáraimtól hallottam akkor se értettem hogy lehet ilyen hülye szót kitalálni. Nem szeretem mikor valaki úgy akar okosnak tűnni hogy latin kifejezéseket használ pl.summa summarum vagy mea culpa stb. Aztán, mikor a nőt ugye nőnek hívják a férfira meg azt mondják hogy "ember". Talán a nő nem ember? Meg a férjre az "uram"is ilyen. Van még sok csak most nem jut eszembe.
2016. jan. 28. 12:24
 12/39 anonim ***** válasza:

Igazán nincs olyan, amitől a falra másznék, nem vagyok annyira idegbeteg, hogy felhúzzon az, ha valaki olyan kifejezéseket használ, amik nekem nem tetszenek.

De azért tudok pár példát, aminek borzasztó kellemetlen a hangzása a számomra, a teljesség igénye nélkül most ezek jutnak az eszembe:

élettársam, kedvesem, baby, barinő, asszonypajtás, babaproject, pocaklakó. A gügyögős szavak, pl.: éheske, álmoska, kajcsi, telcsi. Amikor a neveket úgy becézik, hogy csak az elejét mondják: Zsu (Zsuzsa), Gab (Gabi) stb.

2016. jan. 28. 12:29
 13/39 anonim ***** válasza:
zoral, flesch, voltam románban, görögben, németben, zorkó, forma ha jut még eszembe írok
2016. jan. 28. 13:22
 14/39 anonim ***** válasza:
"Jó volt a fotós" - na engem ez nagyon felkúr :D
2016. jan. 28. 14:23
 15/39 anonim ***** válasza:
Ja meg még: nem tudnál-e helyett nem-e tudnál:D meg mikor valaki viszont hallásra helyett viszontlátásra-t mond.
2016. jan. 28. 14:49
 16/39 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkel, és főleg kutyával való állandó gügyögés - mindkettő megérti ha normálisan szólnak hozzá, sőt a gyerek még azt is fogja tudni hogy a kutya az kutya, nem pedig "vau"
2016. jan. 28. 15:09
 17/39 anonim ***** válasza:
Lucskos.
2016. jan. 28. 16:18
 18/39 anonim ***** válasza:
100%

Engem a "párom" kifejezés irritál valamiért. Valami csajjal beszélgetek, és amikor a pasijára utal, akkor azt mondja, hogy a "párom" így meg úgy...

A másik, ami eszembe jut, az idióta közhelyek és idézetek. "Ami nem öl meg, az megerősít" és az ehhez hasonló marhaságok. "Tegyél meg mindent az álmaidért", "Küzdj a céljaidért", "Aki nagyon akarja, az bármit elérhet". Fuj, wáá... Főleg az irritál, amikor egy céges honlapon az ott dolgozóknak a fényképes bemutatkozó szövegük alá kötelező ilyeneket kiírni (találkoztam már ilyennel).

2016. jan. 28. 17:14
 19/39 anonim ***** válasza:
100%
12-es vagyok, még eszembe jutott a csajom, pasim. Elég szörnyű. Meg mikor úgy mondják a vécét, hogy véce.
2016. jan. 28. 17:23
 20/39 zgyzgy ***** válasza:
ledegradál, beleintegrál, lenyilatkozik, áttranszformál, átkonvertál, leredukál, felülír, átkereszteződik, raftingol, masteringol, banántot, kelletett, osztrákba, lifthof, besértődött, befogyott, beégett, kontrax (kontraszt), infulenza, inekció, anno akkor, most per pillanat, okafogyott, megpíározni, megfinanszírozni, megdizájnolni, kajázni, piázni, encsi üccsi, tesó, gádzsi, rendessen, hüttőszekrény, ellem, töllesztés, stb.
2016. jan. 28. 19:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!