Mik azok a szavak, kifejezések amik idegesítenek? Amitől majdnem a falra mászol?
Ilyenekre gondolok - és ezek a saját példáim is:
summa summarum, tejfakasztó, párom, üljetek le beszélgetni és a többi. Van több is, de hirtelen nem ötlik fel. Ötlik fel, ez is egy ilyen. :D Viszont ha olvasom, akkor elhúzom a számat. :D
Igazán nincs olyan, amitől a falra másznék, nem vagyok annyira idegbeteg, hogy felhúzzon az, ha valaki olyan kifejezéseket használ, amik nekem nem tetszenek.
De azért tudok pár példát, aminek borzasztó kellemetlen a hangzása a számomra, a teljesség igénye nélkül most ezek jutnak az eszembe:
élettársam, kedvesem, baby, barinő, asszonypajtás, babaproject, pocaklakó. A gügyögős szavak, pl.: éheske, álmoska, kajcsi, telcsi. Amikor a neveket úgy becézik, hogy csak az elejét mondják: Zsu (Zsuzsa), Gab (Gabi) stb.
Engem a "párom" kifejezés irritál valamiért. Valami csajjal beszélgetek, és amikor a pasijára utal, akkor azt mondja, hogy a "párom" így meg úgy...
A másik, ami eszembe jut, az idióta közhelyek és idézetek. "Ami nem öl meg, az megerősít" és az ehhez hasonló marhaságok. "Tegyél meg mindent az álmaidért", "Küzdj a céljaidért", "Aki nagyon akarja, az bármit elérhet". Fuj, wáá... Főleg az irritál, amikor egy céges honlapon az ott dolgozóknak a fényképes bemutatkozó szövegük alá kötelező ilyeneket kiírni (találkoztam már ilyennel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!