Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Utálom a gazdagokat?

Utálom a gazdagokat?

Figyelt kérdés

Sajnos rettenetesen irigy tudok lenni, szégyellem is magam érte. Hiszen nem a gazdagok tehetnek arról, hogy én szegény vagyok, hanem elsősorban én saját magam.

Próbálom úgy felfogni, hogy mindennek megvan az oka meg a helye a világban, és szükség van a szegényekre, másként nem lennének gazdagok.

Igyekszem nem kimutatni, de nagyon rosszul tudom érezni magam, amikor tehetős ismerős a képembe vágja, hogy sajnál minket, csórókat, mert sose leszünk a szintjén, meg hasonlók.

Hogy tudnám figyelmen kívül hagyni az ilyen megjegyzéseket? Meg hogy ne érintsen negatívan, ha valaki gazdag, ne legyek irigy.

Forduljak pszichológushoz esetleg?

(Nincs még végzettségem, tanuló vagyok)

2016. jan. 22. 12:33
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Olvass vissza, azért írtam pont az alkoholos példát, hogy lásd, milyen mikor általánosít valaki. Értelmezd! Mivel nem ismersz sem engem, sem páromat, és nem is kértem a jóslást, jót nevettem. Tisztában vagyok az életemmel. Ezalatt a 13 év alatt is tökéletesen kitartottunk párommal egymás mellett, amit elértünk, együtt értük el. Tudjuk honnan jöttünk, kik vagyunk, és mit szeretnénk. Együtt, a jövőben! Sajnálom, ezzel biztos csalódást okozok neked.

Leírtam azt is, hogy mit jelent nekem a gazdagság. Olvass vissza! Érdekes, hogy engem akarsz bántani azért, mert fontos számomra a pénz, mégis te sorolsz fel csupán tárgyakat amiket birtokolsz. Pénzért nem csak tárgyakat lehet venni egyébként, de ebbe ne menjünk bele, nincs értelme. A pénz egy eszköz, ami olyan életet biztosít számomra, amilyenre éppen vágyom. Mivel ez az én életem! ;) A tiédhez sok sikert kivánok Neked! Legyen olyan, amilyennek szeretnéd!

2016. jan. 31. 16:14
 22/25 anonim ***** válasza:
Látom közben személyeskedésbe is átmentél. Ez téged minősít. Engem nem a beszélgetőpartnerem anyagi helyzete befolyásol abban, hogy szóba állok-e vele, illetve, hogy milyen stílusban beszélek vele. Nem érdekel a pénze, az érdekel milyen ember. Az érdekel, hogy milyen stílusban, hogyan szól hozzám. De, mint írtam, nem ismersz, sem engem, sem a környezetemet, hozzáteszem a cselekedeteimet sem. Te az elejétől támadtál, és közölted, hogy nekem tönkre fog menni a kapcsolatom, mert van pénzünk. És én vagyok a gonosz, akit meg fog verni az isten? Érdekes a felfogásod! Én nem sértegettelek, ellenben te végig azt szeretted volna tenni velem. Tudod, ettől nekem nem lesz rosszabb. Lehet neked jobb lett, ha így van, örülök, hogy segítettem!
2016. jan. 31. 16:23
 23/25 anonim ***** válasza:

De nem is értem mi a bajod, a kérdezőnek adtam tanácsot, akit felemészt az irigység, és gazdagságra vágyik (ezt ő maga írta a kérdésében). Tanuljon, dolgozzon, hiszen elérheti a céljait, még fiatal is. Ezzel mi a gond? :D

Te mit tanácsolsz neki annak érdekében, hogy elérje amit szeretne? Ezek után kiváncsi vagyok!

2016. jan. 31. 16:30
 24/25 anonim ***** válasza:
33%

Figyi nagy arcú nekem erre nincs időm ,tudod van aki megdolgozik a pénzért ,van a se#g nyaló aki ha benyal a fönöknél akkor dől a lé :)

elsem olvastam a sok zagyvaságot ,zaért személyeskedtem mert elöszőr is te irtad hogy rosszidulatú ember vgay stb stb ,de nem magyarázkadok itt ,remélem kedves kérdező ha vissza nézed ezt a párbeszédet lejön hogy kinek van szive és kinek van csak pénze ,,,,jó tanulság ez hogy akarsze ilyen féreg lenni aki kérkedik a pénzével és lenézi aszegényeket és imádja a pénzt , én a családomat imádom a pénz mellékes ,egészségünk boldogságunk legyen ....

Kedves kérdező mert ennek a szivtaelen viasz bábúnak már nem írok egyet hajt csak a siker csillogás pénz ....Szóval kedves kérdező ilyen akarsz lenni????

Gondold át az ilyen ember tervezi a családját mint 1 programot nem spontán jön amikor apával még a mézes hetek vannak ,és együtt kőkeményen küzdve elérik céljaikat,,,,hanem terveznek bemeséli magának 13 év után hogy ő még milyen szerelmes :)

Kérdező úriember vagy leányzó itt a példa ő olyan mint 1 robot aki bevan programozva pénz keresésre és szerintem imádja a kocsiját nagyképűsködik ...ne légy ilyen ha el is érsz valamit az életben ne legyél ilyen légy alázatos tiszteld azokat az embereket is aki 2 kezi melóval dolgoznak hiszen nekik a kezükből eszünk ,pékek ,hentesek stb stb ne tervezz hanem ami szívből jön :) :) Törlöm is ezt a bugyuta beszélgetést mert Dagobert Aszony csak a karier pénz érdekli minthogy a családjába gyönyörködne ...nekem is jó tanulság volt ....örülök hogy szível születtem és hogy ayukám ilyenek nevelt ...kedves kérdező nem minden a pénz te is láttad most

2016. febr. 1. 06:23
 25/25 anonim ***** válasza:

Huhh, te aztán felhúztad magad!

Nem nyaltam be a főnöknek, mivel én vagyok a saját főnököm! Nincs rá szükség!

"te irtad hogy rosszidulatú ember vgay stb stb" - ezt nem igazán értem, de én nem írtam semmi ilyet! Összekeversz valakivel, vagy nem jól értelmezted a dolgokat.

Igen, 13 év, azt hiszem ez mindent elmond! A környezetemben sajnos kevesen mondhatják el magukról, hogy fele ennyi ideig is kitartanának egymás mellett. Igen, szerelem is van és szeretet is!

Sajnálom a keserűségedet, ez a fentebbi, belőled áradó gonosz szidalmazás pedig csak téged minősít!

Ismét minden szépet és jót kívánok Neked! Pont olyat, amilyet szeretnél.

Azt remélem én is, hogy a kérdező végigolvassa ezt az egészet!

2016. febr. 3. 01:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!