Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Megtámadott egy AUTISTA. Mit...

Megtámadott egy AUTISTA. Mit kellett volna tennem?

Figyelt kérdés
Kezdeném a legelején. Barátnőm akivel 3 hónapja együtt vagyok most látta elérkezettnek az időt arra, hogy elvigyen magához. El is mentem nagy boldogan örültek a szülei nekem. A 13 éves fiú autista testvére Robika is "úgy-ahogy" kezet fogott velem. De a beszéde nagyon fura volt nem is tudom milyen szavak lennének rá a megfelelők talán a "nyálas, nyávogó, kényes" alig érteni mit mond. RA házban "van egy számítógép ami csak a Robikája." Észrevettem, hogy Ha az anyukája oda akar ülni addig az apjának el kell terelni Robika figyelmét. Robika mindent megkap 13 évesen van benne vagy 80 kg egész nap chipset zabál, tv-t néz, mindenért nyávog és a szüleire természetesne nem hallgat. Ha az apja kiborul és finoman nyakonvágja Robika teljes erőből az apjának ront. Az én meglátásom szerint HIÁBA FOGYATÉKOS akkor sem kellene elkényeztetni ettől csak még rosszabb lenne neki. Szegény barátnőm meg mindig fél tőle, mert ha Robika neki megy vagy csak olyna kedve támad akkor szaladnia kell előle. Mellette persze mikor első alkalommal mentem oda, akkor mielőtt bemutatta nekem Robikát az anyja végigsztárolta, hogy jaj Robika ilyen meg olyan erős, nálad is válasabb (hozzáteszem én 185 cm és 80 kg vagy 4 éve thai és kick-boxolok) szóval egyáltalán nem tudott rámijeszteni vagy nem is tudom mi volt ezzel a célja.) Ám mikor második alkalommal mentem és csak barátnőmmel ketten voltunk otthon náluk akkor odaültünk ROBIKA GÉPÉHEZ hazajöttek ő ezt pont meglátta. Erre vinnyogva nekem jött és ráfogott az én kezeimre, amire én reflexből lehajítottam az ágyra a kis "Robikát". Erre szalad be az anyja, hogy "Jaj Robika, ne bántsd Tomit." Gondoltam magamaba a gyász se fél tőle. Erre Robika visítva feulgrott az ágyról nekem rontott én meg kihajoltam és torkonvágtam aki visszaesett az ágyra. Erre az anyja, közénk állt, hogy "jaj Robika ne bántsd Tomit." Mondom magamba, hogy ez az asszony hülye....erre a barátnőm berángatott a szobába, hogy hagyjam hagyjam. De kintről hallottam ahogy vinnyogva mondja a magáét. Mondom barátnőmnek én kimegyek. Mondja ne ne ne menj ki. Mondom jó. Erre utánna bejön az anyja, hogy béküljek ki Robikával menjek oda és had csapjon rá a kezemre kettőt. Mondom mivan? Elkezdi, hogy megbeszélte Robikával és akkor kibékültök. Mondom magamba ezek hülyék. De mondom jó kimentem és belementem. Rácsapott kettőt a kezemre és annyiba maradt,de akkor is már állt volna felfele az anyja úgy szólt rá, hogy jaj RObika nem nem szabad és közbe az anyja tömte a gyerek szájába a chipset. Mondom öööö oké.....Úgy vagyok vele ha még egyszer megyek és ezt fogja csinálni én tuti lecsapom. Tudom hogy beteg, de nem olyan fogyatékos, hogy ne tudjon járni vagy rohamai lennének vagy valami. Én úgy veszem észre, hogy csupán rohadtul el van kényeztetve. Nagyon-nagyon.....

2016. jan. 2. 19:38
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
39%

Azért kíváncsi lennék hogy akik leszólják mit tettek volna abban a helyzetben .

Bár a torkon vágás már túlzás .

megmondó emberek mindenhol :(

2016. jan. 2. 20:55
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Ez így vicces meg minden. Nekem is volt hasonló helyzetem, autista fiúval. A volt barátom öcsikéje volt. 14 éves volt, ő is vagy 80 kg. Mikor először mentünk a nagy bemutatásra. A volt barátom felkészített erre, hogy a tesójának mi a problémája. Ne ijedjek meg tőle, mert nagyon kedves, aranyos. Mondom oké, ápolónő vagyok tudom mi a problémája, engem nem zavar, szeretem a gyerekeket.

Mikor oda mentünk vittem neki ajándékba pár édességet mert tudtam, hogy szereti. Nagyon aranyos volt ölelgetett, meg is puszilt, mosolygott rám. Mondták is a szülei, hogy ez fura mert az idegeneket nem fogadja ilyen jól. Örültem is, hogy milyen aranyos, egyből belopta magát a szívembe. A nappaliban ültünk, beszélgettünk, ismerkedtünk. A kisfiú folyamatosan kis apró játékokat hozott, és adta a kezembe, én azt elvettem tőle, ő elment és hozta a másikat. Mikor pont az anyukájával beszéltem és nem vettem észre, hogy hozta az újabb játék adagot. Erre csak azt éreztem, hogy belemarkol a hajamba, azzal a lendülettel le is rántott a kanapéról, ahogy estem, ráestem az üvegasztalra ami szét vágta a kezemet. Ömlött a vér a kezemből, a hajam tincsekben a padlón volt, sírtam. Alig tudták a hajamból kiszedni a kezeit. Ráncigált a földön. Úgy kezelt mint egy rongybabát a magam 46 kilójával. Nagyon megijedtem. Majd mikor sikerült összeszedni magunkat, mikor mondta a volt barátom, hogy menni kell az ügyeletre a vágásokat összevarratni. Az anyukája még oda dobta, hogy miért nem figyeltem oda rá. Én kérek elnézést, hogy nem mindig a gyerekre figyeltem. Majd a kórházba kaptam 12 öltést.

Fél évig nem is mentem hozzájuk. Hívtak karácsonyra is akkor, de oda sem mentem nagyon féltem a gyerektől. Végül sikerült nagy nehezen rávenni magam, hogy elmegyek csak a szülei miatt. Amint beléptem az ajtón, azonnal 80 kiló nekem szaladt, és már harapott is. Lendületből ellöktem magamtól, ahogy esett beszakadt a feje. Nem is mentem beljebb a házba mert az anyukája már ordibált, hogy hogy tehetek ilyet egy beteg gyerekkel, meg milyen szívtelen vagyok. A kapcsolatunknak vége is lett. Nem szerettem volna tovább folytatni. 2 X találkoztam a szüleivel 2X sérüléseket szenvedtem, és mind a 2X én voltam a hibás.

2016. jan. 2. 21:02
 13/26 anonim válasza:
100%
Egy autistàval nehéz,nem ez a megoldàs,de a szükség nagy Úr. Az itt a probléma,hogy kb 5-6 év múlva anyuka nem fogja tudni lecsitìtani az akkorra kb 120 kg-os fiàt és összetör majd mindent és mindenkit. Ilyen agresszió mellett nem lenne szabad otthon nevelni, erre vannak a speckó intézetek ahol szakemberek tudnak ezzel mit kezdeni. De ez hosszútàvon ìgy nem fog működni ez az ami biztos.
2016. jan. 2. 21:04
 14/26 A kérdező kommentje:

A válaszolóknak valóban igaza van, hogy tenyleg sok volt az a torkonvágás, de megnézném a kötekedő kommentelőket, hogy ha ők az én helyembe lettek volna, ők mit tettek volna. :)

Az utolso előtti válaszolónak pedig csak annyit, hogy ez durva es igen en is ettol felek, hogy maskor jobban nekem jon es nekem is vagy ne adj Isten neki is valami nagyobb baja lesz. Az utolso válaszolónak pedig csak annyit, hogy mar most nem bírnak vele....akkor ign később a szüleit fogja bántalmazni vagy mi???

2016. jan. 2. 21:11
 15/26 anonim válasza:
23%
Gratulálok, volt értelme küzdősportokat tanulni annyi évig. Meg tudtál verni egy 13 éves, szerencsétlen gyereket.
2016. jan. 2. 21:27
 16/26 anonim ***** válasza:
20%
Ha torkon vágod,megfullad...Kamu kérdés
2016. jan. 2. 21:30
 17/26 anonim ***** válasza:
78%
Utolsó plz..
2016. jan. 2. 21:44
 18/26 anonim ***** válasza:
98%

Akik el vannak ájulva attól mert meglepődésében agresszívan reagálta le a helyzetet azoknak üzenem, hogy ezek a gyerek nem azok a kistesó jellegű kölykök. Ők a betegségükből kifolyólag nem úgy fognak nektek rontani ahogy a ti testvéreitek vagy a gyerekeitek. Ők nem játékból csinálják hanem kárt akarnak benned tenni, nem tudnak különbséget tenni az között, hogy veletek épp hogy játszanak. Ők nem fognak attól leállni mert nektek fáj, vagy épp eltörte néhány bordádat vagy újjadat.

6évig gondoztam hasonló pszihés problémával/betegséggel küzdő gyermekeket. Volt olyan skizofrén 15éves kisfiú akinek a nevelő apja azt mondta a vacsora asztalnál, hogy ha kell neki valami akkor ne az édesanyját ugráltassa hanem szolgálja ki magát. A srác a kenyészelő késsel elvágta a torkát este álmában.

Nyilván túlreagáltad kedves kérdező a helyzetet, de semmi olyat nem csináltál amitől téged mondjuk ki kéne közösíteni. Aki szerint meg túlzás volt kiábrándulni a lányból... Egy barátnőnek a családját is el kell fogadni, ha náluk van akkor hozzájuk kell igazodni. Ő nyilván nem akar egy autista gyerekhez igazodni. Teljesen jogosan.

2016. jan. 2. 22:53
 19/26 anonim válasza:
2%
Kamu, provokatív kérdés.
2016. jan. 3. 22:45
 20/26 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, szerintem igenis helyesen reagáltál, a torkonágást nem kell szerintem szó szerint érteni, valószínű, csak odacsapott, és ott találta kicsit be.

Viszont - nem írtad hány éves vagy - a helyedben inkább azon gondolkodnék, mennyire kifizetődő a barátnő egy ilyen háttérrel.

2016. jan. 9. 05:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!