Ha autista a testvérem akkor mennyi az esélye annak hogy az én gyerekem is az lesz?
Az én tudtommal pedig az autizmus esetén van családi halmozódás, bár a pontos genetikai háttere nem tisztázott, de a hajlam rá öröklődik.
Tehát mindenképpen nagyobb az esélye, hogy a gyerekednél is előfordul, ha már van a családban.
Mivel az autizmus egy genetikai eredetű neurológiai rendellenesség, ezért az öröklődésnek is van szerepe.
szerintem ez is pont olyan genetikai hiba, mint bármelyik, ha az egyik szülő hordozza és a másik nem, akkor pl. lánygyerek esetén kisebb a kockázat.
(férfi xy, nő xx, lánygyerek xx - kap egyiktől másiktól is x-et, és az egészséges dominál. nem véletlen fiúknál gyakoribb ez a dolog...)
szóval ha gyereket vállalnál, mindenképpen genetikus orvossal kell előbb konzultálni.... mert nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, ezeknél a lombikprogramoknál már a gyerek nemét simán lehet választani, de ki tudja, még mit nem tudnak szelektálni...
ne aggódj előre, szakembert keressél, ha aktuális a dolog, a mai orvostudomány sok mindenre képes :)
amúgy a tények alapján valószínűleg nagyobb az esélye.
de mondom, emiatt nem kell elkeseredni, sok minden befolyásolja, sok mindenki befolyásolhatja... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!