Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Titeket is elborzaszt, hogy...

Titeket is elborzaszt, hogy ennyire pénzcentrikus világban élünk? Várom a véleményeket! Kíváncsi vagyok. Ne haragudjatok, ha kissé bő lére eresztettem a mondanivalómat!

Figyelt kérdés

Az ötödikes kishúgomat több osztálytársa is macerálja.. A legtöbb gyereknek már van táblagépe és telefonja az osztályban, Anyáék viszont még nem vettek neki, mert nem látják értelmét. Mostanában azonban egyre többet gondolkodnak azon, hogy karácsonyra mégiscsak megveszik valamelyik kütyüt.. Testvéremet állandóan ilyesfajta kérdésekkel bombázzák: Neked miért nincs telefonod, tableted? Anyukádéknak nem futja rá? Hozzáteszem, hogy középosztálybeli családból származunk, a szüleink szellemi munkát végeznek, tehát szó sincs ilyesmiről. Emlékszem, amikor annak idején Én jártam 5.osztályba, engem is szekíroztak, hogy Anyukádék miért nem vettek még telefont Neked idáig? Akkoriban ugyanis a nyomógombos telefon számított akkora durranásnak! (Egyébként 19 éves leszek februárban.)

A testvérem már többször panaszolta, hogy vannak olyan napok, amikor nincs kedve iskolába menni. Az osztályukban akadnak jobb szellemű gyerekek is, viszont ők lényegesen kevesebben vannak, mint a divatmajmok. :/ Az osztálynak kb. mindössze 20%-át (!) alkotják olyan gyerekek, akik nem bégetnek együtt a nyájjal. Tehát ők azok, akik nem szólnak le más gyerekeket, amennyiben az illetőnek nincs telefonja, esetleg táblagépe. Ők is megkapják a magukét, amiért merik vállalni a véleményüket! Meglátásom szerint a gyerekek nagyon kegyetlenek tudnak lenni egymással szemben, nem válogatnak az eszközökben. A felnőttekről nem is beszélve! Aki egy kicsit is kilóg a sorból, azt kicikizik.. OFF: Szégyen, nem szégyen, én például lány létemre élek-halok a Stallone-filmekért! Nagyon szeretem a '80-as évek dalait, filmjeit. A zenéket illetően mindenevő vagyok, a mai zenék közül is meghallgatom azt, ami tetszik, az egyik kedvenc énekesem viszont Szécsi Pál, jóllehet ő a '60-as évek végén, '70-es évek elején számított népszerűnek.. Amikor szóba kerültek hasonló témák, és 1-2 emberrel megosztottam a véleményemet, kinevettek érte! Éppen ezért azóta nagyon megválogatom, kit fogadok a bizalmamba.. Általános iskolában engem is kirekesztettek, mert visszahúzódó, hallgatag, érzékeny lány voltam. Középiskolában azért már sokkal jobban alakult a helyzet, bár az ún. nagyokosok itt is megtaláltak! Viszont a gimiben életre szóló barátságokat kötöttem, azzal az 5-6 lánnyal azóta is tartom a kapcsolatot. <3

Szerencsére ők elfogadnak olyannak, amilyen vagyok, és sosem űznek belőlem csúfot a különc, csodabogár szokásaim miatt. Egyik barátnőm, Viki szavaival élve: "Nem baj, hogy nem mész a tömeg után, te egy üde színfolt vagy a világban!"

A másik esetet is tapasztaltam a saját bőrömön. Nem is olyan régen, amikor még középiskolába jártam, menőnek számított replika LV táskát, Nike Air Max-ot viselni. Nem mintha mostanára kiment volna a divatból.. Emlékszem, az ún. "menőcsajok" leszólták az olyanokat, akik nem hamisítványokkal a kezükben rohangáltak, mondván: "Ők eredeti példányt viselnek!" Holott már 50 m-ről ki lehetett szúrni, hogy a józsefvárosi piacon vették pár ezer forintért. Egyik barátnőm le is szögezte: "Inkább veszek noname, nevenincs terméket, mert replikát hordani szerintem ciki. Egy ruha nem attól fog divatosnak számítani, hogy az elején ott virít a hatalmas márkajelzés." És ebben teljesen igazat adtam Neki! Amint a nevében is benne foglaltatik, ezek a luxusmárkák egy szűk, tehetős réteg számára készülnek. Ehelyett mi történik? A divatmajom kislányok hamisítványokkal villognak! A mi osztályunkban is akadt jó pár olyan ember, aki lesajnálta a másikat, amennyiben az illető nem rendelkezett IPhone-nal, esetleg BMW-vel.. Pedig úgy vélem, nem ez határozza meg az embereket. A BMW-ben is ülhetnek gennyládák, míg a középkategóriás, Suzuki-kategóriájú autót vezetők közül is kerülhetnek ki rendes emberek. A másik esetet pedig még meg sem említettem. Egyik volt osztálytársnőm, nevezzük Nórinak, egy nyomógombos Sony Ericson telefonnal rendelkezett, amikor rajta kívül szinte már mindenkinek okostelefonja volt.. A lány egy ötgyerekes családból került ki, a szülei évekkel ezelőtt elváltak, tehát meg sem engedhette magának, mivel a legolcsóbb okostelefon is 30000 ft körül mozog. Másfelől pedig sokkal praktikusabbnak találta a régi Sony Ericsont, tehát esze ágában sem volt lecserélni a jó öreg nyomógombos telefont egy modern készülékre. És mi lett az osztályrésze? Állandóan bántották miatta! Sokszor elszörnyülködöm, hogy milyen irányba tart a világ.. A kérdés már csak az, hogy mi lesz a fiatalabb generációkkal? Belátható időn belül a gyerekek óvodába is okostelefonokkal, tabletekkel fognak járkálni?! Miért kell versenyt űzni abból, hogy kinek van több kütyüje, illetve replika cucca?

2015. dec. 7. 11:19
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
62%

Mi 5.-ben még tazóval játszottunk, meg fociztunk, ma meg már kicsit változott a világ, pedig nem vagyok vén róka...22 éves vagyok csak.

Nekem a pénz csak eszköz, nem úgy tekintek rá, hogy minden áron pénzt kell csináljak, emiatt én is sokszor megkaptam, hogy hülye vagyok, mert nem használom ki a lehetőséget.

Van 5 laptopom, 1 tabletem, 3 telefonom ettől még nem leszek több attól akinek még telefonja sincs...én informatikus vagyok, fejlesztettem az eszközeimet és a régiek megmaradtak, vagy egy 350e-es gép mellett kellett használtan 100e-es gép, attól még csak egy gép marad nem lesz világmegváltó...sokan nem is tudják kihasználni az eszközöket, csak játszanak, facebookoznak rajta, holott rengeteg előnyükre fordítható funkciót tartalmaz(hat), csak ezzel nincsenek tisztában, vagy ha mégis akkor sem élnek vele sokan.

Engem az tud legjobban felbaxni (már bocs a kifejezésért) amikor mások azt hiszik, hogy ők kevesebbek nálam, mert nincsenek olyan eszközeik, papírjaik, munkájuk......mint nekem, vagy másnak...

Az emberek már nem is embert látnak az emberben hanem a ruhát, a telefont, a papírt, a pénzt...

A pénz csak egy eszköz, hogy ne kelljen a hátunkon nehéz málhákat cipelni, hogy csere kereskedést folytassunk...sokan viszont istenítik a pénzt...

22F

2015. dec. 7. 12:30
 22/48 anonim ***** válasza:
73%

Én erre már nem mondok semmit.

Az emberek hülyék.

Most van Párizsban a klímacsúcs. Országok vezetői döntenek a sorsunkról. Ha most elcseszik, akkor nagyon valószínű, hogy már úgyis mindegy lesz ki milyen táskával meg kocsival flangál majd a jövőben. Majd mikor már nem lesz elég élelmiszer, rághatja a nike air max cipőjét.

De fogyasszunk csak, fogyasszunk orrba-szájba, ne törődjünk a következményekkel, kit érdekel. Pazaroljunk, mert a pazarlás jó. Az emberiség elbukik? Kit érdekel. Az a lényeg, hogy a 3. kocsimat is meg tudjam venni, az már nem érdekel, mi lesz majd 30 év múlva, tudok-e friss levegőt szívni vagy tiszta ivóvizet inni.

Bocsánat, hogy kiborultam, de undorító amit az emberek csinálnak.

2015. dec. 7. 12:36
 23/48 A kérdező kommentje:

A tazókra még én is emlékszem, noha én óvodában, illetve kisiskolás koromban játszottam velük. A Cheetos chipsekbe csomagolták őket.. :)

A foglalkozásodról jutott eszembe egy történet.. A 21 éves unokatestvérem (fiú), aki szintén informatikusnak készül, elment az egyik debreceni szórakozóhelyre 3 haverjával. Amikor telefonvásárlásra került sor, IPhone-t vett (de nem hivalkodásból, hanem mert tényleg azzal kel és fekszik.) 6 éves kora óta számítógépeket bütyköl, tehát nagyon otthonosan mozog az informatikában. Nem nagyon húzza elő a zsebéből a telefonját, ha egy mód van rá, ugyanis nem szeretne, ha pusztán az alma logó miatt ragadnának rá a lányok..

Ez azon a partin esett meg. A bárpultnál üldögélt, ugyanis rendelt egy italt, eközben megnézett valamit a telefonján. Egy fekete hajú lány a közelből ezt rögtön kiszúrta, és odament hozzá ismerkedni, 2 másik lánnyal együtt. Kis híján elolvadt az IPhone-tól.. A következő szöveggel indított: "Jé, IPhone-od van? És.. Van-e lakásod? Milyen az autód?" Erre ő odapörkölt a lánynak: "Én egy nagy sárga csodával járok... Amit villamosnak hívnak.." :D Mondani sem kell, a lányok egykettőre megpattantak.. :/

Ebben az esetben is bebizonyosodott, hogy mennyire sokan utaznak csupán a pénzre...

2015. dec. 7. 12:41
 24/48 A kérdező kommentje:
Kedves 10.válaszoló! Nem csodálkozom azon, hogy kibuktál.. Tényleg visszataszító, hogy a mai világban az emberek csak a státuszszimbólumokat halmozzák, miközben lemaradnak az életről.. :(
2015. dec. 7. 12:42
 25/48 A kérdező kommentje:

A kishúgom osztályában az olyan gyerekeket is megszólják, akik nem vesznek minden héten ruhát.. Undorító!!

A testvérem kb.3 hónapja kapott egy Du&Ki márkájú szettet (rengeteg ilyen ruhája van, mert nagyon jó minőségű, anno nekem is ilyet vásároltak a szüleim.) Úgy vélte, nem lesz abból probléma, ha ugyanazt a ruhát 2 napig viseli, hiszen nem izzadt bele különösebben.. Erre az állítólagos barátnője, nevezzük Juditnak, rászólt: Nóri, váltsd sűrűbben a ruháidat! Mióta szokás két napig ugyanazt viselni?

Én is el vagyok szörnyülködve, hová fajul a világ.. Nem csak a kütyük, hanem a ruhái miatt is kirekeszthetik az embert.. Szörnyű!!

2015. dec. 7. 12:54
 26/48 A kérdező kommentje:
Tényleg ne haragudjatok, hogy ilyen hosszasan taglalom, mik történnek, de úgy érzem, ki kellett írnom magamból az érzéseimet!
2015. dec. 7. 12:55
 27/48 A kérdező kommentje:
A mai világban bármi ürügyet jelenthet a kiközösítésre. Kizárnak a közösségből a ruháid, a testsúlyod, a ketyeréid alapján... :/
2015. dec. 7. 13:18
 28/48 A kérdező kommentje:
*kizárhatnak
2015. dec. 7. 13:18
 29/48 A kérdező kommentje:
De akkor is nagy az esély a kiközösítésre, ha valaki túlontúl csendes vagy nagyszájú. Mindent egybevéve nehéz az emberek kedvében járni.. :/
2015. dec. 7. 13:21
 30/48 anonim ***** válasza:
58%

nem is kell a hülyékhez tartozni :)

engem pl 3. szakmámnál sokan nem szerettek, mert alig jártam be és amikor bent voltam én voltam a "mindentudó", mert már volt hasonló szakmám + az adott irányba önállóan is rengeteget tanultam...nem akartam beilleszkedni és nagy haverságot kötni az idiótákkal, jól meg voltam az osztály normálisabb felével...akkora szakadék nem volt közöttünk, de őket zavarta, hogy én egyszerre vagyok "laza iskola kerülő" és "stréber mindentudó"...

nem kell mindenkinek megfelelni...a megfelelő társaságot kell megtalálni, csak néha nehéz...

22F

2015. dec. 7. 13:23
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!