Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Titeket is elborzaszt, hogy...

Titeket is elborzaszt, hogy ennyire pénzcentrikus világban élünk? Várom a véleményeket! Kíváncsi vagyok. Ne haragudjatok, ha kissé bő lére eresztettem a mondanivalómat!

Figyelt kérdés

Az ötödikes kishúgomat több osztálytársa is macerálja.. A legtöbb gyereknek már van táblagépe és telefonja az osztályban, Anyáék viszont még nem vettek neki, mert nem látják értelmét. Mostanában azonban egyre többet gondolkodnak azon, hogy karácsonyra mégiscsak megveszik valamelyik kütyüt.. Testvéremet állandóan ilyesfajta kérdésekkel bombázzák: Neked miért nincs telefonod, tableted? Anyukádéknak nem futja rá? Hozzáteszem, hogy középosztálybeli családból származunk, a szüleink szellemi munkát végeznek, tehát szó sincs ilyesmiről. Emlékszem, amikor annak idején Én jártam 5.osztályba, engem is szekíroztak, hogy Anyukádék miért nem vettek még telefont Neked idáig? Akkoriban ugyanis a nyomógombos telefon számított akkora durranásnak! (Egyébként 19 éves leszek februárban.)

A testvérem már többször panaszolta, hogy vannak olyan napok, amikor nincs kedve iskolába menni. Az osztályukban akadnak jobb szellemű gyerekek is, viszont ők lényegesen kevesebben vannak, mint a divatmajmok. :/ Az osztálynak kb. mindössze 20%-át (!) alkotják olyan gyerekek, akik nem bégetnek együtt a nyájjal. Tehát ők azok, akik nem szólnak le más gyerekeket, amennyiben az illetőnek nincs telefonja, esetleg táblagépe. Ők is megkapják a magukét, amiért merik vállalni a véleményüket! Meglátásom szerint a gyerekek nagyon kegyetlenek tudnak lenni egymással szemben, nem válogatnak az eszközökben. A felnőttekről nem is beszélve! Aki egy kicsit is kilóg a sorból, azt kicikizik.. OFF: Szégyen, nem szégyen, én például lány létemre élek-halok a Stallone-filmekért! Nagyon szeretem a '80-as évek dalait, filmjeit. A zenéket illetően mindenevő vagyok, a mai zenék közül is meghallgatom azt, ami tetszik, az egyik kedvenc énekesem viszont Szécsi Pál, jóllehet ő a '60-as évek végén, '70-es évek elején számított népszerűnek.. Amikor szóba kerültek hasonló témák, és 1-2 emberrel megosztottam a véleményemet, kinevettek érte! Éppen ezért azóta nagyon megválogatom, kit fogadok a bizalmamba.. Általános iskolában engem is kirekesztettek, mert visszahúzódó, hallgatag, érzékeny lány voltam. Középiskolában azért már sokkal jobban alakult a helyzet, bár az ún. nagyokosok itt is megtaláltak! Viszont a gimiben életre szóló barátságokat kötöttem, azzal az 5-6 lánnyal azóta is tartom a kapcsolatot. <3

Szerencsére ők elfogadnak olyannak, amilyen vagyok, és sosem űznek belőlem csúfot a különc, csodabogár szokásaim miatt. Egyik barátnőm, Viki szavaival élve: "Nem baj, hogy nem mész a tömeg után, te egy üde színfolt vagy a világban!"

A másik esetet is tapasztaltam a saját bőrömön. Nem is olyan régen, amikor még középiskolába jártam, menőnek számított replika LV táskát, Nike Air Max-ot viselni. Nem mintha mostanára kiment volna a divatból.. Emlékszem, az ún. "menőcsajok" leszólták az olyanokat, akik nem hamisítványokkal a kezükben rohangáltak, mondván: "Ők eredeti példányt viselnek!" Holott már 50 m-ről ki lehetett szúrni, hogy a józsefvárosi piacon vették pár ezer forintért. Egyik barátnőm le is szögezte: "Inkább veszek noname, nevenincs terméket, mert replikát hordani szerintem ciki. Egy ruha nem attól fog divatosnak számítani, hogy az elején ott virít a hatalmas márkajelzés." És ebben teljesen igazat adtam Neki! Amint a nevében is benne foglaltatik, ezek a luxusmárkák egy szűk, tehetős réteg számára készülnek. Ehelyett mi történik? A divatmajom kislányok hamisítványokkal villognak! A mi osztályunkban is akadt jó pár olyan ember, aki lesajnálta a másikat, amennyiben az illető nem rendelkezett IPhone-nal, esetleg BMW-vel.. Pedig úgy vélem, nem ez határozza meg az embereket. A BMW-ben is ülhetnek gennyládák, míg a középkategóriás, Suzuki-kategóriájú autót vezetők közül is kerülhetnek ki rendes emberek. A másik esetet pedig még meg sem említettem. Egyik volt osztálytársnőm, nevezzük Nórinak, egy nyomógombos Sony Ericson telefonnal rendelkezett, amikor rajta kívül szinte már mindenkinek okostelefonja volt.. A lány egy ötgyerekes családból került ki, a szülei évekkel ezelőtt elváltak, tehát meg sem engedhette magának, mivel a legolcsóbb okostelefon is 30000 ft körül mozog. Másfelől pedig sokkal praktikusabbnak találta a régi Sony Ericsont, tehát esze ágában sem volt lecserélni a jó öreg nyomógombos telefont egy modern készülékre. És mi lett az osztályrésze? Állandóan bántották miatta! Sokszor elszörnyülködöm, hogy milyen irányba tart a világ.. A kérdés már csak az, hogy mi lesz a fiatalabb generációkkal? Belátható időn belül a gyerekek óvodába is okostelefonokkal, tabletekkel fognak járkálni?! Miért kell versenyt űzni abból, hogy kinek van több kütyüje, illetve replika cucca?

2015. dec. 7. 11:19
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok annyira jó fej, mint az egyes. Néha elborzadok, néha jót nevetek az ilyen embereken. Elég szégyen, hogy van,aki egy marék pénzért a saját anyját eladná. Elég végig böngészni a kérdéseket itt GYK-n is.

De, ez van.

https://www.youtube.com/watch?v=vc9bMY6lGw0

Nem is nagyon keresem az ilyen emberek társaságát, inkább igyekszem megtalálni azt a néhány kevésbé anyagiasat,mint te.

Egyébként ebbe a szülőknek is nagy a felelőssége,akinek csak abból áll a nevelés,hogy megveszi a gyereknek,amire kinyitja a száját, de semmi több.

Saját tapasztalatom szerint, azok a gyerekek később többre viszik, akik nem ezüstkanállal a szájukban születnek. Míg a pénzesebbek később is csak tengnek-lengnek az életben.

24/f

2015. dec. 7. 12:05
 12/48 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van! Sokan elnyomják az egyéniségüket azért, hogy ne rekesszék ki őket a közösségből.
2015. dec. 7. 12:05
 13/48 A kérdező kommentje:
Láttam már több olyan tehetős gyereket, akinek felnőttkorára teljesen kicsúszott a lába alól a talaj.
2015. dec. 7. 12:09
 14/48 A kérdező kommentje:
Visszakanyarodva a 5.válaszolóhoz. Igen, ha a gyerek szegény, de szerető családban nő fel, az sok dolgot kárpótol, ami hiányzik.
2015. dec. 7. 12:10
 15/48 A kérdező kommentje:
Noha az egyik ismerősöm gazdag családban nevelkedett, később meghasonlottá vált.. Sokan ugyanis csak érdekből álltak mellette, kihasználták.. :/
2015. dec. 7. 12:12
 16/48 A kérdező kommentje:
Arra akarok rávilágítani, hogy a gazdagság, illetve szegénység nem feltétlenül rossz dolgok. Az a legfontosabb, hogy élményeket szerezzünk, szeressük egymást!
2015. dec. 7. 12:14
 17/48 anonim ***** válasza:

"Saját tapasztalatom szerint, azok a gyerekek később többre viszik, akik nem ezüstkanállal a szájukban születnek. Míg a pénzesebbek később is csak tengnek-lengnek az életben."-

Én és egy régi ismerősöm példáján számomra ez pont fordítva van...

2015. dec. 7. 12:17
 18/48 anonim ***** válasza:

Igen, ez a legfontosabb, nem aszerint kell megitelni egy szemelyt, hogy milyen penzugyi reteghez tartozik, hanem hogy tud-e ugy viselkedni mint egy ember.

Amugy meg a lanyok akiket emlitettel es replikakat hordtak, azok sem tehetos csaladbol voltak. Ha onnan lettek volna akkor nem csak replikara futja, illetve, hogy meg ezzel fel is vag, azt jelenti, hogy ugy igazan semmi masra nem tud buszke lenni. Csak igy erzi azt, hogy o most mar valaki. En ezt csak arra tudom visszavezetni, hogy otthon nem foglalkoztak vele.

2015. dec. 7. 12:24
 19/48 A kérdező kommentje:
Hát nem is tudom.. Én ismerek tehetős embert, aki felnőttkorára életképtelenné vált, de olyat is, aki még nagyobb szerencsét kovácsolt magának.. A szegények között is előfordul mindkét eset..
2015. dec. 7. 12:24
 20/48 A kérdező kommentje:
Így igaz! Például az eredeti LV táskához nem jut hozzá akárki.. Vicces látvány, amikor egy olyan lány menőzik az "eredeti" táskájával, akinek a fél ruhatára a New Yorker-ből való.. :D
2015. dec. 7. 12:27
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!