Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek 99%-a miért nem...

Az emberek 99%-a miért nem őszinte, ha a másik emberrel problémája van?

Figyelt kérdés

Régóta foglalkoztat ez a kérdés, legyen az felnőtt, vagy gyerek, ha valakinek negatív véleménye van egy adott személyről, azt nem az aktuális illető szemébe mondja meg, hanem kipletykálja barátnőkkel, a párját kibeszéli a srácokkal egy sör mellett, stb-stb..

Ha egy adott illetővel gondja van egy embernek, azt miért nem tudja neki face to face elmondani? Fél a megbántódástól? Mi történik akkor ha megbántódik?

Ha úgyis káros személy az illető akkor miért fél, hogy összeütközik a két vélemény?

Lehet kevesebb jó ismerőse lesz az adott személynek, de az őszinteség mindig jobb út.

febr. 16. 22:53
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
87%
Mert akkor ez a világ csupa hullákból és gylkosokból állna. Ugyanis nem mindenkivel lehet értelmesen megbeszélni a dolgokat, nem mindenki képes kulturált kommunikációra. :)
febr. 16. 23:06
 2/23 anonim ***** válasza:
93%
Mert nem egyszerű konfrontálódni.
febr. 16. 23:07
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak akkor nem őszinték. Kb semmikor se, mikor ők megmérettetésnek éreznek ezt-azt. Ezért vannak fasirtba az emberek, mert ha nem félreértés volt, akkor kibukott hazugság

Másrészt kevesen vannak, akik a kéretlen bunkóság és az őszinteség között jól tudnak lavírozni

Ezt érett agyú, őszinte férfiként írom.

febr. 16. 23:12
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert félnek a konfliktusoktól. Pedig a közeli kapcsolataikban megéri az őszinteség. Másrészt egy párkapcsolaton vagy barátságon sebet üt, ha a másik megtudja, hogy a háta mögött kibeszélték.

Ahol ez érthető, az a munkahely. A főnökének csak nem mondhatja meg face to face az ember, hogy egy idióta. Ilyenkor otthon az ember a párjának, anyjának, stb. panaszkodik. Ez még érthető és nem jellemhiba.

febr. 16. 23:26
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően én a bunkó tahókat igyekszem kerülni, de ha nagyon a képembe másznak, akkor beolvasok nekik.. Régebben gyakran szembesítettem őket saját magukkal, mostanra már inkább az elkerülés módszerét választom, mert faszokkal nem lehet értelmesen beszélni.
febr. 16. 23:30
 6/23 anonim ***** válasza:
84%

Volt olyan kolléga, akinek a szemébe mondtam - miután csúnyán átvert és kihasznált - hogy legközelebb legyen őszinte. Erre törölt a FB ismerősök közül (óvodás szint) és azóta válogatott aljasságokat kell eltűrnöm, például azzal fogad, hogy tudom-e hogy csak én nem kaptam fizetésemelést és hasonlók.

De volt olyan is, hogy nagyon szerettem volna valamit őszintén megbeszélni egy ismerősömmel, de nem akart személyesen találkozni, írásban is alig reagált, majd eltűnt.

febr. 16. 23:35
 7/23 anonim ***** válasza:
83%
7.: Igen, sajnos ilyenek a sunyi, alattomos emberek.
febr. 16. 23:36
 8/23 anonim ***** válasza:
42%

Van ilyen "túl őszinte" ismerősöm, nincs létező ember lassan, aki 5 méteren belül elfogadná a személyét.

Velem is kismilliószor tahó volt(bocsánat, őszinte), mindezt úgy, hogy én vagyok az egyik legutolsó a világon, aki megbántana bárkit is személyesen.

Az ilyen "utálom az embereket", meg "cinikus", "csipkelődő" tuloajdonságokkal bír.

Hát ha erre élvez, vállalja a következményeket.

tegnapelőtt 01:43
 9/23 A kérdező kommentje:

"Mindezt úgy, hogy én vagyok az egyik legutolsó a világon, aki megbántana bárkit is személyesen."

De, elmondod a szomszédnak, barátnőidnek/haverjaidnak, rokonaidnak, hogy milyen gáz az illető.

Hát bocs, akkor már inkább nekem a szemembe mondják, hogy egy f@rok vagyok ha így van, és én is megteszem ugyanezt, de csak akkor, ha valóban így gondolom.

tegnapelőtt 01:56
 10/23 anonim ***** válasza:
89%
Az emberek többsége tényleg abban érzi magát komfortosnak, hogy a szemébe hazudjanak, eljátsszák, hogy legjobb barátnők/barátok aztán a háta mögött a másik mindennek elmondja, áskálódik. Aki mindenkinek a pofájába mosolyog és aztán ahogy elfordul belé rúg, az rendben van. De hogy valójában nem kedvel az ember mindenkit, és attól még lehet jó ember, az tabu. Azt sem értik egyesek, hogy a csesztetés meg a beszólogatás nem egyenlő azzal, hogy őszintén elmondanak neki valamit. Neki, nem pedig a háta mögött róla.
tegnapelőtt 02:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!