Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek 99%-a miért nem...

Az emberek 99%-a miért nem őszinte, ha a másik emberrel problémája van?

Figyelt kérdés

Régóta foglalkoztat ez a kérdés, legyen az felnőtt, vagy gyerek, ha valakinek negatív véleménye van egy adott személyről, azt nem az aktuális illető szemébe mondja meg, hanem kipletykálja barátnőkkel, a párját kibeszéli a srácokkal egy sör mellett, stb-stb..

Ha egy adott illetővel gondja van egy embernek, azt miért nem tudja neki face to face elmondani? Fél a megbántódástól? Mi történik akkor ha megbántódik?

Ha úgyis káros személy az illető akkor miért fél, hogy összeütközik a két vélemény?

Lehet kevesebb jó ismerőse lesz az adott személynek, de az őszinteség mindig jobb út.

febr. 16. 22:53
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
9es személyében ott is van az irodák sztárja, aki szemtől szembe mindenkivel édesded aztán a háta mögött mindennek elmondja, kipletykálja a többiekkel, aki neki nem tetszik. A legtöbb zárkózott, cinikus ember, pont az ilyen emberek miatt lesz olyan, amilyen. Nem megy bele ezekbe a képmutató játszmákba, nem tud ezekkel a kétszínű emberekkel mit kezdeni. Az őszintesége megmarad, aztán úgyis ő lesz a bűnbak, rajta fognak gúnyolódni a háta mögött, kizárják mindenből és még nem csinált semmit, csak nem tudott ilyen sunyi lenni.
febr. 17. 02:37
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Arra miért büszke valaki, hogy soha senkinek nem mondja meg, amit gondol, vagy amit például vezetőként muszáj lenne?? Attól nem jó ember lesz, hanem álszent. Az ilyen mindenkinek azt mondja, amit a másik hallani akar; egy szélkakas, nem lehet rá számítani.

Ha meg nem tartja magában sem a véleményét, hanem másokkal csámcsog rajta, mert ő meg arra élvez, akkor még sz@rkeverő is.

Akik utálják az embereket, azok pont az ilyen embereket utálják és pont e miatt. Nem csoda, hogy nem jön ki jól velük. Van, aki nem képes az egyenességre.

febr. 17. 05:19
 13/24 anonim ***** válasza:
85%
Ezt én is észrevettem, sajnos egyre rosszabb irányba megy el a világ. Emberek nem képesek az embertársukkal normálisan viselkedni. Kibeszélnek, kigúnyolnak mindenkit a háta mögött. Tudod miért? Mert irigyek. Megpróbálják lerombolni az önbizalmad, szurkálódnak piszkálódnak. Nem is értettem soha ezt a társadalmat. Saját szüleim munkatársaim gúnyolnak napi szinten és mondják hogy senki vagyok, én mégse vesztem el a magamba vetett hitemet. Úgy is elérek mindent amit szeretnék azért mondják, hogy úgyse mert nem esne nekik jól, hogy nekem sikerült! Őszinteséget hírből nem ismerik hazudós elcseszett társadalomban élünk.
febr. 17. 06:27
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
14.: Én azt látom, ebből a szempontból régen se voltak az emberek jobbak.
febr. 17. 08:46
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

„Túl őszinte”? Vagy az igazat mondja, vagy nem. Inkább az cinikus, ha valaki erkölcsileg felsőbbrendűnek érzi magát amiatt, hogy ő senkinek nem meri megmondani a véleményét, de rohan kibeszélni a háta mögött, zsigeri rosszindulattal. Ő is használhatná az őszinteség eszközét, pl mondhatná, hogy „ezt bántónak éreztem” „én inkább azt szeretem, ha” stb, de ehhez nincs gerince, csak a háttérben lejáratni. Engem nem érdekel, ha bunkón is, de inkább mondja a szemembe, amit akar, legyen ember.

„Vállalja a következményeket” – ergo ha már ilyen főbenjáró bűnt követett el, hogy igazat mondott, akkor indulhat a jogos bosszúállás. Na, ezért nem divat az őszinteség.

#14 Nem mindig irigység. Ha azt kérem, hogy legyen inkább őszinte, ne hitegessen és ettől vérig sértődik és vegzálni kezd, az inkább valami önértékelési probléma, vagy túl nagy ego. Ha meg örömét leli abban, hogy a másiknak kárt/fájdalmat okoz, talán nincs más forrása erre.

febr. 17. 15:36
 16/24 anonim ***** válasza:
Van, aki nem képes a szemtől-szembe őszinteségre: sem adni, sem fogadni. De a saját frusztrációit úgy vezeti le, hogy a másikba szúr. Persze csak a háta mögött. A többségnek egy őszinte szava nincs egymáshoz. Így meg a kisebbség, aki őszinte, mert szerinte így tisztességes, ki lesz kiáltva ellenségnek, ők a bunkó, a Grincs és társai. Az még a jobbik eset, ha azért nem őszinte valaki, mert nem akarja megbántani a másikat, de ezt vastagon felülírja, amikor a háta mögött kezdi furkálni.. Legtöbbször csak gyáva, kétszínű.
febr. 17. 16:15
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarnak az emberek őszinteségen alapuló kapcsolatokat. Macerás, meg becsületesnek kell lenni hozzá. Napi office megfigyeléseim: az angyalarcú, aki csak szépeket mond neked tud a leggonoszabb lenni, amikor nem hallod. És mindenkiről képes úgy beszélni, mint egy szardarabról, csak nem a szemébe. Az őszinte, még ha bunkó is, ugyanazt fogja a szemedbe mondani, amit másnak is rólad. Gyakorlatilag sokkal megbízhatóbb, mint bárki más. Az „utálok mindenkit” típusúak nem akarnak jópofizni, elvannak. Ez csípi valaki szemét, elkezdi basztatni. Ha odaszól, hogy hagyják békében dolgozni, akkor felháborodnak és már lehet is kin gúnyolódni. Nálunk így megy ez.
febr. 17. 18:28
 18/24 anonim ***** válasza:
52%

44-es férfi zokni vagyok

Keresem őszinte páromat (nálam csak a nők jönnek szóba)

febr. 17. 18:55
 19/24 anonim ***** válasza:
Mondjuk én nem lepődök meg, ha tahó velem valaki, aki tudja, hogy én a háta mögött gúnyolom. Kérdező, az, hogy negatív véleményed van valakiről, az nem jelenti, hogy káros személy az illető. Mert ha te vagy egy egoista, kizsigerelő ember, akkor negatív véleményed lesz arról, aki nem vesz részt a pocskondiázásban. És már kezded is róla terjeszteni, hogy milyen egy utolsó szemétláda. Ettől ő káros személy lesz?
febr. 17. 19:03
 20/24 anonim ***** válasza:
Vannak helyzetek, ahol nem lehet őszintének lenni - itt van pl. a munkahelyem. Itt már átestünk a ló túlsó oldalára... már az sem oké, ha vkinek a felettesének kulturáltan jelzem, hogy az illetőt újra kellene trénelni, mert hiányosságai vannak... ugyanaz az illető egy apróbb, kulturált kritikára is bőg és jelent a HR-nek. Attól még frusztrál a viselkedése és ahogy dolgozik, és valahol ki kell adnom magamból, ha nem akarok megőrülni.
febr. 17. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!