Vitatható Lázár kijelentése, mely szerint akinek nincs semmije, az annyit is ér?
Lázár szerint akinek nincs semmije, az annyit is ér
Lázár János nem hisz abban, hogy valaki önhibáján kívül is bajba kerül. Legalábbis Hódmezővásárhely polgármestereként a városi közgyűlésen arról beszélt, hogy "akinek nincs semmije, aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér". Fia viszont "jó parti" lehet úgy húsz év múlva, ha jól alakul a forint-euró árfolyam.
Lehet ezt vitatni? Szerintem nem és abszolút igaz.
Maszlag duma hogy a pénz nem boldogít és nem csak az számít. A pénz nem boldogít az még oké (dehogynem….) de a vagyoni helyzet igenis egy olyan objektív mérőszám amely megmutatja valaki értékét.
És igaza van abban is hogy én sem hiszek az olyan embereknek akik szerint „más” tehet az ő sanyarú sorsukról. Mindig más a hibás a szomszéd a főnök a szülők az egész világ csak ők nem. Kamu maszlag túró.
Akinek egy szaros gatyája van az annyit is ér amennyije van.
A több fizetés nyilván a tudás, tapasztalat függvénye
Igen. Vagy haverok sógorok komák függvénye ld Mészáros Gázszerelő úr pl.
Annyit se ér mint egy lepkefing aztán lassan az ország leggazdagabb embere.
Aki már hallotta szóban nyilatkozni hát sötét mint az éjszaka.
Tudás képesség stb? Ja persze.
Egyébként objektíven végiggondolva: itt egy ember (én) aki reggeltől estig dolgozik akit naponta hülyének néznek (hiszen 10 meg 12 órázok 8 órás pénzért) és aki tudja hogy ha meg mer szólalni azonnal repül. Lóg a belem egész hónapban semmire sincs se időm se pénzem, zsíros kenyéren élek és mégis még így is gond hogy a turkálóban ruhát vegyek magamnak más levedlett használt rongyát.
És tudom hogy más út nincs mert ha itthagyom az okádék munkahelyem még ezt is elveszítem.
Tartsam magam értékes embernek? Mire fel?
Hát én nem annyi biztos.
lehet az sem akinek tele a zsebe, de legalább tele a zsebe.
Ugye tudod mit mond erre a maszlag szarra amit it tolsz nekem egy szegény ember?
Azt hogy legyek gazdag és majd akkor eldől a pénz boldogít-e.
Meg azért egy fűtetlen lakásban üres hűtővel és szakadt gatyával a napi 10 órás meló után nehéz boldognak lenni.
Lehet: egy üveg tömény pia és boldog leszel de az is kamu boldogság.
"Ugye tudod mit mond erre a maszlag szarra amit it tolsz nekem egy szegény ember?
Azt hogy legyek gazdag és majd akkor eldől a pénz boldogít-e."
És tudod mit mond erre más? Azt, hogy ne legyél gazdag, ne várd, hanem TEGYÉL érte.
Várni könnyebb, de attól nem nagyon lesz több pénzed, míg tanulni, szorgalmasnak lenni nehéz, de jelentősen jobb eséllyel lesz belőle pénz.
szorgalmasnak lenni nehéz
Definiáljuk a szorgalmasságot egy olyan ember viszonylatában aki napi 10-12 órákat melózik. És ha netán kiderülne hogy én nem vagyok szorgalmas akkor meg fogom kérdezni, ha én nem akkor az aki ki se kel az ágyból az mi?
"Azt hogy legyek gazdag és majd akkor eldől a pénz boldogít-e. "
Ha a szakadék szélén állsz és le akarsz ugrani hogy meglásd összetöröd-e magad vagy sem, akkor sem hinnél másnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!