Vitatható Lázár kijelentése, mely szerint akinek nincs semmije, az annyit is ér?
Lázár szerint akinek nincs semmije, az annyit is ér
Lázár János nem hisz abban, hogy valaki önhibáján kívül is bajba kerül. Legalábbis Hódmezővásárhely polgármestereként a városi közgyűlésen arról beszélt, hogy "akinek nincs semmije, aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér". Fia viszont "jó parti" lehet úgy húsz év múlva, ha jól alakul a forint-euró árfolyam.
Lehet ezt vitatni? Szerintem nem és abszolút igaz.
Maszlag duma hogy a pénz nem boldogít és nem csak az számít. A pénz nem boldogít az még oké (dehogynem….) de a vagyoni helyzet igenis egy olyan objektív mérőszám amely megmutatja valaki értékét.
És igaza van abban is hogy én sem hiszek az olyan embereknek akik szerint „más” tehet az ő sanyarú sorsukról. Mindig más a hibás a szomszéd a főnök a szülők az egész világ csak ők nem. Kamu maszlag túró.
Akinek egy szaros gatyája van az annyit is ér amennyije van.
Logika: annyit érsz amilyen személyiséged van.
Minden mást felejts el vagy küld hozzám.
Az tudja csak igazán , hogy a pénz nem boldogít akinek van, mégse az és nem azért , mert nincs meg mindene, hanem, mert rájön , hogy nem lehet mindent pénzért megvenni...ezt a "kisemberek" hiszik , hogy ha van pénz akkor csak öröm van...persze, a pénz sokat számít és sok gondot levesz az ember válláról , de aki nem boldog az életében az pénzzel se lesz az, csak tudja majd pótolni vele amitől ugyanolyan üres lesz, de legalább nem veszi észre. A pénz a számlákra kell meg az ételre. Az ételt ma pazarolják, tárgyak pedig nem kellenek az igazi boldogsághoz.
Ezért mondják, hogy a pénz nem boldogít.
Egypéldát momdanék:
Tőzsdézel, nagyon gazdag vagy. Elkövetsz, egy hibát és elveszted mindened. Nem érdemelsz 1 második esélyt? Ha az utcára kénuszerülsz, ezt nehezen kapod meg...és persze tegyük fel, hogy bűncselekményt nem követtél el.
Másik példa: te vagy egy busz sofőr, de autobaleseted volt, elvesztetted a fél kezed. Mit fogsz csimálni? Nem fognak sehol sem alkalmazni.
Szóval: Lázár kijelentése csak részben igaz, mert valóban sok olyan homeless van, aki maga tehet arról, hogy hol tart, de szintén sokana nem a saját hibáikból vanmak az utcán.
Ő könnyen beszél, neki ebben az országban már semmi baja sem lehet...
Lehet ezt vitatni. Nem egy embert ismerek, aki a világ legkiegyensúlyozottabb embere a 140 ezres fizetésével, akinek meg 3-szor annyi van, az egész életét depressziósan tölti, hogy miért nincs neki több. Aki pénzzel a segge alatt született, az meg csak mázlis volt. Semmivel nem ér többet annál, aki éjjel-nappal dolgozik, de rossz helyre született.
Plusz az hogy ki mennyit ér, megint teljesen relatív. Te nyilván azt hiszed magadról hogy sokat érsz, a kérdésed alapján szerintem meg semmit.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aki a világ legkiegyensúlyozottabb embere a 140 ezres fizetésével,
Hát 140 ezres fizuval én is kiegyensúlyozott(abb) lennék!
De jelenleg szaros minimálbérért nyomom....
És igen, ettől még áll a kérdésem: én aki napi 10-12 órákat nyom szaros nettó 70-ért az mit ér? Egy nagy szart, semmit. És most magamról van szó.
Nemcsak, hogy vitatható, hanem egyenesen törlandő és kiröhögendő.
Olvasd el Lázár süket szövege helyett Dickens Karácsonyi Ének c. művét és megtalálod a választ.
Ha nem érted, menj az elsőhöz, vagy írj nekem. :)
"De jelenleg szaros minimálbérért nyomom.... "
Vicces, hogy mélyszegénység határán azt érzed hogy annyit érsz amennyit keresel. Én kb 6-8-szor keresek többet nálad, és marhára nem gondolom így. Gond lehet az önértékeléseddel.
(és a pénzhez való hozzáállásoddal is. Bár ez természetes. Se akinek sok van, se akinek kevés, nem látja a pénz értékét normálisan.)
Nem a fizetéstől függ.
Gazdag ember is lehet bőven egy értéktelen emberi hulladék. (Lásd pl. a politikusok jelentős részét, meg a hozzájuk köthető holdudvart.)
Hogy mit érsz, azt a saját tulajdonságaid, eredményeid határozzák meg:
Mennyire vagy kibékülve magaddal, a világgal, mennyire vagy hasznos a társadalom szempontjából, mennyit hozol ki magadból, stb.
Tehát ha valaki kétkezi munkásként dolgozik, mert nem akart továbbtanulni, de szorgalmasan, de nem köpködi a világot, mintha az tehetne erről, az semmivel nem kevesebb ebből emberileg, mintha valaki egy irodában diplomával csinálja ugyanígy.
A több fizetés nyilván a tudás, tapasztalat függvénye, de itt most az emberi értékről szólt a kérdés.
Aki a pénzben látja az emberi értéket, az vagy
- nagyon gazdag, és ennyire öntele, ennyire csökött az értelmiségi képessége
- vagy nagyon szegény és szintén ugyanennyire komoly emberi értékbeli deficittel bír...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!